Annonse

Sportsstudio

Krise: Spillerne kan gå gratis
Foto: Ned Alley / NTB

Krise: Spillerne kan gå gratis

Lisensen for 1. divisjon står i fare for fotballklubben Stjørdals-Blink hvis de ikke får kontroll på økonomien, skriver TV 2.

Blink skal være i fritt fall og går mot et underskudd på 4 millioner kroner.

- Det er klubben som har satt seg i denne problemstillingen. Spillerne kan ingenting for det her, så hvis det kommer ønsker fra enkeltspillere om å fratre sånn som tilbudet er gitt, så er svaret ja, det må vi være med på, sier Stjørdals-Blinks styreleder Erling Johansen til kanalen.

Nå skal det ryddes opp, og Blink skal være i gang med å redusere kostnadene. Ett av tiltakene er å innføre minimumslønninger for spillere og trenere. Ifølge TV 2 vil bruttolønnen ligge på 4.000 kroner. Johansen sier at klubben ikke vil nekte spillere å forlate klubben.

- Det ligger litt i sakens natur. Vi kan ikke tvinge dem til å bli for slikk og ingenting, det nytter ikke.

Stjørdals-Blink ligger for øyeblikket på 15.-plass i 1. divisjon med fem poeng. Kun Skeid ligger bak med tre poeng.

(NTB)

Annonse

Dommer kastet ut supportere

Ørn-Horten slo Arendal 8-1 i 2. divisjon lørdag, men det var dommerens bortvisning av om lag 30 bortefans for mulige rasistiske rop som stjal fokuset.

Hendelsen skal ha skjedd ti minutter før hvilen, da Ørn-Hortens Seihou Leroy Sillah Nilsen økte hjemmelagets ledelse til 4-0 og feiret foran Arendals supportere, ifølge Agderpostencom.

Avisen skriver at flere som var på stadion, har opplyst at det ble laget apelyder mot spilleren, og dommer Herman Aass bekrefter at publikum ble bortvist.

Sportssjef Børge Fedje i Arendal sier klubben fordømmer alle former for rasisme og hets.

– Vi har fått framstilt påstander om hva som skal ha skjedd, og jeg kan ikke uttale meg om det er sant eller ikke. Jeg vet bare at Arendal Fotball som klubb er opptatt av mangfold og respekt og vil være gode representanter både på og utenfor banen, sier han til Agderposten.

Leder for Arendals supporterklubb, Rune Fone, var ikke tilstede på kampen og kan derfor ikke bekrefte opplsyningene. Han kaller det ugreit dersom det stemmer at det har skjedd og at de kommer til å følge det opp.

Daglig leder Kjetil Ramberg i Ørn Horten sier at de har fått en beklagelse fra ledelsen i Arendal.

- Både trenere og ledere i Arendal har beklaget hendelsen. Det synes vi er bra, og det er ikke noe problem mellom klubbene, sier han til Agderposten.

Spillern selv forteller at tre bortesupportere ventet på ham etter kampslutt.

– De ville beklage, og jeg er ferdig med saken, sier han til avisen.

(Dagbladet/NTB)

Økte luken
Foto: NTB

Økte luken

Jan Nepomnjasjtsjij og Fabiano Caruana økte luken til resten i VM-kandidatturneringen i sjakk med seire lørdag. Hikaru Nakamura er treer, 1,5 poeng bak.

«Nepo» er fortsatt alene på topp med 5,5 poeng på sju runder, etter en kontrollert seier med svarte brikker over ungarske Richard Rapport.

Caruana lå lenge an til gevinst, men måtte slite lenge for seieren med hvite brikker mot aserbajanske Teimur Radjabov. Amerikaneren står med fem poeng.

Deretter følger landsmannen Nakamura, som spilte remis med svarte brikker mot Jan-Krzysztof Duda lørdag. Tre spillere har tre poeng etter halvspilt turnering i Madrid.

