Annonse

Sportsstudio

Coronasmitte i VM-støtteapparatet


To personer i VM-støtteapparatet til Norges Friidrettsforbund, som befinner seg på precamp i Berkeley, California, har i dag testet positivt for COVID-19.

Det melder Norges Friidrettsforbund i en pressemelding.

- Det er viktig å understreke at ingen utøvere har testet positivt. Det er snakk om to personer i støtteapparatet, og vi har iverksatt nødvendige tiltak for å redusere muligheten for videre smittespredning i troppen, sier forbundets lege Ove Talsnes i pressemeldingen.

Forbundets presseansvarlig Morten Olsen skriver følgende til Dagbladet:

- Det er i bunn og grunn de samme tiltakene som vi har levd med i samfunnet et par år. Vi iverksetter det vårt medisinske støtteapparat fortløpende vurderer som nødvendig og hensiktsmessig uten at vi ønsker å gå inn i detaljer.

Olsen forteller at de må komme tilbake til om noen av utøverne har vært nærkontakter med de smittede, når de har full oversikt over situasjonen.

- Dette er såpass ferskt at vi nå må få tid til å områ oss. Men vi ønsket å ha kontroll på situasjonen. Derfor gikk vi ut med informasjon umiddelbart for å hindre ryktespredning, skriver Olsen.

VM i friidrett 2022 starter 15. juli og varer til 24. juli i Eugene i Oregon. Norge stiller med 20 utøvere i mesterskapet.

Annonse

God trekning

Norge fikk en småheldig trekning av EM-kvalifiseringen i fotball for kvinner. Nederland, Italia og Finland venter i gruppespillet.

I den kommende kvalifiseringen tar de to beste i hver av gruppene på A-nivået seg direkte til EM-sluttspillet, det vil si åtte lag. Dessuten får både gruppetreeren og gruppefireren på nivå A seedet plass i omspillet om de siste sju EM-plassene.

I omspillets semifinaler trekkes treerne og firerne fra A-divisjonen mot gruppevinnere og toere fra C-divisjonen, mens gruppevinnerne og de to beste toerne fra B-divisjonen møter toere eller treere fra samme nivå.

De 14 vinnerlagene trekkes mot hverandre i finaler om de sju ledige EM-plassene. Vinnerne av semifinalene med de sju høyest rangerte A-divisjonslagene blir seedet i trekningen.

Norge var seedet på 3. nivå i A-divisjonen i tirsdagens trekning. De trakk Nederland fra øverste nivå, Italia fra 2. nivå og Finland fra 4. nivå.

De første kampene i EM-kvalifiseringen spilles allerede fra 3. april, og gruppespillet skal være unnagjort i løpet av juli. Omspillet finner sted i høst.

EM spilles i Sveits i juli 2025. Norge har kvalifisert seg til 21 EM- og VM-sluttspill på rad.

(NTB)

PA: Horner møtte Verstappens manager til samtaler

Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

Annonse
BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes
Foto: AP

BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem.

Sakens kjerne skal være at Fernando Alonso under VM-runden i Saudi-Arabia ble ilagt en ti sekunders tidsstraff. Bakgrunnen for denne var at Aston Martin-laget angivelig brøt reglene ved å utføre arbeid på spanjolens bil mens han sonet en annen fem sekunders tidsstraff.

Dette strider mot Formel 1-sportens reglement.(NTB)

Ny melding
Foto: AFP

Ny melding

Teamet rundt Mikaela Shiffrin sier det er sannsynlig at alpinstjernen vil gjøre comeback i verdenscupen i Sverige til helgen.

I Åre skal det kjøres storslalåm lørdag og slalåm søndag.

- Mikaela forbedrer seg i slalåm og føler at slalåmrennet fortsatt er realistisk, men storslalåmen er i spill. Vi vil dele mer i løpet av de neste dagene, heter det i en oppdatering fra Shiffrin-leiren.

Shiffrin har rekorden for antall verdenscupseirer med 95. 28-åringen, som er kjæreste med toppalpinist Aleksander Aamodt Kilde, skadet seg i utforen i Cortina d'Ampezzo i Italia i januar.

Siden da har Shiffrin mistet ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Hun er på 3.-plass (1209 poeng), bak Lara Gut-Behrami (1594) og Federica Brignone (1268). Storslalåmcupen er det ikke lenger mulig for Shiffrin å vinne. (NTB)

Annonse