Annonse

Sportsstudio

The Times: Ronaldo vil forlate United
Foto: AP

The Times: Ronaldo vil forlate United

Cristiano Ronaldo har bedt klubben om å selge han, dersom det kommer et tilfredsstillende bud på ham i sommer.

Det melder engelske The Times.

37-åringen skal ha et sterkt ønske om å spille i Champions League de siste årene av karrieren. United endte på sjetteplass forrige sesong, som vil si at klubben ikke skal spille i turneringen kommende sesong.

Avisa hevder også at det ligger personlige årsaker bak ønske om å forlate den røde delen av Manchester.

Ronaldo vendte tilbake til United forrige sesong, og scoret 18 mål i Premier League i sin comeback-sesong.

Annonse
Svømming: Christiansen klar for EM-finale på 1500 meter
Foto: NTB

Svømming: Christiansen klar for EM-finale på 1500 meter

Henrik Christiansen svømte inn til sjuende beste tid og sikret seg plass i EM-finalen på 1500 meter i Roma med tiden 15.08,14.

Nordmannen endte som nummer fire i det første heatet og trengte bare å slå én av svømmerne i heat to for å ta seg videre til finalen. Israelske Yoav Romano var sjanseløs og endte hele 47,01 sekunder bak ukrainske Mykhajlo Romantsjuk, som vant heatet.

Ukraineren var soleklart best med tiden 14.58,20, 9,94 sekunder raskere enn Christiansen. Finalen går tirsdag klokken 18.52.

Ingeborg Vassbakk Løyning greide ikke å ta seg videre til finale på 100 meter rygg. Etter at hun tok seg til semifinale på tiden 1.01,84, svømte hun i mål på 1.02,23 i semifinalen. Hun havnet sist av de 16 som kjempet om de åtte finaleplassene.

Nicholas Lia, Christoffer Tofte Hårsaker og Jørgen Scheie Bråthen har også vært i aksjon i bassenget i Roma på 50 meter bryst. Ingen av nordmennene kvalifiserte seg til semifinale. Bråthen var annen reserve til semifinale men fikk ikke anledning til å svømme.

(NTB)

Bekreftet: Sikret seg ny spiller
Foto: NTB

Bekreftet: Sikret seg ny spiller

Den offensive forsvareren Leo Cornic har signert for Rosenborg. Det 21 år gamle norske talentet kommer fra Djurgården i svensk fotball.

Cornic har undertegnet en kontrakt som strekker seg ut 2026-sesongen, opplyser Rosenborg på sine nettsider mandag kveld.

- Det er fantastisk å være på plass. Jeg har lengtet lenge etter å komme hit, så jeg er veldig fornøyd, sier Cornic.

Tidligere mandag meldte både TV 2 og Adresseavisen at en overgang for 21-åringen var på trappene.

Tidligere i sommervinduet har Rosenborg-trener Kjetil Rekdal sikret seg angriperne Casper Tengsted og Kristall Ingason.

- Jeg valgte Rosenborg fordi det er Norges største klubb, en klubb med store ambisjoner og jeg har stor tro på prosjektet til Kjetil og Geir (Frigård, assistenttrener), sier Cornic.

Cornic gikk gradene i Vålerenga før han ble lånt ut til Bærum. Deretter spilte han i Grorud i én sesong før han gikk til Djurgården i svensk fotball.

Cornic står oppført med en rekke aldersbestemte landskamper.

(NTB)

Annonse
- Jeg passer ikke inn

- Jeg passer ikke inn

Gjert Ingebrigtsen (56) er plass i EM-byen München som trener for Narve Gilje Nordås, men skal ikke trene sønnen Jakob Ingebrigtsen.

Gjert Ingebrigtsen kommer trolig ikke til å snakke med sønnen under mesterskapet.

- Det er jo spesielt. Hadde du spurt meg for noen år siden om jeg ville gjort dette, hadde svaret vært nei, sier Gjert til TV 2.

