Annonse

Sportsstudio

Flere cupbomber

Moss sendte eliteserieklubben Sarpsborg 08 ut av fotball-NM med 1-0-seier på hjemmebane. Regjerende mester Molde avgjorde sent med 4-2-seier over Brattvåg.

I Moss ble Anas Farah Ali den store helten med sin scoring ti minutter etter hvilen. 22-åringen ble spilt fint gjennom og var iskald alene med Simen Vidtun Nilsen i Sarpsborg-målet. Med kun sekunder igjen fikk Sarpsborg ballen i nettet, men linjedommeren vinket feilaktig for offside.

Like før hadde Sarpsborg en avslutning via tverrliggeren, ned på streken og ut.

Sarpsborg har vist god form den siste tiden og har seks poeng på de to siste eliteseriekampene med 10-1 i målforskjell. De har knust både Jerv og Strømsgodset før nederlaget mot Moss.

Godset-smell

På Gjøvik var det drama helt til siste spark på ballen. Med få sekunder igjen sendte Andreas Østerud hjemmelaget til himmels da han dukket opp på bakerste stolpe og sikret 3-2-seier over Strømsgodset.

Herman Stengel sendte Godset i ledelsen før Arne Ravndal utlignet. I 2. ekstraomgang sendte Fred Friday gjestene i ledelsen, men fem minutter senere lobbet Ole Thomas Skogli ballen vakkert over Morten Sætra før Østerud avgjorde.

Rosenborg trengte i likhet med flere eliteserieklubber ekstraomganger for å ta seg videre. De havnet under mot Levanger etter 19 minutter, men Ole Sæter utlignet med drøyt 20 minutter igjen å spille.

I ekstraomgangene ble Bryan Fiabema helten da han rundet LFK-keeper Sebastian Heggland og satte ballen i mål.

Molde slet

Brattvåg tok ledelsen ved et merkelig selvmål av Molde. Birk Risa spilte ballen tilbake til keeper Oliver Petersen, men Petersen feilberegnet, og ballen trillet forbi sisteskansen og i mål. Mathias Løvik utlignet før Tobias Flem banket Brattvåg tilbake i ledelsen.

På tampen av 1. omgang utlignet Magnus Grødem før Eirik Haugan og David Fofana sikret Molde-avansement med ti minutter igjen.

Haugans 3-2-scoring kom etter 84 minutter før Fofana fastsatte resultatet tre minutter senere.

I Harstad kjørte Bodø/Glimt over HIL. Elias Hagen (2 mål), Isak Helstad Amundsen (2) og Gilbert Koomson scoret målene som ga 5-0-seier. 4-0-scoringen var spesielt flott. Glimt fikk frispark på 25 meter, og Hagen avsluttet flott i nærmeste hjørne.

Overkjøring og ekstraomganger

Aalesund tok seg videre med 3-0 over Hødd, mens Haugesund slo Fana 1-0. Tromsø vant 4-1 borte mot Skjervøy.

Viking vant rogalandsoppgjøret mot Vard Haugesund 2-1, mens Kristiansund snudde 0-1 til 3-1 mot Strindheim. HamKam lå under mot Elverum men vant til slutt 3-1. Sandefjord knuste Flint Tønsberg 5-1.

Lillestrøm snudde til 2-1-seier over Junkeren, mens Haugesund slo Fana 1-0. Strømsgodset trengte ekstraomganger for å slå Gjøvik-Lyn 2-1, mens Odd slo Fløy 3-2 også etter 120 minutter.

Jerv slo Fram Larvik 2-0 etter 0-0 ved ordinær tid. (NTB)

Se alle NM-resultatene her.

Flere cupbomber
Foto: NTB
Annonse
Okte luken
Foto: NTB

Okte luken

Jan Nepomnjasjtsjij og Fabiano Caruana økte luken til resten i VM-kandidatturneringen i sjakk med seire lørdag. Hikaru Nakamura er treer, 1,5 poeng bak.

«Nepo» er fortsatt alene på topp med 5,5 poeng på sju runder, etter en kontrollert seier med svarte brikker over ungarske Richard Rapport.

Caruana lå lenge an til gevinst, men måtte slite lenge for seieren med hvite brikker mot aserbajanske Teimur Radjabov. Amerikaneren står med fem poeng.

Deretter følger landsmannen Nakamura, som spilte remis med svarte brikker mot Jan-Krzysztof Duda lørdag. Tre spillere har tre poeng etter halvspilt turnering i Madrid.

Vinneren av skal etter planen møte verdensmester Magnus Carlsen til VM-kamp i starten av 2023, men Carlsens foretrukne motstander i Alireza Firouzja, ligger dårlig an. Han har kun 2,5 poeng, etter remis mot kinesiske Ding Liren.

Kandidatturneringen i den spanske hovedstaden varer fram til 5. juli.

(NTB)

Nytt VM-gull til Sjöström
Foto: AP/NTB

Nytt VM-gull til Sjöström

Svømmestjernen Sarah Sjöström ble verdensmester på 50 meter fri. Det er hennes tredje VM-medalje i Budapest.

28-åringen var raskest i langbanebassenget og fulgte opp fredagens gull på 50 meter butterfly med mer edelt metall.

Svensken vant 0,2 tideler foran Katarzyna Wasick fra Polen. Meg Harris (Australia) og Erika Brown (USA) havnet på delt bronseplass.

Sjöström sluttet seg til den eksklusive gruppen som har vunnet VM-gull på 50 meter fri mer enn én gang. Bare nederlandske Inge de Bruijn (2001, 2003) og australske Libby Trickett (2005, 2007) har gjort det før henne.

Det var Sjöströms fjerde VM-medalje på distansen.

(NTB)

Annonse

To strake tap

Norges herrelag tapte 0-2 i sett mot Kroatia i kvartfinalen i strandhåndball-VM i greske Heraklon lørdag. Senere samme dag ble det 1-2-tap for Qatar.

I kampen om femteplassen gikk Norge på et 24-27-tap i første sett, før de svarte med 22-20-seier i andre sett.

Dermed var det duket for straffekastkonkurranse. Den tapte nordmennene 4-7 etter å ha bommet på sine to siste straffer.

Kampen mot Kroatia tidligere på dagen startet jevnt, og lagene gikk til hvilen på stillingen 24-22 favør kroatene. I andre sett ble det tøft for Norge, som tapte med settsifrene 28-20.

Kroatia møter vertsnasjonen i semifinalen. I den andre semifinalen møtes storfavoritt Brasil og Danmark.

De norske strandhåndballherrene deltar for første gang i strandhåndball-VM. I 2019 ble det sølv i EM etter finaletap mot Danmark.

(©NTB)

- Fotball blir ubetydelig
Foto: NTB

- Fotball blir ubetydelig

(ULLEVAAL STADION) Dagbladet: Det norske landslaget slo New Zeland 2-0 på Ullevaal lørdag. Den tragiske skytingen i Oslo preget oppladningen til kampen og hendelsen var naturlig nok i bakhodene på de norske spillerne.

- Først og fremst blir man veldig sjokkert. Det er vondt å lese og se det som har skjedd, sier kaptein Maren Mjelde til Dagbladet.

- Det har vært en veldig sår dag. Vi lider veldig med de berørte og fotball blir ubetydelig på en dag som dette, fortsetter Mjelde.

Hun sier at de gikk sammen som et lag før kampen og bestemte seg for å spille for folket.

- Det var det viktigste for oss og vi skulle prøve å spre litt glede. Vi håper at vi klarte å gjøre det på en slik dag som dette.

Forsvaspiller Maria Thorisdóttir deler mange av Mjeldes tanker.

- Det var en utrolig tragisk beskjed å våkne opp til. Det var veldig dempa stemning. Men vi ønsket å gå ut på her og kjempe for folket og spre den gleden vi kan. Jeg er ekstremt stolt over dem som møætte opp i dag og lagde en veldig fin ramme, sier Thorisdóttir til Dagbladet.

Alle de norske jentene kom ut på Ullevaal i dag med et regnbuefarget kapteinsbind rundt armen. Det var også ett minutts stillhet før avspark, og sikkerheten rundt arrangementet er skjerpet ytterligere enn vanlig.

- Det kom noen tårer når vi sto i ett minutts stillhet før kampen. Det er klart at det berører alle og det gjelder nå å stå sterke sammen, sier Thorisdottir.

Annonse
Vant rulleskisprint
Foto: NTB

Vant rulleskisprint

Johannes Høsflot Klæbo og Mathilde Myhrvold var raskest under sprintfinalene på rulleski i verdenscuprennet i Bø lørdag.

Klæbo vant finalen suverent foran Håvard Solås Taugbøl, mens italienske Emanuele Becchis sikret tredjeplass. 25-åringen var storfornøyd med å slå rulleskispesialistene.

– Det var tungt. Jeg brukte lang tid å komme i gang, men er godt fornøyd, sa Klæbo til TV 2 etter målgang.

Myhrvold vant prologen med over fem sekunder og viste hele veien at hun var et knepp over de andre konkurrentene. I finalen vant hun med fire tideler på Lotte Udnes Weng. Ane Appelkvist Stenseth ble treer, ni tideler bak vinneren.

– Det er godt å kjenne at farten på oppløpet var god. En veldig god økt, sa Myhrvold til kanalen.

Sprinten i Bø inngår i Telemarksveka, som er den første verdenscuphelga på rulleski i år. Neste renn avholdes i estiske Otepää og Tartu i slutten av august.

(©NTB)