Annonse

Valgstudio

Seks døde - uvær i retning Madrid
KATASTROFEVÆR: En bil funnet på en mur langt utenfor en vei i Orihuela lørdag ettermiddag, 50 kilometer sørvest for Alicante. En mann omkom i flomvannet i Orihuela. Foto: Reuters/NTB Scanpix.

Seks døde - uvær i retning Madrid

Seks personer er omkommet i uværet som har rammet Spania de siste dagene. Byer og veier langs middelhavskysten er blitt oversvømt av regnvannet.

Spanske myndigheter opplyste fredag at flere byer har meldt inn de største nedbørsmengdene siden de begynte å føre statistikk i 19117.

Fredag var fire konstatert omkommet, og fredag kveld og lørdag ble det meldt om ytterligere to døde. Den ene var en 58 år gammel mann som ble tatt av vannmassene etter å ha kjørt seg fast med bilen sin i landsbyen Redován, den andre 41 år gammel mann som omkom da elven Segura gikk over sine bredder i byen Orihuela, 50 kilometer sørvest for Alicante.

Redningsarbeidere reddet fredag ut tusenvis av mennesker fra flomområdene sørøst i Spania.

Lørdag besøkte fungerende statsminister Pedro Sánchez de rammede områdene. D Uværet har gitt sge sørøst i Spania mot Middelhavet, og sndag er det ventet folk i hovedstaden Madrid vil merke uvanlig regnvær.

(NTB-AP).

Annonse

Motorsykkelulykke i Halden

Øst politidistrikt meldte lørdag ettermiddag om en trafikkulykke i Halden. Det ble opplyst at en politibil og motorsykkel hadde kollidert i Remmendalen.

Like etter klokka 16 oppdaterer politiet med ny informasjon. Politibilen skal likevel ikke ha vært involvert i kollisjonen.

- Kjøretøy i motgående kjøreretning har stanset opp og en motorsyklist med en passasjer har kjørt inn i bilen som stanset. Politibilen har ikke vært innblandet i sammenstøtet, melder politiet på Twitter.

Operasjonsleder Tom Sandberg sier til Dagbladet at motorsykkelføreren ser ut til å ha kommet fra hendelsen med mindre skader.

Bekrefter at Jonas blir Norges yngste ordfører

Jonas Andersen Sayed (21) blir Norges yngste ordfører. Det melder NRK.

21-åringen blir ordfører i hjemkommunen Sokndal i Rogaland.

- Fantastisk kjekt, sier KrF-politikeren til NRK.

Sayed var bare 17 år da han ble valgt inn i kommunestyret for første gang. Han er bosatt i Stavanger, der han studerer statsvitenskap, men sier ifølge NRK at han vil flytte hjem om han blir ordfører.

Les hele saken

Jonas (21) blir tidenes yngste ordfører

Annonse

Nordkapp: Ap-ordfører glapp etter 74 år

Arbeiderpartiet har hatt ordføreren i Nordkapp kommune sammenhengende i 74 år siden annen verdenskrig var slutt i 1945. Etter mandagens kommunevalg overtar SVs Jan Olsen som ordfører med støtte fra Senterpartiet, melder flere nordnorske medier.

Framtidig drift av den store turistattraksjonen Nordkapplatået var den store enkeltsaken som dominerte. SV og Sp gikk inn for kommunal drift - Ap støttet at private aktører skal få fortsatt kontrakt.

Nordkapp ble kommunen i hele landet med størst SV-oppslutning. Partiet fikk 37,0 prosent av stemmene mot 16,1 prosent for fire år siden. Arbeiderpartiet raste fra 54,7 prosent i 2015 til 17,8 prosent nå.

Senterpartiet fikk 29,7 prosent av stemmene i Nordkapp kommune med 3 180 innbyggere, ifølge Statistisk Sentralbyrås tall for andre kvartal i år.

Sør-Varanger: Meldte seg ut av Frp, fikk flest stemmer
UTMELDT STEMMEVINNER: Staal Nilsen fikk fleste personlige stemmer på kommunevalglista til Frp i Sør-Varanger - tilo tross for at han sto på 12. plass og meldte seg ut av partiet kvelden før valgdagen. Foto: Finnmark fylkeskommune.

Sør-Varanger: Meldte seg ut av Frp, fikk flest stemmer

Frp-veteranen Staal Nilsen, med 12 år i kommunestyret i Sør-Varanger og 16 år i fylkestinget i Finnmark, skulle trappe ned foran dette valgET og sto som "listefyll" på 12. plass på Frps liste til kommunevalget.

Kvelden før valgdagen mandag meldte han seg imidlertid ut av sitt gamle parti. Ifølge Sør-Varanger Avis var årsaken protest mot måten partimedlemmer advarte i sosiale medier mot Aps sittende ordfører Rune Rafaelsen og Sps ordførerkandidat Knut Wiken.

Frp fikk bare beholde en av partiets to plasser i kommunestyret, og opptellingen viser at Staal Nilsen fikk flest enkeltstemmer.

Dermed kan han bli uavhengig representant valgt inn som den eneste fra Frps liste.Den kumulerte listetoppen, tidligere stortingsrepresentant Jan-Henrik Fredriksen, har ifølge Sør-Varanger Avis varslet at han ville søke fritak av helsemessige årsaker dersom han ble valgt. I så fall rykker ikke-kumulerte Staal Nilsen inn som uavhengig representant.