Annonse

Sportsstudio

Nato skal hjelpe Qatar-VM
Foto: Reuters/NTB

Nato skal hjelpe Qatar-VM

Nato skal hjelpe Qatar og Fifa med sikkerhetsstøtte før fotball-VM. Det skriver de på sine hjemmesider.

Militæralliansen skal hjelpe til med trening rundt flere viktige sikkerhetsaspekter under VM. Støtten vil blant annet inkludere opplæring mot trusler fra kjemiske, biologiske, radiologiske og nukleære (CBRN) materialer, skriver Nato.

Det vil også inkludere opplæring for beskyttelse av svært viktige personer og for å motvirke trusler fra eksplosive enheter.

Den første treningen ble gjennomført i mai i år i Slovakia.

«Staten Qatar er en forpliktet partner av NATO og har vært aktivt engasjert i Atlanterhavsalliansen i mange år», skriver Nato.

Fotball-VM i Qatar går av stabelen 21. november og varer fram til 18. desember 2022.

Annonse
Første seier for Johannessen
Foto: Heiko Junge / NTB

Første seier for Johannessen

Kristian Krogh Johannessen (27) spilte seg til karrierens største høydepunkt da golfproffen vant en challengerturnering i Italia søndag.

Drammenseren lå i toppen gjennom samtlige av konkurransens fire runder i Viterbo nord for Roma. Han kunne juble etter å ha slått danske Oliver Hundebøll i omspillet.

Begge stoppet på elleve slag under par. Dermed ble det en ren duell mellom to skandinaver, og der taklet Johannessen presset best. Han spilte par, mens Hundebøll pådro seg en dobbeltbogey.

Challengerturneringer er på nivået bak europatouren. Det er første gang at Johanessen har stått igjen som vinner i en slik konkurranse. Inntil søndag hadde han en 2.-plass som bestenotering.

(NTB)

Kloster dropper VM etter norgesrekord
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kloster dropper VM etter norgesrekord

Line Kloster satte søndag ny norsk rekord på 400 meter hekk, men forteller til TV 2 etter løpet at hun står over friidretts-VM for å satse mot EM.

- Jeg konsentrerer meg kun om å være i toppslag til EM. Det var egentlig bestemt på forhånd. Men det at jeg løp på den tiden jeg gjorde på, åpnet for at jeg kanskje skulle dra likevel, sier Kloster til kanalen.

Søndag ble det klar seier på 400 meter hekk i Sveits med norsk rekord på 53,91. Det er over sekundet bedre enn hennes tidligere bestenotering på 54,99, og 81 hundredeler bedre enn Amalie Iuels norgesrekord.

- Det har vært et litt vanskelig valg. Samtidig kommer det et EM hvor jeg kan prestere, og der jeg har en medaljesjanse. Så nå skal jeg roe litt ned og få en god treningsperiode, forklarer 32-åringen.

I august er det EM i München.

(NTB)

Annonse

Norges U20-håndballjenter verdensmestere

Norge senket Ungarn 31-29 i VM-finalen i kvinnehåndball for juniorer søndag. Det var første norske tittel i turneringen siden 2010.

De norske jentene ledet 17-15 til pause, og fortsatte i samme spor utover i andreomgangen. Da Norge ledet 26-24, kjempet Ungarn seg tilbake med fire mål på rappen.

Norge slo tilbake og tok over føringen mot slutten. Frida Brandbu Andersen ble toppscorer med sju mål og gjorde Norges siste nettkjenning. Mesterskapet ble spilt i slovenske Celje.

Ungarn kom til finalen som regjerende mestere. I 2018 ble nettopp Norge slått 28-22.

VM-gullet er det andre tatt av et norsk juniorlag i håndball. I 2010 var Silje Solberg, Sanna Solberg-Isaksen, Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk blant spillere som hjalp Norge til seier.

(NTB)

Magnus Carlsens VM-motstander er klar
Foto: NTB

Magnus Carlsens VM-motstander er klar

Jan Nepomnjasjtsjij er klar for nok en VM-kamp i langsjakk etter han vant kandidatturneringen. Spørsmålet er om motstanderen heter Magnus Carlsen.

«Nepo» trengte kun et halvt poeng på sike sammenlagtseieren. Med hvite brikker gjorde ikke russeren mer enn nødvendig i søndagens parti mot ungarske Richárd Rapport. Han spilte seg komfortabelt til remis.

Dermed står Nepomnjasjtsjij med ni poeng, og kan ikke bli tatt igjen av noen av konkurrentene når én runde i kandidatturneringen gjenstår.

Amerikanske Fabio Caruana ligger på andreplass med 6,5 poeng – likt med Teimur Radjabov, Hikaru Nakamura og Liren Ding.

Nepomnjasjtsjij vant også i fjor kandidatturneringen, og det gjorde ham til utfordrer mot Magnus Carlsen i VM-kampen i Dubai før jul. Der ble det klar norsk seier (7,5-3,5).

Det er langt ifra sikkert at det blir en reprise av duellen i første halvdel av 2023. Carlsen har uttalt seg tvilende til å stille i VM for sjette gang. Han har vært verdensmester i langsjakk uavbrutt siden 2013.

(NTB)

Annonse
LIVE: Full Eliteserierunde
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

LIVE: Full Eliteserierunde

Målene fortsetter å renne inn i Sarpsborg! Mohamed Ofkir reduserer umiddelbart etter at Sarpsborg gikk opp i 4-2. Sandefjord gir seg ikke.

Klikk deg inn på hver enkelt kamp i menyen nedenfor: