Annonse

Sportsstudio

- Tok fullstendig fyr
Foto: TT/Svenska Paralympiska Kommitteen

- Tok fullstendig fyr

Den svenske parastjerna Ebba Årsjö (21) avslører at hun fikk enorm respons etter sin siste post på Instagram.

Tirsdag delte Årsjö en side av seg selv hun aldri hadde vist fram før. På Instagram la hun ut et bilde i bikini på en balkong i Mallorca uten å dekke til beinet.

21-åringen, som vant to OL-gull i paraalpint i Beijing, lider av muskeltap i høyre ben, en bivirkning av Klippel-Trenaunay-syndromet hun ble født med.

- Jeg håper dette kan være til ekstra hjelp for andre. Jeg føler at jeg virkelig kan påvirke folk og når du hører at du har vært til hjelp, da blir du skikkelig glad i hele kroppen, fortalte hun til nyhetsbyrået TT.

Nå forteller hun om responsen:

- Herregud, jeg trodde jeg skulle miste følgere. Men så tok det fullstendig fyr. Jeg har fått veldig mye kjærlighet. Jeg har ikke sett noen vonde kommentarer. Det er mange som har spurt meg hva som har skjedd, men alle har støttet meg, sier hun til SVT.

21-åringen forteller videre at hun ville hjelpe andre og at hun oppnådde det.

- Spesielt om jeg ser noen som virkelig kjemper og er unge. Det var for eksempel en mamma som skrev om sitt barn til meg. Så reager mot dem som alle har reagert overfor meg. Jeg vil dette skal bli normalisert, sier Årsjö.

Les hele saken

Annonse
Sjokkerte Djokovic - måtte gi tapt
Foto: NTB

Sjokkerte Djokovic - måtte gi tapt


Djokovic - Sinner 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2

Novak Djokovic (35) kan trygt kalles for en Wimbledon-ekspert. Serberen har vunnet den prestisjetunge turneringen hele seks ganger - tre av dem på rad fra 2018 (2020 utgikk pga corona).

Jakten på den fjerde strake seieren så lenge stygt ut, for 20 år gamle Jannik Sinner sjokkerte verdensstjerna med å vinne de to første settene.

- Han var den beste spilleren i de to første settene. Jeg hadde en liten peptalk foran speilet, det er faktisk sant, sa Djokovic til latter fra publikum.

Og det funket.

Italienske Sinner er seedet som nummer ti i Wimbledon, men var levnet små sjanser mot Djokovic - som er førsteseedet.

Og Djokovic slo voldsomt tilbake med klar seier i de to neste settene. I det femte og avgjørende settet vant også serberen klart.

Han er dermed klar for semifinalen i Wimbledon, hvor han møter Goffin eller Norrie.

- Jeg må gratulere Jannik for en god kamp. Jeg er sikker på at han får mange muligheter på den store scenen, sa Djokovic.

Premier League-spiller mistenkt for ytterligere to voldtekter


Mandag skrev engelske The Telegraph at en Premier League-spiller er arrestert, mistenkt for voldtekt.

Scotland Yard bekreftet arrestasjonen.

«Vi fikk inn en anmeldese om en påstått voldtekt 4.juli. Det skal ha skjedd i juni», het det i en uttalelse.

Spilleren skal ha blitt arrestert på egen bostedsadresse. Nå kommer det fram at spilleren også er under etterforskning for to andre voldtekter av en annen kvinne. Det skriver blant andre The Guardian.

Spilleren, som er i 20-årene, har blitt løslatt mot kausjon fram til august etter å ha vært inne til avhør mandag. Han omtales som en «profilert spiller» på klubb og landslag.

«Da han var i varetekt ble han ytterligere arrestert etter mistankte om to tilfeller av voldtekt, som skal ha skjedd i april og juni 2021 mot en annen kvinne i 20-årene», heter det i en pressemelding.

Annonse
Kristoff: - Trodde vi spurtet om seieren
Foto: NTB

Kristoff: - Trodde vi spurtet om seieren


Tourens fjerde etappe var småkupert og krevende. Det kunne fort blitt et spurtoppgjør, men endte med at sammenlagtleder Wout van Aert (27) kjørte over målstreken i ensom majestet - noen sekunder før hovedfeltet.

På forhånd ble etappen sett på som en av de beste mulighetene til norsk etappeseier, men Alexander Kristoff (35) og de andre spurterne måtte innse at det imponerende bruddet til 27-åringen holdt inn.

- Det er så fortjent, mente TV 2-kommentator Christian Paasche.

Kristoff kom i mål like bak som en del av spurtduellen og ble nummer fire. Og han trodde at seieren gikk fløyten helt på slutten.

- Jeg trodde faktisk vi spurtet om seieren, for det var mye bråk på øret, sier Kristoff til TV 2.

Jasper Philipsen (24) jublet som en gal da han vant spurten og ble nummer to, og det spørs om ikke han trodde han vant etappen.

- Det var flaks jeg ikke vant, for det hadde blitt jubelscener bak der, sier Kristoff.

To kampers karantene etter stygg takling
Foto: NTB

To kampers karantene etter stygg takling


Vikings Zlatko Tripic ble vist ut etter en stygg takling på Rosenborgs Victor Jensen 3. juli. Nå skriver NFF at han får to kampers utestengelse for opptrinnet.

«Disiplinærutvalget vurderer taklingen som et alvorlig brudd på spillereglene, og er av den oppfatning at Tripic utsetter RBK-spiller Victor Jensen for betydelig fare. En slik forseelse skal i henhold til Disiplinærutvalgets praksis medføre to kampers karantene», heter det i en pressemelding.

Etter hendelsen reagerte RBK-kaptein Markus Henriksen med å dytte til Tripic. Han får én kamps utestengelse.

«Utvalget viser til at Henriksen dytter Viking-spiller Zlatko Tripic overende med unødvendig stor kraft mens spillet er avbrutt. En slik forseelse skal i henhold til Disiplinærutvalgets praksis medføre én kamps karantene», heter det.

Rosenborg sa at de kom til å legge inn protest på Henriksens røde.

- Vi kommer til å sende inn en protest, sa Rosenborg-trener Kjetil Rekdal til Adresseavisen mandag ettermiddag.

Annonse
Emilia (15) omkom i ulykke
Foto: Sandvikens IF

Emilia (15) omkom i ulykke


15 år gamle Emilia og hennes 49 år gamle mor døde i en bilulykke på E16 utenfor svenske Hofors.

De var på vei hjem fra en fotballturnering da bilen de satt i frontkolliderte med en minibuss, skriver blant andre svenske Aftonbladet. Ingen i minibussen skal ha blitt skadet.

Emilia spilte fotball på Sandvikens IF, som uttrykker stor sorg i en uttalelse.

- Takk Emilia, for alt du ga familien din, dine venner, lagkamerater, ledere og alle andre som elsker deg. Tiden din på jorden ble kort, men minnet ditt kommer alltid til å leve videre i Sandvikens IF, skriver klubben blant annet.

Klubbens leder, Anders Eriksson, sier at alle tanker går til de nærmeste og familien.

- Det er en forferdelig hendelse, sier Eriksson.

Emilias lag samlet seg samme kveld som ulykken skjedde.

- Det er sjokk og sorg. Det er bra å samles og gjøre det sammen, sier Eriksson.

Klubben oppgir at teksten til klubben og bildet av Emilia publiseres i samråd med familien.