Annonse

Sportsstudio

Jockeytalent (19) døde
Foto: Ben_Messina/Instagram

Jockeytalent (19) døde

Den franske jockeyen Benjamin Messina mistet livet i en voldsom bilulykke natt til søndag. Det skriver flere franske medier, blant annet den franske travsiden Equidia.

Messinas bil frontkolliderte med en annen bil. En mann i 30-åra og en kvinne i 20-åra satt i den andre bilen og overlevde heller ikke ulykken.

Bare uker før hadde Messina vunnet sin første store seier med hesten Hunion Delabrairi og var spådd en lysende framtid som jockey.

- Våre tanker går til familiene til ofrene og nærmeste venner som nå er tvunget til å håndtere de verst tenkelige traumene, sier kommunens ordfører Phillippe Henry til Ouest-France, ifølge svenske Expressen.

Annonse

EM-drømmen brast for Norge

Søndag spilte Norge for en mulighet til å kvalifisere seg til EM-kvalifiseringen til basketball-EM i 2025.

Premisset var enkelt. Det laget som vant av Norge og Danmark ville sikre seg plass i kvalifiseringen.

Danskene ble for sterke i Jordal Amfi, og Norge måtte se EM-drømmen knust etter et iherdig forsøk.

Norge lå lenge under med tosifra tall, men en sluttspurt ga drama mot tampen. På et punkt var Norge fem poeng bak med 30 sekunder igjen å spille. Likevel holdt det ikke for de norske basketherrene.

LIVE: Storkamp i Eliteserien
Foto: Lise Åserud / NTB

LIVE: Storkamp i Eliteserien

Viking får besøk av Kjetil Rekdal og Rosenborg i Eliteserien.

Følg kampen her:

Annonse
På tabelltopp etter ellevilt comeback
Foto: NTB

På tabelltopp etter ellevilt comeback

Lillestrøm-toget fortsetter å rulle. Geir Bakkes mannskap slo Kristiansund 3-1 søndag, og har med det skapt en luke ned til Molde på andreplass.

Molde slet i Hamar, og maktet ikke å overliste Nicholas Hagen i HamKam-buret. Dermed taper de terreng i gullkampen.

I Sarpsborg ble det målfest. Hjemmelaget slo tilreisende Sandefjord 4-3 etter

Aalesund holdt ut til seier mot Strømsgodset etter nettkjenning av Sigurd Haugen.

Første seier for Johannessen
Foto: Heiko Junge / NTB

Første seier for Johannessen

Kristian Krogh Johannessen (27) spilte seg til karrierens største høydepunkt da golfproffen vant en challengerturnering i Italia søndag.

Drammenseren lå i toppen gjennom samtlige av konkurransens fire runder i Viterbo nord for Roma. Han kunne juble etter å ha slått danske Oliver Hundebøll i omspillet.

Begge stoppet på elleve slag under par. Dermed ble det en ren duell mellom to skandinaver, og der taklet Johannessen presset best. Han spilte par, mens Hundebøll pådro seg en dobbeltbogey.

Challengerturneringer er på nivået bak europatouren. Det er første gang at Johanessen har stått igjen som vinner i en slik konkurranse. Inntil søndag hadde han en 2.-plass som bestenotering.

(NTB)

Annonse
Kloster dropper VM etter norgesrekord
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kloster dropper VM etter norgesrekord

Line Kloster satte søndag ny norsk rekord på 400 meter hekk, men forteller til TV 2 etter løpet at hun står over friidretts-VM for å satse mot EM.

- Jeg konsentrerer meg kun om å være i toppslag til EM. Det var egentlig bestemt på forhånd. Men det at jeg løp på den tiden jeg gjorde på, åpnet for at jeg kanskje skulle dra likevel, sier Kloster til kanalen.

Søndag ble det klar seier på 400 meter hekk i Sveits med norsk rekord på 53,91. Det er over sekundet bedre enn hennes tidligere bestenotering på 54,99, og 81 hundredeler bedre enn Amalie Iuels norgesrekord.

- Det har vært et litt vanskelig valg. Samtidig kommer det et EM hvor jeg kan prestere, og der jeg har en medaljesjanse. Så nå skal jeg roe litt ned og få en god treningsperiode, forklarer 32-åringen.

I august er det EM i München.

(NTB)