Uttalelsen kommer i kjølevannet av at Jakob Ingebrigtsen selv nylig uttalte at han ikke kom til å ha kontakt med sin far under EM.

- Å være her uten å sitte på farsfølelsen rundt egne barn er spesielt. Jakob er her for å gjøre en best mulig jobb i konkurransene han skal delta i. Han er i en boble, og den passer jeg ikke inn i her, fortsetter 56-åringen.

Han legger til at han ikke har noen problemer med at han ikke kommer til å snakke med sønnen, og at de kun har hatt kontakt av «sporadisk karakter» den siste tiden.

- Det har kostet mer enn det har smakt, synes jeg da. La oss håpe at ting ordner seg etter hvert, sier han til slutt om forholdet med sønnene.

Politiet: - Tar pyrogrep
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Politiet: - Tar pyrogrep

Bodø/Glimt rigger for fotballfest før mesterligakvalifiseringen mot Dinamo Zagreb tirsdag.

Det er plass til cirka 8000 tilskuere på Aspmyra.

«Det betyr at det kommer til å bli smekke fullt på vår vesle stadion, og det kan være lurt å være godt forberedt, i alle fall om du har lyst å få med deg alt som skal skje. I tillegg til kampen er nok avspillingen av Champions League-hymnen et lite høydepunkt for mange. Møt derfor opp i god tid, så du ikke står på utsiden når moroa begynner», skriver Glimt på sin hjemmeside.

Politiet i Nordland sendte mandag ut en pressemelding om hvordan det ser for seg å håndtere kampen. Der sto det blant annet:

«Det har dessverre vært tilfeller med bruk av bluss og annen pyroteknikk blant tilskuere på Aspmyra. Politiet har et ekstra fokus på dette og vil gjøre sitt for at kampen skal foregå på sikker måte, både for tilskuere og spillere. Bruk av pyroteknikk er ulovlig, og all bruk vil bli anmeldt og straffeforfulgt».

Glimt spiller returkamp i Kroatia onsdag neste uke. Sammenlagtvinneren får plass i Champions League-gruppespillet.

Norge har ikke hatt deltakere i puljespillet siden Rosenborg i 2007. RBK var med i gruppefasen av turneringen elleve ganger i perioden 1995-2007.

Dinamo Zagreb imponerte ved å slå toppkollega Hajduk Split 4-1 i den kroatiske eliteserien lørdag.

(NTB)

Annonse
- Han brukte dem for sex
Foto: NTB

- Han brukte dem for sex

Rettssaken mot Manchester City-spiller Benjamin Mendy er i gang. Franskmannen er tiltalt for åtte voldtekter, ett forsøk på voldtekt og ett seksuelt overgrep.

Også hans venn, Louis Saha Matturie (ikke til forveksling med tidligere Manchester United-spiller Louis Saha), står tiltalt i saken. Han er titalt for åtte voldtekter og fire seksuelle overgrep.

Advokat Timothy Cray åpnet saken ved å forklare hva juryen og dommerne kommer til å høre fra offerene i denne saken.

- Dette er enda et kapittel i en veldig gammel historie. Menn som voldtar og utnytter kvinner, fordi de tror de er mektige og fordi de tror de kan komme unna med det, sa Cray, ifølge BBC.

- Disse kvinnene ble brukt for sex, og så kastet vekk. Det var resultatet av planlagte handlinger som de tiltalte sto for, og ønskene de gjennomførte flere ganger.

Totalt er det 13 kvinner som står frem med sine historier om Mendy og Saha Mattuire. Handlingene skal ha skjedd mellom oktober 2018 og august 2021 i Mendys eget hjem.

- Vår sak viser at de tiltaltes jakt på disse 13 kvinnene gjorde dem til rovdyr, og de var klare for å gjennomføre grov seksuell kriminalitet, fortsatte Cray.

Både Mendy og Saha Mattuire hevder sin uskyld på samtlig av tiltalene.