Annonse

Sportsstudio

Brann herjet - vant 7-0
Foto: NTB

Brann herjet - vant 7-0

(Brann – Mjøndalen 7–0)
Brann hadde ikke slått Mjøndalen siden 1992. Mandag ble Andreas Skovgaard matchvinner da rekken av kamper uten seier ble brutt med 7-0-seier.

Storseieren i toppkampen sender Brann til topps på tabellen 1. divisjon. Mannskapet til Eirik Horneland har nå ett poeng pluss én kamp til gode på serietoer Mjøndalen.

Bergensklubben gikk rett i strupen på gjestene mandag og produserte sjanser på løpende bånd i åpningen. På mulighet nummer fire kom scoringen. Midtstopper Andreas Skovgaard var våken da ballen ble liggende fri i feltet, kastet seg fram og pirket ballen i mål.

- Det var deilig å sende oss foran på hjemmebane. Det mangler bare at vi dominerer mer i banespillet, sa målscoreren til Discovery i pausen.

Mjøndalen reiste seg samtidig etter Branns forrykende åpning. Ole Amund Sveen fikk to kjempesjanser til å utligne før pause, men stolpetreffet etter en drøy halvtime var det nærmeste uttelling han kom.

Annen omgang ble innledet som den første med Brann-press. Aune Heggebø misbrukte den første store sjansen, men 2-0 kom da Kasper Skaanes ble frispilt til venstre for Mjøndalen-målet etter 57 minutter. Midtbanespilleren dro seg fri og sendte ballen i lengste hjørne på strålende vis.

Brann var heller ikke ferdig med det. Tre minutter etter 2-0-målet stanget Mathias Rasmussen inn scoring nummer tre. Det flotte innlegget fra høyre kom fra Svenn Crone.

Deretter raknet det ytterligere for gjestene, og inn i søkelyset trådte Brann-innbytter Bård Finne. Han ble sendt på banen etter 70 minutter. Fem minutter deretter satte han inn 4-0, og ytterligere to minutter etterpå gjorde samme mann 5-0.

Målshowet i Bergen var imidlertid ikke over. Finne fullførte innbytter-hattricket tre minutter før full tid mot et Mjøndalen-forsvar som hadde store problemer med å henge med.

Deretter satte en annen innbytter, Ole Didrik Blomberg, inn 7-0.

For Vegard Hansen endte dermed toppkampen i Bergen med svært stygge sifre.

(NTB)

Annonse
Kan bli vraket fra OL
Foto: AP

Kan bli vraket fra OL

Boksesportens framtid som OL-gren er høyst usikker som følge av at presidenten i Det internasjonale bokseforbundet (IBA) fikk fortsette i vervet søndag.

Under den ekstraordinære IBA-kongressen i Armenias hovedstad Jerevan ble det avholdt avstemning blant delegatene rundt hvorvidt det skulle tillates at forbundets russiske president Umar Kremlev får en utfordrer til toppvervet.

Avstemningen måtte utsettes i 45 minutter som følge av strømbrudd i Jerevan, men da den omsider ble gjennomført, ga 106 delegater sin støtte til Kremlev. Kun 36 hadde motsatt syn.

Da resultatet var klart, holdt Kremlev en tale der han snakket varmt om veien internasjonal boksing må gå uten OL-status.

- Vi burde ikke si olympisk boksing, men derimot IBA-boksing, sa presidenten.

Den internasjonale olympiske komité sa i en uttalelse etter avstemningen at den er «ekstremt bekymret» for omstendighetene rundt søndagens kongress, og i særdeleshet prosedyrene som ble valgt for den viktige avstemningen.

IOC uttrykte også bekymring rundt at Det ukrainske bokseforbundet er suspendert som følge av det som omtales som myndighetsrelaterte årsaker.

«Som følge av denne bekymringsfulle utviklingen vil IOC-styret gjøre en helhetlig vurdering av situasjonen på sitt neste møte», het det også.

Mange forventer at boksing nå vil bli fjernet fra OL-programmet.

Den ekstraordinære kongressen ble avholdt fordi nederlandske Boris van der Vorst hadde anket en tidligere avgjørelse om at han ikke skulle få stille som motkandidat til Kremlev.

Boksesportens integritetsenhet hevdet at nederlenderen hadde brutt reglene for å drive presidentvalgkamp, en konklusjon Idrettens voldgiftsrett (Cas) senere stemplet som gal.

IOC har gjentatte ganger uttrykt bekymring for måten IBA har vært styrt på av Kremlev. Det internasjonale bokseforbundet får blant annet ikke arrangere bokseturneringen under OL i Paris i 2024. Den jobben skal skjøttes av en uavhengig IOC-oppnevnt arbeidsgruppe.

Bokseporten står ikke på den foreløpige listen over grener det skal kjempes om medaljer i under sommerlekene i Los Angeles i 2028. Alt tyder på det må gjøres klare endringer på måten IBA styres på, dersom boksing likevel skal få det grønne lyset og komme inn i varmen igjen.

