Annonse

Sportsstudio

- EMs beste spiller
Foto: NTB

- EMs beste spiller

Ada Hegerberg topper svenske Aftonbladets liste over de 49 beste spillerne i årets fotball-EM for kvinner. Norge har to blant topp tre.

«Et av mesterskapets mest etterlengtede comeback. Etter å ha sagt nei til landslaget i 2017, er Ada Hegerberg tilbake. Den norske spissen har en tung skadeperiode bak seg, men har i løpet av våren vist at hun fortsatt er en verdensstjerne. Hun er den ledende målscoreren i Champions League-historien og mottok i 2018 Ballon d'Or som første kvinne. Hun tok sitt Lyon til nok en Champions League-tittel og håper nå å høste suksess med landslaget.» er Aftonbladets dom av den norske superstjernen.

Og vi skal ikke lenger ned enn til 3.-plass for å finne neste nordmann. Caroline Graham Hansen har imponert stort i Barcelona, og ifølge den svenske avisen er det bare nederlandske Vivianne Miedema som skiller de norske stjernene.

Den spanske Barcelona-stjernen Alexia Putellas ble på forhånd sett på som den beste spilleren i EM av flere store medier, men hun måtte melde forfall tirsdag etter at hun slet korsbåndet på trening. 28-åringen er derfor ikke med på Aftonbladets liste.

Chelsea-spiller Guro Reiten og Barcelonas Ingrid Syrstad Engen har også fått plass på listen på henholdsvis 18.- og 40-.plass.

(NTB)

Annonse
Carl-Fredrik Bunæs død
Foto: NTB

Carl-Fredrik Bunæs død

Den tidligere friidrettsutøveren Carl-Fredrik Bunæs sovnet stille inn torsdag kveld etter lengre tids sykdom. Han ble 82 år gammel.

Det opplyser sønnen Per Christian Bunæs i en melding til NTB.

Bunæs var blant de fremste sprinterne i Norden tidlig på 1960-tallet. Som senior tok han 18 individuelle NM-gull (fem på 100 meter, ni på 200 meter og fire på 400 meter) i årene 1957 til 1966.

Han deltok i Roma-OL i 1960 og røk ut i kvartfinalene på 100 og 200 meter.

I sin aktive karriere gikk han som regel under navnet «Bassen Bunæs». Han var spesielt kjent for sin solide innsats i landskamper for Norge.

Bunæs etterlater seg to barn og fire barnebarn.

(NTB)

Annonse
Scoret etter 32 sekunder!
Foto: NTB

Scoret etter 32 sekunder!

Fredrik Ulvestad gjorde det første målet i kampen da Sivasspor tapte 3-4 for den Kosovo-baserte klubben Ballkani i conferenceligaen torsdag.

Scoringen kom etter 32 sekunder. Nordmannen fikk ballen inne i feltet før han vendte opp og avsluttet i lengste hjørne. Deretter skulle det komme tre Ballkani-mål.

Først utlignet Armend Thaqi, før Arber Potoku og Meriton Korenica sørget for at gjestene ledet 3-1 med 20 minutter igjen. Men så skulle det bli virkelig spenning i kampen. Erdogan Yeşilyurt reduserte med kvarteret igjen, og ett minutt på overtid utlignet Mustapha Yatabaré.

Dermed så det ut til at Sivasspor reddet ett poeng på hjemmebane, men fire minutter ut i tilleggstiden sikret Ermal Krasniqi 4-3-seier for Ballkani.

Også en annen norsk spiller scoret i Europa i kveld. Kristoffer Zachariassen pyntet ørlite grann på resultatet da Ferencváros tapte 1-4 borte mot Røde Stjerne i europaligaen.

Bergenseren satte inn kampens siste mål med snaut 20 minutter igjen. Han kom på løp i boksen og styrte inn en godt vinklet pasning fra Henry Wingo.

