Annonse

Sportsstudio

- Sparket til banestormer
Foto: Reuters

- Sparket til banestormer

Crystal Palace-manager Patrick Vieira skal ha sparket til en Everton-supporter, melder The Athletic. Hendelsen skal ha skjedd etter det dramatiske oppgjøret mellom Everton og Crystal Palace.

Evertons hjemmefans stormet banen ved to anledninger i seieren som sikret Premier League-spill neste sesong. Da dommer blåste for fulltid befant Vieira seg midt i folkemengden, og TV-bilder viste at flere banestormere oppsøkte den franske manageren på banen.

Et TV-klipp viser en person som holdt telefon sin opp mot Vieiras ansikt, før manageren snudde seg og sparket personen i beinet, skriver The Athletic.

Crystal Palace-sjefen ville ikke kommentere hendelsen etter kampen.

Everton-supporterne stormet banen først da Dominic Calvert-Lewin satte inn 3-2 etter 85 minutter.

Annonse
Norskættet amatør på fjerdeplass i PGA-turnering
Foto: Tim Nwachukwu / Getty Images / AFP / NTB

Norskættet amatør på fjerdeplass i PGA-turnering

Michael Thorbjornsen endte på en sterk fjerdeplass på helgens PGA-turnering i Connecticut. Den 20 år gamle amerikaneren har norsk far.

20-åringen har fortsatt amatørstatus, noe som gjør den sterke prestasjonen enda mer oppsiktsvekkende.

Thorbjornsen klarte cuten greit etter to runder på 68 og 65 slag på par 70-banen i Cromwell. Den siste runden gikk han fire slag under par og endte totalt 15 slag under. Det var bare fire slag svakere enn vinneren Xander Schauffele. Mellom dem var det to spillere som spilte de fire rundene 17 slag under par.

Amatørstatusen gjør at Thorbjornsen ikke kan motta premiepenger i PGA-turneringer.

(NTB / Dagbladet)

- Fullstendig idioti
Foto: NTB

- Fullstendig idioti

Vålerenga-spiller Aron Dønnum er i søkelyset etter lagets 1-0 mot Odd på Intility Arena søndag kveld. Etter drøyt en time spilt strakk han seg forgjeves etter et innlegg og sklei rett inn i Odd-keeper Wahlsted med knottene først.

Den svenske keeperen ble liggende nede og da han forsøkte å reise seg opp kunne det se ut som Dønnum slo kneet i hodet på keeperen.

- Hva i all verden er det Dønnum driver med? Helt fullstendig idioti. Han er borte der og irriterer keeperen etterpå, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim på direkten.

Ekspert Tor Ole Skullerud fulgte opp:

- Det der er bare tull, Aron Dønnum, sa Skullerud.

Wahlsted sier selv følgende om situasjonen:

- Man ser vel på videoen at jeg får et kne i hodet. Jeg ble litt frustrert. Det var en del kommentarer som ble slengt også, men det holder jeg for meg selv. Det som skjer på banen, blir på banen. Men kneet var unødvendig, sier Wahlstedt til VG.

Dønnum mener på sin side at det hele ikke var så ille.

- Han drøyer tiden. Det er en del av spillet. Han sto bra i dag, men jeg ble selvsagt hisset opp da det ble drøyd tid. Det må han tåle, sier Dønnum til VG og mener ikke at det skulle vært gult kort engang.

Annonse
Ampert: - Du driter deg ut
Foto: NTB

Ampert: - Du driter deg ut


Bodø/Glimt slo Aalesund 2-0 i Eliteserien søndag, og etter kampen var det amper stemning.

Det skjedde i kjølvannet av at Glimts Ola Solbakken dyttet Torbjørn Kallevåg, etter at sistnevnte hadde taklet Alfons Sampsted hardt.

Det endte med at flere spillere på gresset knuffet hverandre, og etter kampen mente Glimts Brede Moe at Kallevåg overreagerte i situasjonen.

