Vi følger trafikken direkte

Amanda Walnum

To ulykker på E6:

Det har vært to ulykker, med under en mils mellomrom, på E6 i nordgående retning fredag ettermiddag. Den ene ulykka fant sted på E6 ved Lindeberg, melder politiet i Øst.

- Politiet ber trafikanter slippe bergingsbiler frem når de kommer, skriver politiet og informerer om at ambulanse og politi er på stedet.

- På E6 ved Lindeberg nordgående retning har vi nettopp åpnet veien, sier trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, Arvid Wahlstrøm, til Dagbladet rett før klokka 14.

Han forteller at det fremdeles står en bergingsbil og politilbil der, men trafikken flyter greit forbi.

- Det er mulig det blir noe kødannelse i bakkant, og det er mulig det vil ta litt lenger tid enn vanlig at dette løser seg, avhengig av ferietrafikk. Køen har ikke spredd seg utover E6, sier trafikkoperatøren.

Kort tid etter den første ulykka, melder politiet om en ny trafikkulykke, denne gang på E6 ved Berger.

- Ikke personskade på stedet, men det vil være behov for berging av en bil.

- Ulykka ved Berger generer ikke trafikkproblemer foreløpig. Trafikken glir fint forbi og veien er ikke stengt, sier Wahlstrøm.

Slik ser køen ut et par kilometer etter avkjørselen til Frogner i Sørum. Foto: Øistein Monsen
Studioet fortsetter under annonsen
Mina Janssen

Stor hjemfart etter ferien: - Belag deg på kø:

I dag er en av de store hjemfart dagene etter ferien.

Statens vegvesen ber derfor billister som er på vei østover om å belage seg på kø.

- Vi forventer stor hjemfart og mye trafikk i dag. Man må nok regne med en del kø, sier trafikkoperatør Anniken Island ved Vegtrafikksentralen Sør til Agderposten klokka 12.45.

Søndag ettermiddag skriver Vegtrafikksentralen sør på Twitter at det alt er tett trafikk på E18 mellom Kragerø og Drammen, og at en må regne med forsinkelser på rundt 20 minutter.

Også i midt-norge er det saktegående kø. Etter at en campingvogn kjørte av veien på E6 ved Vinne lørdag formiddag meldes det om saktegående kø.

Følg trafikken direkte videre på Dagbladet.no utover dagen.

Amanda Walnum

Stein gjennom rute - én skadd:

En person ble lettere skadd da en turistbuss ble truffet av en stein i en tunnel på E6 i Kobbelv i Sørfold kommune i Nordland lørdag.

Det ble først meldt at en lastebil hadde mistet stein fra lasten, og som i sin tur hadde gått gjennom en rute på bussen og truffet en person inne i bussen. Senere undersøkelser viste at steinen kom fra tunneltaket.

- Det er ikke snakk om en lastebil som har mistet lasten, men en skapbil som har måttet legge seg ut i møte med bussen. Skapet har da tatt i tunneltaket og slått løs steinen, opplyser Nordland politidistrikt.

Også en personbil ble truffet av stein i forbindelse med hendelsen.

Sjåføren av skapbilen tok kontakt med politiet og fortalte hva som hadde skjedd. Politiet opplyser at de vil etterforske saken videre.

(NTB)

Tharald Halvorsen

Saltdal: - Brann i kjøretøy:

110-sentralen i Nordland har mandag formiddag fått inn melding om at det skal brenne i et kjøretøy i Evenesdalen i Saltdal.

Brannvesenet er på vei til stedet.

- Fører har fått lettere brannskader på en hånd, og blir tatt hånd om av helsepersonell. Bilen er nedbrent, men det er ikke fare for spredning, opplyser politiet i Nordland på Twitter.

Tharald Halvorsen

Bærum: Semitrailer med stans på E16:

En semitrailer står stille og sperrer det ene kjørefeltet på E16 i Bærum, retning Hønefoss mandag formiddag.

Det melder Oslo politidistrikt på Twitter.

- Ifølge melder skaper dette noe kaos på stedet. Det er nok en del biler som hadde tenkt seg gjennom strekningen, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til Dagbladet.

Han forteller videre at politi og bilberging er på vei til stedet.

- Vi regner med at dette vil bli ordnet raskt, sier Christian Lie.

