Annonse

Sportsstudio

Dramatikk på overtid sikret seieren

Vålerenga slet seg videre i cupen etter et dramatisk oppgjør mot Brumunddal.

Kampen startet på verst mulig vis for Vålerenga. Til pause ledet 3.divisjonslaget 2-0 etter nettsus fra Eivind Strand Osmo og Preben Finstad.

- Det er forferdelig å se på. Det er vondt. Det skal ikke være mulig, sier VIF-spiller Christian Borchgrevink i NRK-studio.

I andre omgang fant Henrik Udahl veien til nettmaskene fort, og etter 75. minutter viste Leonard Zuta klasse da han banket inn 2-2.

Vertene ga seg aldri og ni minutter før fulltid stanget Mikkel Gran Frankmo inn 3-2.

På overtid handlet alt om Aron Dønnum, som banket inn to scoringer og sørget for en ellevill snuoperasjon. Scoringene betyr at Vålerenga avanserer i cupen etter 4-3 seier mot Brummunddal.

Se alle NM-resultatene her. Følg kampen minutt for minutt nedenfor:

Dramatikk på overtid sikret seieren
Foto: NTB
Annonse
Okte luken
Foto: NTB

Okte luken

Jan Nepomnjasjtsjij og Fabiano Caruana økte luken til resten i VM-kandidatturneringen i sjakk med seire lørdag. Hikaru Nakamura er treer, 1,5 poeng bak.

«Nepo» er fortsatt alene på topp med 5,5 poeng på sju runder, etter en kontrollert seier med svarte brikker over ungarske Richard Rapport.

Caruana lå lenge an til gevinst, men måtte slite lenge for seieren med hvite brikker mot aserbajanske Teimur Radjabov. Amerikaneren står med fem poeng.

Deretter følger landsmannen Nakamura, som spilte remis med svarte brikker mot Jan-Krzysztof Duda lørdag. Tre spillere har tre poeng etter halvspilt turnering i Madrid.

Vinneren av skal etter planen møte verdensmester Magnus Carlsen til VM-kamp i starten av 2023, men Carlsens foretrukne motstander i Alireza Firouzja, ligger dårlig an. Han har kun 2,5 poeng, etter remis mot kinesiske Ding Liren.

Kandidatturneringen i den spanske hovedstaden varer fram til 5. juli.

(NTB)

Nytt VM-gull til Sjöström
Foto: AP/NTB

Nytt VM-gull til Sjöström

Svømmestjernen Sarah Sjöström ble verdensmester på 50 meter fri. Det er hennes tredje VM-medalje i Budapest.

28-åringen var raskest i langbanebassenget og fulgte opp fredagens gull på 50 meter butterfly med mer edelt metall.

Svensken vant 0,2 tideler foran Katarzyna Wasick fra Polen. Meg Harris (Australia) og Erika Brown (USA) havnet på delt bronseplass.

Sjöström sluttet seg til den eksklusive gruppen som har vunnet VM-gull på 50 meter fri mer enn én gang. Bare nederlandske Inge de Bruijn (2001, 2003) og australske Libby Trickett (2005, 2007) har gjort det før henne.

Det var Sjöströms fjerde VM-medalje på distansen.

(NTB)

Annonse

To strake tap

Norges herrelag tapte 0-2 i sett mot Kroatia i kvartfinalen i strandhåndball-VM i greske Heraklon lørdag. Senere samme dag ble det 1-2-tap for Qatar.

I kampen om femteplassen gikk Norge på et 24-27-tap i første sett, før de svarte med 22-20-seier i andre sett.

Dermed var det duket for straffekastkonkurranse. Den tapte nordmennene 4-7 etter å ha bommet på sine to siste straffer.

Kampen mot Kroatia tidligere på dagen startet jevnt, og lagene gikk til hvilen på stillingen 24-22 favør kroatene. I andre sett ble det tøft for Norge, som tapte med settsifrene 28-20.

Kroatia møter vertsnasjonen i semifinalen. I den andre semifinalen møtes storfavoritt Brasil og Danmark.

De norske strandhåndballherrene deltar for første gang i strandhåndball-VM. I 2019 ble det sølv i EM etter finaletap mot Danmark.

(©NTB)

- Fotball blir ubetydelig
Foto: NTB

- Fotball blir ubetydelig

(ULLEVAAL STADION) Dagbladet: Det norske landslaget slo New Zeland 2-0 på Ullevaal lørdag. Den tragiske skytingen i Oslo preget oppladningen til kampen og hendelsen var naturlig nok i bakhodene på de norske spillerne.

- Først og fremst blir man veldig sjokkert. Det er vondt å lese og se det som har skjedd, sier kaptein Maren Mjelde til Dagbladet.

- Det har vært en veldig sår dag. Vi lider veldig med de berørte og fotball blir ubetydelig på en dag som dette, fortsetter Mjelde.

Hun sier at de gikk sammen som et lag før kampen og bestemte seg for å spille for folket.

- Det var det viktigste for oss og vi skulle prøve å spre litt glede. Vi håper at vi klarte å gjøre det på en slik dag som dette.

Forsvaspiller Maria Thorisdóttir deler mange av Mjeldes tanker.

- Det var en utrolig tragisk beskjed å våkne opp til. Det var veldig dempa stemning. Men vi ønsket å gå ut på her og kjempe for folket og spre den gleden vi kan. Jeg er ekstremt stolt over dem som møætte opp i dag og lagde en veldig fin ramme, sier Thorisdóttir til Dagbladet.

Alle de norske jentene kom ut på Ullevaal i dag med et regnbuefarget kapteinsbind rundt armen. Det var også ett minutts stillhet før avspark, og sikkerheten rundt arrangementet er skjerpet ytterligere enn vanlig.

- Det kom noen tårer når vi sto i ett minutts stillhet før kampen. Det er klart at det berører alle og det gjelder nå å stå sterke sammen, sier Thorisdottir.

Annonse
Vant rulleskisprint
Foto: NTB

Vant rulleskisprint

Johannes Høsflot Klæbo og Mathilde Myhrvold var raskest under sprintfinalene på rulleski i verdenscuprennet i Bø lørdag.

Klæbo vant finalen suverent foran Håvard Solås Taugbøl, mens italienske Emanuele Becchis sikret tredjeplass. 25-åringen var storfornøyd med å slå rulleskispesialistene.

– Det var tungt. Jeg brukte lang tid å komme i gang, men er godt fornøyd, sa Klæbo til TV 2 etter målgang.

Myhrvold vant prologen med over fem sekunder og viste hele veien at hun var et knepp over de andre konkurrentene. I finalen vant hun med fire tideler på Lotte Udnes Weng. Ane Appelkvist Stenseth ble treer, ni tideler bak vinneren.

– Det er godt å kjenne at farten på oppløpet var god. En veldig god økt, sa Myhrvold til kanalen.

Sprinten i Bø inngår i Telemarksveka, som er den første verdenscuphelga på rulleski i år. Neste renn avholdes i estiske Otepää og Tartu i slutten av august.

(©NTB)