- Det er unødvendig av sol (Solbakken), og han skal ha gult kort. At han (Kallevåg) ligger og overspiller slik som han gjør har ingenting på en fotballbane å gjøre. I tillegg går Haugen til dommeren og prøver å snakke på han et rødt kort på noe som ikke er i nærheten av det. At han må ha behandling for det som er en liten kos på halsen, det provoserer meg. Vi snakker om fairplay og alt det der. Det er så langt utpå jordet, det er flaut, sier Moe til Avisa Nordland.

- Hadde jeg vært han ville jeg vært flau. Jeg håper det går sin seiersgang på nett slik at folk får sett det jeg så. Min oppfatning er at sol (Solbakken) så vidt er borti han, og at det er soleklar situasjon hvor de forsøker å påvirke dommeren til å gi ham et rødt kort, sier han videre.

Solbakken mente på sin side at Kallevåg utnyttet situasjonen og var «rutinert».

Ifølge Sunnmørsposten ble det en diskusjon mellom Solbakken og Kallevåg i pressesonen etter kampen.

Kallevåg skal ha sagt:

- Hele Twitter melder rødt kort, så jeg tror ikke du skal si så mye. Det er ikke en sjel på Twitter som ikke melder rødt kort.

- Heldigvis så overlevde han, og det er fint at han står her, sa en sarkastisk Solbakken, etter at Kallevåg hevdet han fikk hånda til Glimt-spilleren i halsen.

- Ikke stå her og drit deg ut. Du driter deg ut, svarte Kallevåg.


Angrepet før løp: - Vi er i sjokk
Foto: NTB

Angrepet før løp: - Vi er i sjokk


Den franske løperen Wilfried Happio (23) sikret VM-plass gjennom å sette personlig rekord på 400 meter hekk.

Men det var ikke sikkert at Happio ville komme til start, etter å ha blitt angrepet av en person under oppvarmingen(!).

Det var i det franske mesterskapet at en mann tok seg inn på området og angrep 23-åringen rundt 20 minutter før løpet.

- En fyr kom plutselig og spurte om det virkelig var Wilfried Happio og kastet seg over ham. Vi er i sjokk. Fyren ble arrestert. Wilfried er ok, men jeg er målløs, det er kaos. Ren aggresjon. Det er opprørende. Dette er barbarisk, sa trener Olivier Vallaeys ifølge franske L'Equipe, gjengitt av RMC.

Han skal ha blødd fra nesa og hostet blod. Til tross for den sjokkerende hendelsen, stilte Happio på startsteken like etterpå. Han hadde dekket det ene øyet med en øyelapp som følge av angrepet, men stormet likevel inn til seier og en ny bestenotering på 48.57.

Hovedpersonen ville ikke dvele ved det som skjedde før start.

- Vi overlater det til kompetente folk. For å snakke om løpet, så har vi jobbet hardt. Jeg hadde en god følelse og er glad jeg leverte denne gangen. Fysisk er det bra, sa Happio.

Nå er han kvalifisert for sommerens VM i USA, der forhåpentligvis Karsten Warholm også stiller.

Annonse
Sliteseier for Glimt
Foto: NTB

Sliteseier for Glimt

Bodø/Glimt måtte jobbe for poengene hjemme mot Aalesund og ble reddet av to fantastiske mål av Amahl Pellegrino og Brice Wembangomo.

Hjemmelaget var nær å gå opp i ledelsen allerede etter ni minutter da Sten Grytebust rotet det til foran eget mål og sendte ballen rett i beina til Amahl Pellegrino, som ikke klarte å få kontroll på den.

Ulrik Saltnes, Brede Moe, Pellegrino og Sigurd Haugen fikk alle gode sjanser til å sette inn kampens første mål, men ingen av dem klarte å gjøre seg tellende.

Da spillerne kom ut fra hvilen, ble det klart at Glimt-trener Kjetil Knutsen tok tak og byttet ut Joel Mugisha mot Ola Solbakken.

Det resulterte en halvtime senere i en lang ball opp fra innbytteren til Pellegrino, som tok ned ballen og lobbet fantastisk over Grytebust i Aalesund-målet.

Keeperen prøvde febrilsk å rekke opp til ballen, men klarte bare å slå den videre inn i sitt eget nett.

Brice Wembangomo punkterte kampen for Glimt da han driblet seg forbi tre-fire spillere og bredsidet ballen i mål.

NTB/Dagbladet