Annonse

Sportsstudio

Åtte tiltalt etter Maradonas dødsfall
Foto: NTB / Martti Kainulainen

Åtte tiltalt etter Maradonas dødsfall

Åtte medisinere, blant dem Diego Maradonas personlige lege, er tiltalt for å ha medvirket til fotballegendens død i 2020, melder nyhetsbyråene EFE og AFP.

I følge EFE er de åtte personene tiltalt for drap med mulig forsett. Påtalemyndigheten hevder at helsepersonellet unnlot å gi Maradona livsviktig hjelp, og at de «overlot ham til skjebnen» da han var innlagt på sykehus før han døde.

Det er en domstol i San Isidro-provinsen utenfor Argentinas hovedstad Buenos Aires som har besluttet at saken skal opp for retten. Det er ennå ikke kjent når saken starter.

Strafferammen for drap med mulig forsett er i Argentina inntil 25 års fengsel, skriver EFE. Avisen La Nación er blant andre medier som har omtalt saken.

Maradona døde av hjertesvikt i november 2020. Kort tid i forveien hadde han vært innlagt på sykehus, der han ble operert for hjerneblødning. Fra påtalemyndighetens side heter det at det ikke ble gjort forsøk på å redde fotballegendens liv, og at det var en «intern aksept» av det dødelige utfallet.

Maradonas personlige lege Lepoldo Luque er blant de åtte tiltalte i saken. De øvrige er en psykiater, en psykolog, en lege som koordinerte Maradonas hjemmesykepleie, en oversykepleier, to sykepleiere og en lege.

(NTB)

Annonse
Tar grep: - Absolutt ikke optimalt
Foto: NTB

Tar grep: - Absolutt ikke optimalt

Sarpsborg 08 må grunnet reisetrøbbel dele spillergruppen i to for å komme seg til Bodø før lørdagens eliteserieoppgjør mot Glimt.

Østfoldingene skulle etter planen fly med SAS, men har som følge av flystreiken måttet ty til andre løsninger.

- Nå har vi fått skrapet sammen billetter og deler gruppen i to. Dette er absolutt ikke optimalt, men vi løser det, skriver daglig leder Raymond Fjeld i en sms til NTB.

Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn, har tidligere uttalt at de har bedt klubber om å ha busser tilgjengelige. Den løsningen gjelder imidlertid ikke for Sarpsborg, som har snaue 17 timer i reisetid til Aspmyra.

Jerv, som onsdag tok sitt første bortepoeng på øverste nivå noensinne, møter Rosenborg på Lerkendal søndag, og skal derfor også reise langt før helgens eliteserierunde. Daglig leder Jon Ole Reinhardsen forteller imidlertid til NTB torsdag at laget skal fly med Widerøe, og at ting synes å være under kontroll.

Oppgjøret mellom Kristiansund og Tromsø i Eliteserien, som etter planen skulle bli spilt torsdag, har allerede blitt utsatt grunnet reisetrøbbel for sistnevnte. Tromsø skal etter planen møte Molde borte til helgen, og klubben skrev onsdag at de fortsatt jobber med å få laget ned til det oppgjøret.

(NTB)

Nils van der Poel tildeles Oscar-statuetten
Foto: NTB

Nils van der Poel tildeles Oscar-statuetten

Svenske Nils van der Poel er tildelt Oscar-statuetten for annet år på rad. Han får statuetten for sin 10.000 meter under OL i Beijing.

I likhet med 1980-tallets svenske skøytestjerne Tomas Gustafson vinner Nils van der Poel Oscarstatuetten for andre gang. Forrige sesong fikk han statuetten for sitt verdensrekordløp på 10.000 meter under VM i enkeltdistanser.

Den svenske langdistanseeksperten slo under OL sin egen verdensrekord med over to sekunder, og var i en klasse for seg. Sølvet gikk til nederlenderen Patrick Roest, som ble beseiret med nesten 14 sekunder.

Den 26 år gamle svensken tok også VM-tittelen i Hamar senere på sesongen. Etter mesterskapet bestemte han seg for å legge opp.

Oscarstatuetten er opprettet i 1958 til minne om skøytekongen Oscar Mathisen (1888-1954). Statuetten er en miniatyr av billedhuggeren Arne Durbans statue av Oscar Mathisen, som er plassert utenfor Frogner stadion i Oslo.

Komitéen for utdeling av Oscarstatuetten 2022 har bestått av Laila Andresen, Tron Espeli, Hasse Farstad, Arild Gjerde og Ådne Søndrål.

