Annonse

Sportsstudio

Ny generalsekretær
Foto: NTB

Ny generalsekretær

Karl-Petter Løken er ny generalsekretær i Norges Fotballforbund. Det bekrefter NFF i en pressemelding fredag formiddag.

- Med Karl-Petter Løken får vi en generalsekretær med særdeles solid erfaring som både fotballmann og leder, forteller Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund.

55-åringen har jobbet som investeringsdirektør i Aker Horizons den siste tida, og har en bakgrunn som fotballspiller på landslagsnivå. Han fikk 36 kamper med flagget på brystet.

- Norsk fotball er inne i en spennende tid. Jeg håper å kunne bruke min ledererfaring til å bygge en enda sterkere organisasjon. Nå gleder jeg meg til å komme i gang, sier Karl-Petter Løken.

Samtidig ble det klart at Truls Dæhli forsetter i stillingen som direktør for toppfotball og landslag ut 2024. Det bekefter Lise Klaveness på en pressekonferanse fredag formiddag.

Dæhli har vært vikar i stillingen en periode.

Annonse
Drømmen lever for Nadal
Foto: NTB

Drømmen lever for Nadal


Rafael Nadal (36) har gått tolv år uten å vinne Wimbledon-turneringen. Mandag tok tennisikonet seg lett til kvartfinale etter seier i tre strake sett.

Botic van de Zandschulp ble feid av gresset med sifrene 6-4, 6-2, 7-6 (8-6). Nederlenderen bød Nadal på litt trøbbel ved å bryte favoritten to ganger og tvinge fram tiebreak i tredje sett.

I kvartfinalen skal Nadal opp mot amerikaneren Taylor Fritz, som tidigere i år slo veteranen i Indian Wells-finalen.

Gress er ikke Nadals favorittunderlag. Kun to av hans 22 Grand Slam-titler har kommet i Wimbledon (2008 og 2010). I år håper han å stoppe ventetiden og være ett steg nærmere å vinne samtlige fire Grand Slam-turneringer i ett og samme kalenderår.

En slik bragd har ingen greid siden Rod Laver i 1969. US Open spilles i august og september.

Nadal måtte stå over fjorårets Wimbledon på grunn av skade, mens prestisjeturneringen ble avlyst i 2020 på grunn av koronapandemien.

(NTB)

- Jeg er livredd
Foto: NTB

- Jeg er livredd

Brittney Griner ble arrestert i Moskva i februar. Russiske myndigheter har uttalt at den amerikanske basketballstjerna ble stoppet med cannabisolje på et fly fra New York til Moskva.

Strafferammene er 5-10 år, avhengig av omfanget, melder Reuters.

I dag sender basketballstjerna, som har vært i varetekt siden februar, en bønn til Det hvite hus. Symbolsk nok på 4. juli - USAs uavhengighetsdag.

- Jeg er livredd for at jeg må sitte her for alltid. Det smerter å tenke på hvordan jeg egentlig feirer denne dagen, for frihet betyr noe helt annet for meg i år. Jeg forstår at dere har mye annet på agendaen, men vær så snill: Ikke glem meg. Vær så snill: Gjør alt dere kan for å få oss hjem. Jeg har troa på dere, skriver Griner i et brev, gjengitt hos ESPN.

Hun fortsetter:

- Jeg savner kona, familien og alle lagkameratene mine. Det smerter meg å tenke på det de går gjennom, skriver hun

Annonse
Ny beskjed
Foto: Bjørn Langsem

Ny beskjed

Karsten Warholm kjemper fortsatt for å bli VM-klar etter skaden han pådro seg i et Diamond League-stevne i juni.

Mandag kveld kommer teamet rundt OL-vinneren med en ny beskjed.

- Jeg er fortsatt under rehabilitering, men det går rette veien. Samtidig er det klart at jeg trenger tiden for å bli 100 prosent klar til konkurransen, sier Warholm i en pressemelding.

Trener Leif Olav Alnes følger opp:

- Vi jobber systematisk og godt med kyndig oppfølging av skaden. Vi gjør det vi har tro på – og vi ser fremgang. Vi er positive, men realistiske med tanke på at denne type skade trenger tid og vi ønsker ikke å ta noen sjanser med å starte for tidlig.

Den siste tida har Alison dos Santos sendt et skremmeskudd til Norge, men Warholm vil ikke spekulere i hvor han står:

- Som de fleste har fått med seg så er nivået på 400 meter hekk veldig høyt for tiden. Jeg vil ikke spekulere i hvor jeg står. Det er vanskelig ut ifra det skadeavbrekket som jeg har hatt – og den oppbyggingen som jeg for tiden driver med. Vi får se hva jeg kan få til.

Ding toer i Madrid


Ding Liren sørget for å bli nest best sammenlagt i kandidatturneringen i Spania. Det gjør kineseren til reserve foran neste års VM i langsjakk.

Andreplassen var i boks med Dings seier over Hikaru Nakamura med hvite brikker i Madrid mandag. 29-åringen endte på åtte poeng og holdt rivalene bak seg unna med et halvt poeng.

Ding stepper inn i neste års VM-kamp om Magnus Carlsen bestemmer seg for å droppe eget tittelforsvar. Han har flere ganger vært inne på tanken om å gjøre det. Helt sikkert er det at Jan Nepomnjasjtsjij venter som motstander.

Russeren sikret seg sammenlagtseieren søndag. Det skjedde én runde før slutt. I fjor tapte «Nepo» klart for Carlsen da de gjorde opp om VM-trofeet i klassisk sjakk.

Carlsen har vært uavbrutt verdensmester siden 2013 og vunnet mesterskapet fem ganger.

(NTB)

Annonse
- Klar for Salernitana
Foto: NTB

- Klar for Salernitana

Overgangs-guru Fabrizio Romano melder at Erik Botheim er klar for den italienske klubben Salernitana. Bare den medisinske testen gjenstår før han kan skrive under på en fireårskontrakt.

Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren kommer fra russiske Krasnodar.

Emil Bohinen spiller også i Serie A-klubben.