Annonse

Sportsstudio

Solbakkens høyre hånd i FCK: - De har tenkt med ræva
Foto: NTB

Solbakkens høyre hånd i FCK: - De har tenkt med ræva

Klubblegenden Per Wind, teamsjef i FC Köbenhavn, fikk sparken av FCK-sjefene Peter Christiansen og Daniel Rommedahl i september i fjor. Da haddde han vært en bauta for klubben i 23 år. I ti år jobbet han tett med Ståle Solbakken.

Begrunnelsen var at klubben ønsket å omstrukturere sin sportslige organisasjon. Per Wind ble opprinnelig bedt om å slutte til jul, men etter massiv kritikk fikk han stå sesongen ut.

Wind uttrykte skuffelse da nyheten om at han hadde blitt sparket ble kjent i høst, men da ville han ikke åpne fullt opp. Det gjør han så til de grader nå, ifølge BT.

- Det gjør fortsatt vondt, selv om det er åtte måneder siden. Jeg klandrer ikke FCK, men jeg klandrer de to. For helvete, det er ikke rakettforskning å behandle en ansatt med respekt og verdighet. De har tenkt med ræva, og det er bare et gigantisk selvmål de to herrene Peter Christiansen og Daniel Rommedahl har laget, sier Wind til BT.

Han kaller framgangsmåten til ledelsen «dårlig og uprofesjonell». Han peker også på at han, som 67-åring, ikke hadde lang tid igjen i yrkeslivet.

- De visste ikke engang hvor gammel jeg var. De har beklaget til meg, men skaden er skjedd og den kan ikke repareres, sier han.

Wind sier han har fått mye støtte fra FCK-fans.

- All sympatien og kjærligheten jeg fikk... Jeg fikk tekstmeldinger og meldinger på Messenger fra folk jeg ikke kjenner. «Hvordan kan de behandle deg på den måten. Du er tross alt en klubbmann», har de skrevet. Jeg er helt rørt, sier Wind.

BT har vært i kontakt med de to FCK-lederne, som svarer følgende pr SMS til avisa:

- Det er ikke mye nytt i dette, og vi har beklaget prosessen. Vi er alle glad i Per, og vi gleder oss til å hylle ham for tida i FCK på søndag, heter det.

Søndag tar lagsjefen nemlig farvel med fansen og spillerne etter å ha vært i klubben siden 1999. Anledningen kan i det minste bli svært hyggelig: Bare mye teori kan frata FCK seriegullet den dagen.

Wind er for øvrig far til Jonas Wind, tidligere FCK-spiller under Ståle Solbakken, og som nå spiller i Wolfsburg i Bundesliga.

Annonse
Avslører pengetilbud for konkurrenthjelp i friidretts-NM
Foto: NTB

Avslører pengetilbud for konkurrenthjelp i friidretts-NM

Gular-løperne fikk tilbud om penger for å hjelpe en konkurrent til en bedre tid under 1500-meteren i NM i Stjørdal sist helg, melder Bergensavisen.

Tre Gular-utøvere var kvalifisert til finalen. Det var Bjørnar Sandnes Lillefosse, Mats Hauge og Eivind Trym Wikshåland. I finalen skulle også Tjalves Ferdinand Kvan Edman løpe.

Timer før løpet ble Wikshåland oppringt av Tjalve-trener Eirik Førde som tilbød Gular-trioen penger for å hjelpe Edman til en god tid slik at han kom med på rankingen til VM, skriver BA.

– Jeg sa at jeg ikke var villig til å ofre meg selv i finalen mot betaling. Der ville jeg kjempe for min egen plassering, sier Wikshåland til avisen.

- Det ble aldri sagt noe om pris, men vi oppfattet det som et seriøst tilbud, forklarer Lillefosse.

Tjalve-trener Førde sier at de vurderte det fordi Edman var nære VM-plass.

- Vi prøvde å se om noen hadde mulighet til å dra i 600 meter så Ferdinand slapp å dra hele veien selv. Det var det eneste vi tenkte. Poengsanking er veldig viktig, og Ferdinand var helt på vippen til VM-plass, sier Førde.

Edman løp likevel inn til 3.-plass på en god nok tid og er med i Norges VM-tropp i Eugene senere i juli.

(NTB)

Tore Øvrebø får fire nye år
Foto: NTB

Tore Øvrebø får fire nye år

Tore Øvrebø (56) har fått forlenget sitt åremål med fire nye år som toppidrettssjef i Norges idrettsforbund og leder av Olympiatoppen.

