Annonse

Sportsstudio

Nye endringer
Foto: NTB

Nye endringer

Det internasjonale skiskytterforbundet har bestemt at VM-renn ikke lenger skal gi verdenscuppoeng. Målet er å styrke mesterskapet som egen konkurranse.

Poengsystemet i verdenscupen endres også slik at vinneren av et renn får 90 poeng, i stedet for 60 som i dag. 2.-plass vil gi 75 poeng i stedet for 54 og treer får 60 poeng i stedet for 48. Som tidligere får de 40 beste poeng, foruten i fellesstart, hvor kun 30 løpere stiller til start.

I tillegg vil det ikke lenger være mulig å stryke løp i verdenscupsammendraget, og hvert løp blir dermed tellende.

De nye endringene vil ifølge Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) sørge for at utøvere som går glipp av et renn på grunn av sykdom, fortsatt kan ha muligheten til å vinne sammenlagtkula.

Samtidig vil premiepengene fra VM og IBU-cupen bli endret slik at flere utøvere får en større andel av dem i en første fase fram til 2024, og at de deretter skal heves mot 2026.

(NTB)

Annonse
Verdensstjerne diabetes-syk
Foto: NTB

Verdensstjerne diabetes-syk

Den tyske tennisstjernen Alexander Zverev, ranket som nummer 2 i verden, avslører at han lider av diabetes type 1, ifølge den spanske avisa Marca.

Zverev forteller at han har lidd av sykdommen siden han var fire år gammel, men det er første gang han snakker om den offentlig.

- Jeg føler meg nå trygg på å kunngjøre dette, skriver han i et innlegg på Instagram og Facebook.

Til tross for sykdommen har Zverev kjempet seg til verdenstoppen. Tennis-esset skriver videre at han ønsker å inspirere barn med diabetes til aldri å gi opp drømmene sine.

- Den eneste begrensningen er den du setter deg selv, framhever Zverev.

I innlegget skriver han også at han har startet en organisasjon sammen med familien. Den har som formål å støtte barn med type 1 diabetes og bidra til å forebygge type 2 diabetes ved å leve et sunt og aktivt liv.

- Vårt oppdrag er å levere insulin og livreddende medisin til barn i utviklingsland og de som trenger det, forklarer han.

Det var danske BT som omtalte saken først i Skandinavia.

Zverev er ennå ikke restituert etter han skrikende måtte forlate French Opens semifinale mot Rafael Nadal i juni etter å ha pådratt seg en komplisert skade.

Klar beskjed om egen fremtid
Foto: AP/NTB

Klar beskjed om egen fremtid

Lewis Hamilton innser at flere av hans mangeårige rivaler kan komme til å innstille formel 1-karrieren snart. Selv går han ikke med noen slike tanker.

Nylig ble det kjent at Sebastian Vettel er inne i sin siste sesong i formel 1-sirkuset. Det har satt i gang noen tanker hos Hamilton.

- Det får meg ikke til å tenke på fremtiden min, men det er en påminnelse om at jeg er i den delen av karrieren der folk jeg kom inn samtidig med og har kjørt lenge mot vil begynne å gi seg, sier briten til Vanity Fair.

- Før du vet ordet av det, vil ikke Fernando Alonso være her, og hvem er igjen etter det? Jeg antar at jeg blir den eldste, fortsetter han.

Hamilton har halvannen sesong igjen av sin kontrakt med Mercedes. Han har ikke tenkt på karriereslutt enn så lenge.

- Jeg tenker på hvordan jeg kan forbedre bilen, hvilke skritt vi må ta for å få dette laget til å vinne igjen, hva veikartet er for å ta et nytt verdensmesterskap, og hva vi må gjøre for å få alle i denne sporten mer på linje når det gjelder mangfold, sier briten.

Hamilton har sju VM-titler. Målet er nummer åtte. Det har ingen klart før. Jakten på den historiske triumfen kan føre til at han forlenger karrieren.