Vinneren av skal etter planen møte verdensmester Magnus Carlsen til VM-kamp i starten av 2023, men Carlsens foretrukne motstander i Alireza Firouzja, ligger dårlig an. Han har kun 2,5 poeng, etter remis mot kinesiske Ding Liren.

Kandidatturneringen i den spanske hovedstaden varer fram til 5. juli.

(NTB)

Annonse
Nytt VM-gull til Sjöström
Foto: AP/NTB

Nytt VM-gull til Sjöström

Svømmestjernen Sarah Sjöström ble verdensmester på 50 meter fri. Det er hennes tredje VM-medalje i Budapest.

28-åringen var raskest i langbanebassenget og fulgte opp fredagens gull på 50 meter butterfly med mer edelt metall.

Svensken vant 0,2 tideler foran Katarzyna Wasick fra Polen. Meg Harris (Australia) og Erika Brown (USA) havnet på delt bronseplass.

Sjöström sluttet seg til den eksklusive gruppen som har vunnet VM-gull på 50 meter fri mer enn én gang. Bare nederlandske Inge de Bruijn (2001, 2003) og australske Libby Trickett (2005, 2007) har gjort det før henne.

Det var Sjöströms fjerde VM-medalje på distansen.

(NTB)

To strake tap

Norges herrelag tapte 0-2 i sett mot Kroatia i kvartfinalen i strandhåndball-VM i greske Heraklon lørdag. Senere samme dag ble det 1-2-tap for Qatar.

I kampen om femteplassen gikk Norge på et 24-27-tap i første sett, før de svarte med 22-20-seier i andre sett.

Dermed var det duket for straffekastkonkurranse. Den tapte nordmennene 4-7 etter å ha bommet på sine to siste straffer.

Kampen mot Kroatia tidligere på dagen startet jevnt, og lagene gikk til hvilen på stillingen 24-22 favør kroatene. I andre sett ble det tøft for Norge, som tapte med settsifrene 28-20.

Kroatia møter vertsnasjonen i semifinalen. I den andre semifinalen møtes storfavoritt Brasil og Danmark.

De norske strandhåndballherrene deltar for første gang i strandhåndball-VM. I 2019 ble det sølv i EM etter finaletap mot Danmark.

(©NTB)

Annonse
- Fotball blir ubetydelig
Foto: NTB

- Fotball blir ubetydelig

(ULLEVAAL STADION) Dagbladet: Det norske landslaget slo New Zeland 2-0 på Ullevaal lørdag. Den tragiske skytingen i Oslo preget oppladningen til kampen og hendelsen var naturlig nok i bakhodene på de norske spillerne.

- Først og fremst blir man veldig sjokkert. Det er vondt å lese og se det som har skjedd, sier kaptein Maren Mjelde til Dagbladet.

- Det har vært en veldig sår dag. Vi lider veldig med de berørte og fotball blir ubetydelig på en dag som dette, fortsetter Mjelde.

Hun sier at de gikk sammen som et lag før kampen og bestemte seg for å spille for folket.

- Det var det viktigste for oss og vi skulle prøve å spre litt glede. Vi håper at vi klarte å gjøre det på en slik dag som dette.

Forsvaspiller Maria Thorisdóttir deler mange av Mjeldes tanker.

- Det var en utrolig tragisk beskjed å våkne opp til. Det var veldig dempa stemning. Men vi ønsket å gå ut på her og kjempe for folket og spre den gleden vi kan. Jeg er ekstremt stolt over dem som møætte opp i dag og lagde en veldig fin ramme, sier Thorisdóttir til Dagbladet.

Alle de norske jentene kom ut på Ullevaal i dag med et regnbuefarget kapteinsbind rundt armen. Det var også ett minutts stillhet før avspark, og sikkerheten rundt arrangementet er skjerpet ytterligere enn vanlig.

- Det kom noen tårer når vi sto i ett minutts stillhet før kampen. Det er klart at det berører alle og det gjelder nå å stå sterke sammen, sier Thorisdottir.