Det var Zachariassens første scoring i europaligaen denne sesongen. Han spilte samtlige minutter i torsdagens stortap, mens landsmannen Tokmac Nguen ble tatt av halvveis ut i andre omgang.

Ferencváros hadde vunnet sine to første puljekamper før smellen mot Røde Stjerne.

(NTB)

Skandalescener i Malmö
Foto: NTB

Skandalescener i Malmö

Union Berlins tilhengere blamerte seg selv ved å kaste bluss utpå banen og på tribunene i lagets 1-0-seier over Åge Hareide og hans Malmö i europaligaen.

Bortesupporternes oppførsel gjorde at kampen ble stoppet tidlig i andre omgang. Et stort antall politi grep inn for å skille Union-fansen fra andre deler av tribunen.

I mellomtiden forlot spillerne banen og oppholdt seg en stund i garderobene før oppgjøret ble gjenopptatt. Den uvørne bruken av pyroteknikk skapte en uhyggelig stemning.

Spesielt ille var de paniske scenene som oppsto da bluss havnet på plasser der det satt Malmö-tilhengere. Det ble også avfyrt knallskudd som ga kraftige smeller.

- Det må komme store bøter fra Uefa. Dette er en sakte død for fotballen. Folk vil ikke gå på stadion når slike ting skjer hele tiden. Det er pinlig, sa MFF-kaptein Anders Christiansen til Viaplay etterpå.

Stillingen var fortsatt 0-0 da dommeren avbrøt kampen. Union Berlin ble redusert til ti mann rett før pause etter at Andras Schäfer hadde felt Christiansen alene gjennom mot mål.

Likevel gikk tyskerne seirende ut. I det 68. minutt ble Sheraldo Becker spilt fri og plasserte inn Unions vinnermål via bortre stolpe.

Hareides comeback i Malmö har ikke gitt ønsket effekt i europaligaen. Laget har tapt alle sine tre første gruppekamper. Torsdagens seier ga Unions første poeng i puljespillet.

Jo Inge Berget spilte fra start for MFF, men ble tatt av få minutter før baklengsmålet. Gjestene stilte med Julian Ryerson som vingback, og på tampen ble Morten Thorsby satt innpå.

(NTB)

Annonse

LIVE: Fantastisk mål

LONDON/OSLO (Dagbladet): Arsenal øker til 3-0! Gabriel Jesus varter opp med et nydelig forarbeid, og Fabio Vieira får en enkel jobb med å sette inn 3-0 for Arsenal. Da blir det vanskelig for Glimt å få med seg poeng her.

Følg oppgjøret under!

Før kampen:

Bodø/Glimt har tatt turen over dammen og møter i kveld selveste Martin Ødegaard og Arsenal i Europa League.

Slik starter lagene:

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin - Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Lode, Brice Wembangomo - Hugo Vetlesen, Patrick Berg, Ulrik Saltnes - Joel Mvuka, Runar Espejord, Amahl Pellegrino.

Arsenal (3-4-1-2): Turner - Tomiyasu, Holding, Gabriel - Marquinhos, Lokonga, Xhaka, Tierney - Vieira - Nketiah, Martinelli.

Martin Ødegaard er henvist til benken.

Dagbladets reporter på Emirates Stadium melder at Glimt-supporterne regjerer på stadion, og gir god lyd fra seg. Det antas at nærmere 5000 Glimt-supportere har tatt turen til London.

- De synger før kampen, Arsenal gir ikke lyd fra seg i det hele tatt, sier Dagbladets inne på stadion, Tore Ulrik Bratland.

Glimt har fått en god start på gruppa med 1-1 borte mot PSV og 2-1 hjemme mot FC Zürich. Kjetil Knutsens menn har en tøff oppgave foran seg i kveld, ettersom Arsenal har vært i fyr og flamme denne sesongen. London-klubben leder Premier League.

LIVE: Fantastisk mål
Foto: Pa Photos