Annonse

Sportsstudio

Nedtur for Ingebrigtsens brødrene
Foto: AFP

Nedtur for Ingebrigtsens brødrene

BISLETT STADION (Dagbladet): Henrik Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen var to av de store trekkplasterne under Bislett Games.

På kveldens 5000 meter ble det satt et høyt tempo og Henrik Ingebrigtsen havnet tidlig bakerst i feltet. Lillebror Filip jaktet tiden 13.13,50 for å løpe 5000m under VM i USA neste måned, men brøt dessverre seks runder før slutt.

- Det er Filip som ikke finner tilbake til seg selv. Han klarer ikke finne tilbake til godformen. Det var synd. Elendigheten vil ingen ende ta, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal like etter at Ingebrigtsen brøt.

Gjert-elev Narve Gilje Nordås hang godt med teten, men måtte slippe tre runder før slutt. Han løp til slutt inn til 13.15,8 og var dermed nesten to sekunder unna VM-kravet.

Telahun Bekele sikret seieren foran landsmann Samuel Tefera.

Annonse
Vil fortsette seierstrenden
Foto: NTB

Vil fortsette seierstrenden

Dennis Hauger håper han kan fortsette den gode formen han har vist i Formel 2-mesterskapet den siste tiden foran den sjuende runden på Silverstone.

Hauger kjørte på den velkjente banen under Formel 3-mesterskapet i 2020. Da ble han nummer 20. Til helgen tror den ferske hovedløpsvinneren at det kan gå bedre for ham.

- Det er en kul bane. Jeg kjørte her i 2020, men det er naturligvis litt annerledes i en F2-bil. Vi har rytmen nå, og alt er på plass for at vi kan takle denne banen, sier han i en pressemelding fra Red Bull.

Silverstone er spesielt kjent for ett parti som blir kalt «Maggots and Becketts». Det er et raskt parti hvor førerne må svinge kjapt fram og tilbake for å få en god utgang.

- Det er helt klart høydepunktet, konstaterer 19-åringen.

Hauger er «regjerende hovedløpsvinner» etter seieren i Baku for snart tre uker siden. To uker før vant han sprintløpet i Monaco. Aurskog-gutten håper å fortsette den trenden.

– Vi har kommet til hvor jeg starter å vite mer hva jeg vil ha fra bilen. Jeg skaffer meg erfaring fra løp til løp. Jeg synes vi har en god idé om hva vi vil gjøre inn mot helgen, sier han.

Helgen starter med kvalifisering fredag, før det venter sprintløp og hovedløp henholdsvis lørdag og søndag.

(NTB)

Ruud-kamp utsatt
Foto: Adrian DENNIS / AFP

Ruud-kamp utsatt

Casper Ruud må vente til fredag med å fullføre doublekampen sammen med sin makker William Blumberg. Regnet satte en stopper torsdag.

Ruud og William Blumberg var godt i gang med kampen mot Nicolas Barrientos og Miguel-Angel Reyes-Varela da regnet kom for fullt i London.

Været ga seg ikke, og kampen skal etter planen spilles ferdig fredag. Stillingen er 1-1 i sett. I det tredje settet er det 1-0 til Ruud/Blumberg før det skal avgjøres hvem som tar seg til åttedelsfinale.

Ruud er ute av singleturneringen i Wimbledon etter tap for Ugo Humbert i 2. runde.

(NTB)

Annonse
Rekdal med stikk til egen spiller
Foto: Carina Johansen / NTB

Rekdal med stikk til egen spiller

Kjetil Rekdal var naturligvis fornøyd etter Rosenborgs 2-0-seier over Sandnes Ulf i cupen torsdag kveld, men kom samtidig med et aldri så lite stikk til en av sine egne.

Rekdal mener det er på tide at vingbacken Erlend Dahl Reitan snart finner veien til nettmaskene, etter flere brente sjanser denne sesongen - senest mot Sandnes Ulf.

- Det er kanskje lov å håpe at Erlend snart skal score når han kommer på bakre. Det var den sjette, syvende sjansen hans, så han har press på seg, sier Rekdal med et glimt i øyet til RBK.no.

Etter NM-avansementet reiser ikke Rosenborg tilbake til Trondheim, men blir værende i Stavanger. Lørdag venter nemlig en tøff bortekamp i Eliteserien mot Viking.

Raste på Instagram
Foto: PA/NTB

Raste på Instagram

- Jeg er veldig trist, skuffet og veldig sint over at jeg ikke får lov til å spille min første Grand Slam-double.

Det skriver den tyske tennis-spilleren Tamara Korpatsch på sin egen Instagram-profil.

Den sterke kritikken kommer ifølge Aftonbladet etter at Korpatsch egentlig skulle spille doubleturneringen i Wimbledon sammen med Harmony Tan, men etter at sistnevnte trakk i siste liten etter en skade, kokte det over for Korpatsch.

- Dessverre trakk min dobbeltpartner seg fra dobbeltkampen vår i dag. Hun skrev nettopp til meg i morges. Hun fikk meg til å vente her til en time før start.

- Hun spurte meg før turneringen om jeg ville spille double, og jeg sa ja. Jeg spurte henne ikke, hun spurte meg! Hvis du er helt utslitt dagen etter en tre timer lang kamp, ​​kan du ikke spille profesjonelt.

Nå har de to angivelig ordnet opp.

- Harmony og jeg har snakket sammen, og løst opp denne misforståelsen. Hun gjorde det klart at hun var skadet, så vi sa unnskyld til hverandre, skriver Korpatsch i en ny oppdatering på Instagram.

Annonse
Ny verdensrekord utendørs
Foto: Reuters/NTB

Ny verdensrekord utendørs

Armand Duplantis slo sin egen verdensrekord i stavsprang utendørs på hjemmebane i Stockholm.

Under kveldens Diamond League-stevne tok han seg over 6,16 i Stockholm, som er tidenes høyeste stavhopp utendørs. Svensken har også rekorden innendørs på 6,20. Den satte han under VM i Beograd.

- Tusen takk, det er galskap. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Takk, for en energi. Jeg er i Stockholm, det er hjemmebane og da må du «take it to another level», sa Duplantis umiddelbart etter etter rekordhoppet ifølge Expressen.

Pål Haugen Lillefosse prøvde på norsk rekord, men mislyktes.

Lillefosse fikk en tung start på Diamond League-stevnet i Stockholm da han rev på sitt aller første forsøk på 5,40.

Han kjempet seg tilbake over både 5,40 og 5,63 i sine to neste forsøk. 21-åringen brukte tre forsøk før han kom seg over 5,73, men svarte sterkt med 5,83 i neste hopp.

Lillefosse har norgesrekorden i stavsprang på 5,86 og prøvde å forbedre den til 5,93. Bergenseren ga det tre forsøk, men rev alle gangene, og endte på 4.-plass.

Sondre Guttormsen tok seg over både 5,40 og 5,63 uten problemer, men rev på alle sine tre forsøk på 5,73. Guttormsen endte på en delt 7.-plass med belgiske Ben Broeders.

Amerikanske Christopher Nilsen (5,93) kom på andreplass foran brasilianske Thiago Braz (5,93).

(Dagbladet/NTB)