Øvrebø har hatt jobben siden 2013. Tidligere i vår ble stillingen hans utlyst.

Toppidrettssjefen leder Olympiatoppen og er øverste ansvarlige for resultatutviklingen i norsk toppidrett og for Norges deltakelse i OL og Paralympics.

Øvrebø ble konstituert toppidrettssjef i september 2013. I 2014 fikk han åremålsstillingen for fire nye år, og i 2018 fornyet han åremålet fram til september 2022.

Under Øvrebøs periode har det blitt 108 OL-medaljer og 39 Paralympics-medaljer.

Øvrebø deltok selv i sommer-OL i 1988 som roer. Han har også vært landslagstrener for de norske roerne.

(©NTB)

Annonse
Bekreftet: Tottenham henter Richarlison
Foto: NTB

Bekreftet: Tottenham henter Richarlison

Tottenham har hentet Evertons stjernespiss Richarlison (25). Det bekrefter de på sine sider.

Prislappen skal ifølge rapporter være på rundt 600 millioner norske kroner.

Richarlison står med 48 mål på 173 kamper i Premier League. De siste fire sesongene har han tilbrakt i Everton etter overgangen fra Watford.

Nå går turen videre til London og Tottenham. Der blir han en del av Antonio Contes dødelige angrep bestående av Harry Kane, Heung-min Son og Dejan Kulusevski.

Tidligere i sommer har Tottenham hentet Yves Bissouma fra Brighton, Ivan Perisic fra Inter, samt en ny reservekeeper i Fraser Forster fra Southampton.

Spyttet mot tilskuer - bøtelagt

Dagen før Nick Kyrgios møter Stefanos Tsitsipas i tredje runde i Wimbledon har australieren fått en saftig bot på 10.000 dollar for usportslig oppførsel.

Etter den kampavgjørende ballen mot britiske Paul Jubb i første runde av turneringen spyttet Kyrgios i retning mot en tilskuer. Det har ikke gått upåaktet hen hos arrangøren, som har valgt å bøtelegge den kontroversielle tennisspilleren.

På pressekonferansen i etterkant sa Kyrgios følgende:

- Så fort jeg vant kampen, vendte jeg mot ham. Jeg har måttet tåle hat og negativitet i lang tid, og jeg skylder ham ikke noe. Han kom ikke for å se på tennis, han kom bare for å være spydig.

Tennisstjernen skal allerede etter tre game i første sett vendt seg mot tilskueren og sagt følgende:

- Du kan ikke prate med meg midt i en ballveksling når jeg i ferd med å slå en backhand, det kan du bare ikke gjøre.

Kampen mellom Kyrgios og Tsitsipas spilles lørdag og skal etter planen starte klokken 12.

(NTB)

Spyttet mot tilskuer - bøtelagt
Foto: NTB
Annonse
Utbrytere med ultimatum
Foto: NTB

Utbrytere med ultimatum

16 av spillerne på den omstridte golftouren LIV har i et åpent brev til europatouren bedt om at sanksjonene mot dem trekkes tilbake innen klokken 18 fredag.

Det skriver Sky Sports , som videre opplyser om at spillerne har sagt at touren har til klokken 18 fredag ettermiddag på å fjerne sanksjonene. Telegraph har publisert brevet, som en talsperson for europatouren bekrefter at de har mottatt.

«Vi er bekymret for at handlingene mot oss, LIV-golf og golf generelt vil ha negative konsekvenser for europatouren. En tour og en organisasjon som vi, til tross for våre seneste uenigheter, bryr oss dypt om», heter det blant annet i brevet.

«Vi ber om at dere trekker tilbake bøtene og suspensjonene våre før klokken 18 fredag 1. juli. Om ikke, så har vi ingen annet valg enn å bruke de forskjellige midlene og metodene vi har til rådighet for å rette opp disse feilene», heter det videre.

LIV-utbryterne har møtt enorm motstand i golfverden, og både PGA- og europatouren har valgt å trekke tilbake medlemskapene og bøtelegge de som går over til den Saudi-finansierte touren.

Europatouren har blant annet bøtelagt medlemmer av deres tour med 1,2 millioner for å delta i den første LIV-turneringen. I tillegg er mange bannlyste fra å delta i neste ukes Scottish Open.

(NTB)