(NTB)

Putin-venn ble gjenvalgt: - Katastrofe
Foto: AFP

Putin-venn ble gjenvalgt: - Katastrofe

Det internasjonale bokseforbundet (IBA) vedtok søndag at president Umar Kremlev fortsetter i sin stilling.

President i det svenske bokseforbundet, Per-Axel Sjöholm, mener IBAs valg er en katastrofe.

- Dette er en katastrofe for boksing, sier Sjöholm ifølge Iltalehti.

- Forholdet mellom IBA og Den internasjonale olympiske komités har vært dårlig lenge, og boksing vil neppe bli inkludert i OL 2028, fordi IOCs tiltak har vært fylt med problemer knyttet til forbundet, skriver den finske avisa.

The Guardian melder at kveldens tale fra russiske Kremlev kan tolkes som et ønske om å bryte ut av OL og IOC.

Tidligere i september var Kremlev sammen med Vladimir Putin ved åpningen av et boksesenter i Moskva. Boksepresidenten publiserte en video og flere bilder sammen med Putin.

Annonse
Slaktes
Foto: PA Photos

Slaktes

Søndag sikret Lorenzo Sonego sin tredje ATP-tittel, men det er ikke italienernes prestasjon som stjeler overskriftene i etterkant.

Motstander Alexander Bublik tapte første sett etter tiebreak og på 1-3 i andre sett fikk han plutselig mye oppmerksomhet. Det skjedde etter en fantastisk serve hvor Bublik burde sikret poenget, men
istedenfor forøkte han seg på et merkelig skudd.

I stedet for å «smashe» ballen og vinne poenget, valgte Bublik å snu racketen og slå ballen med håndtaket på tennisracketen.

Publikum reagerte med å bue på tennisstjerna. Tennisjournalisten José Morgado er heller ikke imponert og kommer med følgende beskjed på Twitter:

- Jeg kan ikke forstå hva Bublik gjorde under ATP-finalen.

Bublik gikk for samme variant mot Casper Ruud i Miami Open tidligere i år. Da tok han poeng med det merkelige slaget, men endte til slutt opp med å tape oppgjøret mot nordmannen.

Megaskrell: - Skrekkelig
Foto: NTB Scanpix

Megaskrell: - Skrekkelig


Tidligere Viking-spiller Jóan Símun Edmundsson scoret da Færøyene tok en uhyre sterk 2-1-seier hjemme mot Tyrkia i nasjonsligaen i fotball søndag.

- Dette er stort for Færøyene og ditto skrekkelig for Tyrkia, sier TV 2s fotballkommentator Simen Stamsø Møller.

Det hører med til historien at Tyrkia allerede hadde sikret gruppeseieren og opprykket til B-divisjonen før turen til Torshavn. Samtidig leverte hjemmelaget en solid forestilling i vindkastene i den færøyske hovedstaden.

Den første scoringen kom seks minutter etter pause da Sølvi Vatnhamar tråklet seg fri på høyrekanten og fant Viljormur Davidsen foran mål. Avslutningen gikk via et tyrkisk bein og i nettet.

Åtte minutter etter ledermålet brøt jubelen løs på tribunene igjen. Tidligere Viking-spiller Jóan Símun Edmundsson ble frispilt alene med keeper og fikset 2-0 på volley i lengste hjørne.

På tampen reduserte Serdar Gürler for Tyrkia.

Den sterke seieren betyr at Færøyene gikk gjennom nasjonsligaen uten tap på hjemmebane. Tidligere har Litauen blitt slått 2-1, mens oppgjøret mot Luxembourg endte 1-1.

Landslaget fra øylandet endte på åtte poeng. Det gir tredjeplass i gruppa, knepent bak andreplasserte Luxembourg på ni poeng. Tyrkia tok 13 poeng.

(NTB)

Annonse
Danmark rystet Frankrikes superstjerner
Foto: NTB Scanpix

Danmark rystet Frankrikes superstjerner

De danske fotballherrene leverte en imponerende forestilling og slo Frankrike 2-0 i A-divisjonen i nasjonsligaen i København søndag.

Kasper Dolberg og Andreas Skov Olsen ble de danske heltene mot den regjerende verdensmesteren foran et fullsatt stadion i København.

Frankrike startet kampen best, men etter hvert våknet vertene. Danmark var veldig gode midtveis i 1. omgang, men angrepene endte stort sett med corner eller komfortable redninger for Frankrike-keeper Alphonse Areola.

Etter 33 minutter kom belønningen. De rødkledde spilte seg ut bakfra. Christian Eriksen slo en flott pasning ut til Mikkel Damsgaard. I feltet var Dolberg på plass og skled inn ledelsen.

Midtbanemann Thomas Delaney fikk gå opp uhindret ikke mindre enn fire ganger på corner i første omgang, men avslutningene ga ikke mål. Delaney fikk på nok en corner etter pause tuppet ballen tilbake til Skov Olsen, som stillestående hamret inn kampens andre mål fra 16 meter.

Frankrike var nære halvveis ut i 2. omgang da Kylian Mbappé var alene med Kasper Schmeichel, men keeperen reddet mesterlig. Mbappé fikk flere muligheter, men ble nektet hver gang.

(NTB)