Annonse

Sportsstudio

Vilt nedrykksdrama og skandalescener: Everton berget plassen
DRAMA: Fansen stormer Goodison Park.

Vilt nedrykksdrama og skandalescener: Everton berget plassen

Nedrykksduellen i Premier League har vært så intens at den knapt kunne ha blitt skrevet mer dramatisk. Og i dramaets midte har en av Englands mest historiske klubber stått: Everton, klubben som har vært oppe i toppdivisjonen i 70 år.

Nedrykket har truet klubben - inntil i kveld. Med 3-2-seier hjemme mot Crystal Palace i dag, er Frank Lampards gutter ikke lenger i faresonen før den siste runden.

Da Dominic Calvert Lewin satte inn 3-2 noen minutter før full tid, etter at Everton hadde snudd fra å ha ligget under 0-2, eksploderte det på Goodison Park.

Det ble til skandalescener, da fansen stormet banen - med flere minutter igjen. Spillerne og banemannskap prøvde forgjeves å jage tilskuerne tilbake på plass - vel vitende om at dette kan bli straffet. Etter hvert kom kampen i gang igjen. Everton vant 3-2.

Pr. nå er Leeds laget som er på den tredje nedrykksplassen, med 35 poeng. Det samme har Burnley, som klarte 1-1 borte mot Aston Villa i kveld.

I siste kamp møter Burnley Newcastle hjemme. Leeds møter Brentford borte.

Alt avgjøres søndag, når kampen både i toppen og bunnen avgjøres med ligaens 38. og siste runde, fra kl 17.00.

Annonse
Tore Øvrebø får fire nye år
Foto: NTB

Tore Øvrebø får fire nye år

Tore Øvrebø (56) har fått forlenget sitt åremål med fire nye år som toppidrettssjef i Norges idrettsforbund og leder av Olympiatoppen.

Øvrebø har hatt jobben siden 2013. Tidligere i vår ble stillingen hans utlyst.

Toppidrettssjefen leder Olympiatoppen og er øverste ansvarlige for resultatutviklingen i norsk toppidrett og for Norges deltakelse i OL og Paralympics.

Øvrebø ble konstituert toppidrettssjef i september 2013. I 2014 fikk han åremålsstillingen for fire nye år, og i 2018 fornyet han åremålet fram til september 2022.

Under Øvrebøs periode har det blitt 108 OL-medaljer og 39 Paralympics-medaljer.

Øvrebø deltok selv i sommer-OL i 1988 som roer. Han har også vært landslagstrener for de norske roerne.

(©NTB)

Bekreftet: Tottenham henter Richarlison
Foto: NTB

Bekreftet: Tottenham henter Richarlison

Tottenham har hentet Evertons stjernespiss Richarlison (25). Det bekrefter de på sine sider.

Prislappen skal ifølge rapporter være på rundt 600 millioner norske kroner.

Richarlison står med 48 mål på 173 kamper i Premier League. De siste fire sesongene har han tilbrakt i Everton etter overgangen fra Watford.

Nå går turen videre til London og Tottenham. Der blir han en del av Antonio Contes dødelige angrep bestående av Harry Kane, Heung-min Son og Dejan Kulusevski.

Tidligere i sommer har Tottenham hentet Yves Bissouma fra Brighton, Ivan Perisic fra Inter, samt en ny reservekeeper i Fraser Forster fra Southampton.

Annonse

Spyttet mot tilskuer - bøtelagt

Dagen før Nick Kyrgios møter Stefanos Tsitsipas i tredje runde i Wimbledon har australieren fått en saftig bot på 10.000 dollar for usportslig oppførsel.

Etter den kampavgjørende ballen mot britiske Paul Jubb i første runde av turneringen spyttet Kyrgios i retning mot en tilskuer. Det har ikke gått upåaktet hen hos arrangøren, som har valgt å bøtelegge den kontroversielle tennisspilleren.

På pressekonferansen i etterkant sa Kyrgios følgende:

- Så fort jeg vant kampen, vendte jeg mot ham. Jeg har måttet tåle hat og negativitet i lang tid, og jeg skylder ham ikke noe. Han kom ikke for å se på tennis, han kom bare for å være spydig.

Tennisstjernen skal allerede etter tre game i første sett vendt seg mot tilskueren og sagt følgende:

- Du kan ikke prate med meg midt i en ballveksling når jeg i ferd med å slå en backhand, det kan du bare ikke gjøre.

Kampen mellom Kyrgios og Tsitsipas spilles lørdag og skal etter planen starte klokken 12.

(NTB)

Spyttet mot tilskuer - bøtelagt
Foto: NTB
Utbrytere med ultimatum
Foto: NTB

Utbrytere med ultimatum

16 av spillerne på den omstridte golftouren LIV har i et åpent brev til europatouren bedt om at sanksjonene mot dem trekkes tilbake innen klokken 18 fredag.

Det skriver Sky Sports , som videre opplyser om at spillerne har sagt at touren har til klokken 18 fredag ettermiddag på å fjerne sanksjonene. Telegraph har publisert brevet, som en talsperson for europatouren bekrefter at de har mottatt.

«Vi er bekymret for at handlingene mot oss, LIV-golf og golf generelt vil ha negative konsekvenser for europatouren. En tour og en organisasjon som vi, til tross for våre seneste uenigheter, bryr oss dypt om», heter det blant annet i brevet.

«Vi ber om at dere trekker tilbake bøtene og suspensjonene våre før klokken 18 fredag 1. juli. Om ikke, så har vi ingen annet valg enn å bruke de forskjellige midlene og metodene vi har til rådighet for å rette opp disse feilene», heter det videre.

LIV-utbryterne har møtt enorm motstand i golfverden, og både PGA- og europatouren har valgt å trekke tilbake medlemskapene og bøtelegge de som går over til den Saudi-finansierte touren.

Europatouren har blant annet bøtelagt medlemmer av deres tour med 1,2 millioner for å delta i den første LIV-turneringen. I tillegg er mange bannlyste fra å delta i neste ukes Scottish Open.

(NTB)

Annonse
Vil fortsette seierstrenden
Foto: NTB

Vil fortsette seierstrenden

Dennis Hauger håper han kan fortsette den gode formen han har vist i Formel 2-mesterskapet den siste tiden foran den sjuende runden på Silverstone.

Hauger kjørte på den velkjente banen under Formel 3-mesterskapet i 2020. Da ble han nummer 20. Til helgen tror den ferske hovedløpsvinneren at det kan gå bedre for ham.

- Det er en kul bane. Jeg kjørte her i 2020, men det er naturligvis litt annerledes i en F2-bil. Vi har rytmen nå, og alt er på plass for at vi kan takle denne banen, sier han i en pressemelding fra Red Bull.

Silverstone er spesielt kjent for ett parti som blir kalt «Maggots and Becketts». Det er et raskt parti hvor førerne må svinge kjapt fram og tilbake for å få en god utgang.

- Det er helt klart høydepunktet, konstaterer 19-åringen.

Hauger er «regjerende hovedløpsvinner» etter seieren i Baku for snart tre uker siden. To uker før vant han sprintløpet i Monaco. Aurskog-gutten håper å fortsette den trenden.

– Vi har kommet til hvor jeg starter å vite mer hva jeg vil ha fra bilen. Jeg skaffer meg erfaring fra løp til løp. Jeg synes vi har en god idé om hva vi vil gjøre inn mot helgen, sier han.

Helgen starter med kvalifisering fredag, før det venter sprintløp og hovedløp henholdsvis lørdag og søndag.

(NTB)