- Jeg vil lyve hvis jeg sa at jeg ikke hadde tenkt på å forlenge, sier Hamilton.

- Jeg er fortsatt på et oppdrag, jeg elsker fortsatt å kjøre, jeg blir fortsatt utfordret av det. Så jeg føler egentlig ikke at jeg må noen måte må slutte snart, fortsetter han.

Den åttende VM-tittelen kommer neppe denne sesongen. Max Verstappen synes å ha god kontroll i VM-sammendraget.

(NTB)

Annonse
Raser: - Aldri sett liknende
Foto: PA/NTB

Raser: - Aldri sett liknende

Alpine-sjef Otmar Szafnauer er svært kritisk når han uttaler seg om den mye omtalte saken der Oscar Piastri nektet for at han hadde en gjeldende avtale om å kjøre for Formel 1-laget neste sesong.

- Jeg forventet mer lojalitet fra Oscar enn det han har vist oss. Jeg startet i Formel 1 i 1989, og har aldri sett liknende. Dette handler ikke bare om Formel 1, men også om integritet, raser Szafnauer ifølge nettstedet F1i.com.

Han fortsetter:

- Kontrakten ble skrevet under i november. Vi har snakket med agentene våre, og de forteller oss at avtalen er gyldig.

Alpine er ute etter en ny sjåfør etter at det ble klart at Fernando Alonso forsvinner til Aston Martin.

Laget har siktet seg inn på Piastri, men nå spørs det om 21-åringen blir klar.

- Med tanke på at vi har investert flere millioner dollar i ham, forventet jeg mer. Jeg skjønner det ikke, forklarer Szafnauer.

Piastri har vært en del av Alpines juniorprogram siden 2020 og er i årets Formel 1-sesong reserve for både Alpine og McLaren. Ifølge The Race mener også McLaren å ha rett på Piastri neste år, skriver NTB.

21-åringen debuterte i Formel 2 forrige sesong og vant sammenlagt i første forsøk. Han samlet elleve pallplasser, hvorav seks var seirer.

Jerv forsterker med ny midtstopper

Jerv forsterker med ny midtstopper

Midtstopperen Henrik Bredeli har signert for eliteserieklubben Jerv.

24-åringen, som har en fortid i Grorud, har trent med sørlandsklubben de siste ukene. Nå er en avtale på plass.

- Jeg trives veldig godt allerede! Jerv er en fantastisk fin klubb, og jeg føler meg som hjemme, sier Bredeli.

Daglig leder Jon Ole Reinhardsen er fornøyd med forsterkningen.

- Med sine 1.91 cm på strømpelesten er det ingen tvil om at Bredeli er en god duellspiller, sier han.

Bredeli kan komme til å få sin debut i onsdagens cupkamp mot Odd.

(NTB)

Annonse
Start hentet svensk 18-åring
Foto: NTB

Start hentet svensk 18-åring

Den svenske kantspilleren Salim Nkubiri er klar for fotballklubben Start.

1. divisjonsklubben fra Kristiansand bekrefter signeringen på sine nettsider mandag.

- Jeg gleder meg til å møte lederne, spillerne og fansen, jeg liker måten Start spiller på og jobber på som et lag. Jeg har sett noen kamper, og har fått et godt bildet av laget. Jeg tror spillesystemet deres passer meg som spiller, sier Nkubiri.

I slutten av juli trente han tre dager med Start. Det overbeviste den sportslige ledelsen.

- Jeg var i kontakt med Start allerede i vinter, men da ble det ingen overgang. I sommer tok de kontakt igjen, og jeg var altså i Norge og trente med dem noen dager og kjente på miljøet og hvordan de jobber, sier Nkubiri.

18-åringen som kom til svenske AIK i 2021. Han er en spiller som kan bekle flere roller offensivt.

Starts sportssjef, Magni Fannberg, har tidligere i sommer hentet to andre svensker til klubben, Tom Strannegård, også fra AIK, og Zakaria Sawo fra Oskarshamn.

(NTB)