(NTB)

Annonse
Spilte seg opp
Foto: NTB

Spilte seg opp

Viktor Hovland åpnet Scottish Open med litt stang ut på de to første hullene, men fulgte opp med to birdie på de neste hullene.

Viktor Hovland er tilbake på europatouren i Scottish Open etter at han misset cuten i US Open i juni.

Nordmannen slo ut 09:05 norsk tid fra hull 10 sammen med spanske John Rahm og amerikanske Scottie Scheffler.

Hovland åpnet med å sikre seg par på første hullet. Deretter møtte han på litt motstand på et par 4-hull. Han misset hårfint på det fjerde slaget fra noen meter, og måtte ty til en bogey.

Skuffelsen ristet han seg raskt av og vartet opp med et godt utslag fra hull 12. Han fulgte så opp med birdie på par 3-hullet.

På hull 13 slo han seg inn til greenkanten, men ballen rullet ned bakken og la seg cirka en meter unna hullet. Hovland kontrollerte dermed inn sin andre strake birdie.

Hovland er nummer åtte på verdensrankingen.

(NTB)

Tre ryttere bryter Tour de France
Foto: NTB

Tre ryttere bryter Tour de France

Foran den sjette etappen i Tour de France har tre ryttere valgt å trekke seg fra rittet grunnet velt på onsdagens etappe.

De tre rytterne er Michael Gogl (Alpecin-Deceuninck), Daniel Oss (TotalEnergies) og Jack Haig (Bahrain Victorious).

Gogl og Oss kolliderte på et brosteinparti underveis i etappen, og klarte ikke å fullføre.

På twitter opplyser Alpecin-Deceuninck at Gogl pådro seg brudd i både bekkenet og kragebeinet etter et ublidt møte med en tilskuer.

TotalEnergies opplyste på twitter at Oss pådro seg et brudd på en nakkevirvel.

Haig falt i bakken i et velt med flere ryttere med 30 kilometer igjen. Bahrain Victorious bekrefter på sine egne nettsider at Haig må bryte Touren etter skadene han pådro seg i veltet.

(NTB)

Annonse
Røper ønske
Foto: NTB

Røper ønske

Kjetil Jansrud la skiene på hylla etter verdenscuputforen på Kvitfjell i mars. Alpinprofilen håper han kan fortsette å jobbe med idretten i framtiden.

- Nå er det ingenting som er landet ennå, men jeg håper jo at jeg kan være litt involvert inn mot idretten, hvor jeg kan gjøre noe tilsvarende ekspert på TV. Og så er det litt andre ting hvor folk ønsker å bruke meg som profil, sier Jansrud til NTB.

Det forteller han i forbindelse med en veldedighetsturnering på Vestfold Golfklubb.

Jansrud avsluttet karrieren på hjemmebane på Kvitfjell med 23 verdenscupseire, fem OL-medaljer og tre VM-medaljer etter 18 år som toppalpinist.

36-åringen har brukt meste parten av tiden etter han la opp sammen med sin kone, Benedicte Mortensen, og sin snart tre år gamle datter.

Men nå vil han ut i arbeidslivet igjen.

- Jeg kan si det sånn at det er mange fugler på taket, men jeg har sagt at jeg etter sommerferien skal ha funnet meg en jobb, fortsetter den tidligere toppalpinisten.

- Hva ønsker du å jobbe med?

- Akkurat nå vet jeg at det kommer til å bli litt prosjektbasert. Det blir litt her og der, også håper jeg at jeg kan finne et sted jeg kan jobbe i noen år. Å være pensjonert idrettsutøver varer kanskje noen år hvor man er interessant, og så faser det gradvis ut. Så nå er det jo greit å gjøre ting som ikke bare er avhengig av det, og så på et eller annet tidspunkt stopper det, forklarer han.

Jansrud fortalte at han ønsker å prøve ut litt forskjellige type jobber. Alt fra alpinekspert på TV til å jobbe med organisasjonsstruktur står på ønskelisten.

– Det kan være litt reklame og kampanjer, men jeg tror jeg har lyst til å jobbe med mennesker og organisasjonsstruktur. Veldig mye av min karriere har vært å forvalte det vi fikk av Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt, og som vi igjen har prøvd å gi videre til de neste alpinistene som skal slå gjennom. Og det tror jeg kan være veldig, veldig relevant også i arbeidslivet.

Jansrud blir i så fall ikke den første landslagsalpinisten som har fortsatt karrieren sin i TV-ruta. Kjetil André Aamodt, Lasse Kjus, Bjarne Solbakken og Nina Haver Løseth er blant stjernene vi har fått en gjensyn med som alpineksperter og kommentatorer etter endt karriere.

(NTB)