Annonse

Sportsstudio (test)

Utsatt for rasisme: - Motbydelig
Foto: NTB

Utsatt for rasisme: - Motbydelig

SISTE: Lewis Hamilton har selv kommet ut på Twitter for å kommentere rasismen han ble utsatt for.

- La oss fokusere på å endre tankegangen, skriver han på portugisisk, som er Piquets morsmål.

Han fortsetter:

- Det er mer enn bare språk. Denne tankegangen må endres, og har ikke noe plass i sporten vår. Jeg har vært omringet av slike holdninger, og vært et mål hele livet mitt. Det har vært mye tid til å lære, nå er tiden inne for handling.

Denne uka kom det fram at den tidligere Formel 1-sjåføren Nelson Piquet skal ha hetset Lewis Hamilton med grov rasistisk ordbruk i en podcast spilt inn før sesongen.

Ifølge CNN Brasil skal Piquet ha beskrevet en hendelse mellom Hamilton og Max Verstappen fra fjorårets Silverstone-løp. Under tiraden skal Piquet ha flere ganger ha referert til Hamilton på rasistisk vis.

Både Formel 1 og Mercedes har kommet ut for å støtte Hamilton og fordømme ordbruken.

- Diskriminerende eller rasistisk språk er ikke akseptabelt på noen måte, og har ingen plass i samfunnet. Lewis er en fantastisk ambassadør for sporten og fortjener respekt. Hans uttrettelige arbeid for å øke mangfold og inkludering er noe vi alle kan lære fra, skriver Formel 1 i en uttalelse.

- Vi fordømmer på det sterkeste bruken av rasistisk eller diskriminerende språk. Lewis har stått i spissen av sportens forsøk på å kjempe mot rasisme, og han er en sann mester, både på og utafor banen, skriver Hamiltons lag, Mercedes.

Kommentarene har rystet Formel 1-miljøet, og den anerkjente journalisten Will Buxton reagerer sterkt på Piquets utspill.

- Det finnes ingen grunn eller unnskyldning. Det er ikke en språkmisforståelse. Det er bare en tolkning av det ordet. Jeg har sett klippet, og vil ikke videreformidle det. Det er motbydelig, skriver han på Twitter.

CNN Brasil skal ha forsøkt å komme i kontakt med Piquet, som ikke har kommentert hendelsen.

Piquet er for øvrig faren til Verstappens kjæreste, Kelly Piquet.

Annonse

test

d

Publikum reagerer: - Drittlei
Foto: NTB

Publikum reagerer: - Drittlei


Grand Slam-turneringen Wimbledon er godt i gang, og selv om det er mange som betaler mye for å få se tennisstjernene på nært hold, har det tidvis vært mange tomme seter på tribunen de første dagene.

Årsaken skal ifølge engelske The Guardian være at prominente gjester benytter seg av mat- og drikke-tilbudet, i stedet for å se på kampene.

Det får fans som ikke har fått tak i billetter til å rase. Flere som omsider skaffet seg billett hadde ventet to timer i kø for å få billetter onsdag.

Killy Cavendish bor i nærheten og har vært på Wimbledon gjennom flere år.

- Jeg er drittlei. Jeg liker ikke å se tomme seter i det hele tatt, når folk står på utsiden i kø, sier Cavendish til The Guardian.

En annen tennis-fan reagerer også, etter å ha stått i kø i flere timer.

- Jeg hater det. Det gir en dårlig smak i munnen når du ser alle de tomme setene som er reservert for bedrifter. Ut med bedriftskunder, de burde gå på fasjonable restauranter i stedet. Wimbledon burde gjøre mer for å ikke framstå som noe for eliten, sier Max Smith.

Tekniske problemer skal også ha medvirket til tomme seter de to første dagene.

Annonse

Nå er hun tilbake

Hekkeløperen Michelle Jenneke (29) fra Australia ble et internettfenomen med sin oppvarmingsdans i junior-VM i 2012.

Dansen ble også hennes varemerke gjennom karrieren, og har vært en gjenganger i media verden over.

De siste åra har det vært stille fra Jenneke, men nå deler den australske kvinnen en gladnyhet. Hun er friskmeldt og gjør comeback under Commonwealth Games etter flere år på sidelinjen:

- Dette er spesielt for meg. Å kunne representere landet etter flere års skader er fantastisk. Takk til teamet rundt meg som har stått opp for meg i de tøffe tidene. Uten dere hadde ikke dette vært mulig, skriver Jenneke på Twitter.

Nå er hun tilbake
Klar for Odd
Foto: Odd

Klar for Odd

Thomas Rekdal (21) har signert for Odd. Det bekrefter klubben på en pressekonferanse, skriver TV 2.

Rekdal, som er nøvøen til Kjetil Rekdal, kommer fra den tyske klubben VfB Stuttgart II. Han har tidligere spilt i Mainz og Fredrikstad.

- I vinter bestemte jeg meg egentlig for at jeg måtte ta en ny retning i karrieren min etter tre år i Tyskland. Jeg så på behovet for førstelagsfotball, og da var det viktig for meg å finne en klubb som har en spillestil som passer meg. Jeg tror Odd og jeg utfyller hverandre veldig bra, sier Rekdal.

Annonse
- Ville tatt en kule for ham
Foto: NTB

- Ville tatt en kule for ham

Den tidligere Formel 1-sjefen Bernie Ecclestone hyller Vladimir Putin på Good Morning Britain torsdag morgen. Saken er gjengitt hos Daily Mail.

- Jeg ville tatt en kule for ham, sier 91-åringen, som har hatt et godt forhold til Russlands president i en årrekke.

Ecclestone støtter også Russlands krigføring i Ukraina:

- Det han gjør er det riktige for Russland, sier Ecclestone, før han kommer med sterk kritikk til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, som han bare omtaler som «den andre personen».

Ecclestone mener at bedre dialog fra Zelenskyj kunne ha stoppet krigen før den startet.

- Så vidt jeg forstår var han en komiker før, og det ser ut som han vil fortsette å være det. I mine øyne har han ikke gjort en god nok jobb i å snakke med Mr. Putin, som er en fornuftig person. Putin ville ha hørt på ham.

Ifølge Sky Sports kommer en talsmann fra Formel 1 med følgende beskjed:

- Kommentarene til Bernie Ecclestone er hans personlige synspunkt og står i sterk kontrast til verdiene i sporten vår, skriver Sky Sports.