Ved 08.55-tiden opplyser Oslo-politiet at bilberging er framme på stedet.

- Vi får se om de får løst problemet. Det skal gå greit å dirigere forbi, men trafikken går sakte. Det verste rushet forbi Oslo har heldigvis begynt å gi seg, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen.

Ved 09.34-tiden er semitraileren ute av veibanen, og trafikken går som normalt. Ifølge Iversen var det luften på bremsene som hadde gått, som førte til at hjulene på kjøretøyet hadde låst seg.

Jesper Nordahl Finsveen

NÅ: Oslofjordtunnelen stengt:

Oslofjordtunnelen mellom Buskerud og Akershus er stengt i retning mot Drøbak på grunn av et stanset kjøretøy.

En tungberger skal nå være på stedet, melder Vegtrafikksentralen på Twitter.

Trafikkoperatør Annie Serup ved Vegtrafikksentralen opplyser til Dagbladet at det er et vogntog som er involvert, og nå står stille inne i tunnelen.

- Vi har ankommet stedet, og det jobbes på spreng. I og med at det er et vogntog det er snakk om, vil berging vanligvis bli mer utfordrende, så vi vet ikke hvor lang tid dette vil ta, sier hun.

Serup forteller at den opprinnelige meldingen gikk ut på at et vogntog hadde problemer med å ta seg videre, og måtte dermed stanse. Det er foreløpig uvisst om det dreier seg om en trafikkulykke.

Ved 08.40-tiden opplyser Vegtrafikksentralen at Oslofjordtunnelen er åpen for normal trafikk igjen.

Amanda Walnum

Store køer på E18 og i Rælingstunnelen:

Klokka 15.30 meldte politiet i Oslo at det har vært en trafikkulykke mellom en buss og en lastebil på E18 inngående ved Vækerø. Dette skaper store trafikale problemer.

- Det er fremdeles tett trafikk. Det går i sneglefart forbi i to felt. Det jobbes på spreng med å fjerne bilene som har forårsaket dette, sier operasjonsleder Line Skott til Dagbladet rett før klokka 16.

Politiet og Vegtrafikksentralen har konkludert med at det ikke er aktuelt med en omkjøringtrasé.

- Tungbergeren er på plass og jobber med å få kjøretøyene ut av veibanen, sier Skott.

Foreløpig ser det ut til at bussen har kjørt inn i bakenden på lastebilen. Det var ingen passasjerer i bussen.

Politiet opplyser klokka 1715 at trafikken flyter som vanlig igjen ved Vækerø.

I 15- tiden brøt det også ut brann i en bil i Rælingstunnelen i Akershus. Brannen er slukket og to personer er sendt til sykehus etter å ha pustet inn røyk.

Rundt 85 personer står utenfor tunnelen og venter på å hente bilene sine, opplyser Øst politidistrikt.

Politiet jobber med å organisere transport inn i tunnelen for å hente ut bilene. Ambulanser rykket ut til begge sider av tunnelen, som ligger på riksvei 159.

Klokka 16.10 melder politiet at tunnelen åpnes i retning Oslo. Like etter går trafikken som normalt igjen i retnign Lillestrøm også.

Amanda Walnum

Buss veltet i Oppland:

Politiet i Innlandet melder at en buss har veltet i en grøft i Dokkfløyvegen.

Operasjonsleder Per Solberg forteller til Dagbladet at hendelsen fant sted øst for Dokkfløyvatnet i Oppland.

- Det er en buss med tiendeklassinger på vei til Liomseter. Bussen har kjørt ut på veiskuldra og bikka ned i en grøft på cirka én meter.

61 personer var ombord, fem personer er lettere skadd. Solberg forteller at det er usikkert om de skadde er skoleelevene, da det også har vært lærere og muligens foreldre om bord.

- Politiet bistår i forbindelse med det som skjer, tar hånd om de involverte og skaffer transport.

I en oppdatering på Twitter informerer politiet om at de involverte er undersøkt av ambulansepersonell på stedet. Det er ikke behov for videre behandling av skader.

Skolebussen som veltet med 58 elever om bord, skulle egentlig kjøre en annen vei, ifølge redaktør Olav Iverslien i avisa Gausdøl´n.

Iverslien var på stedet i 13-tiden torsdag, og snakket med flere av de involverte. Ifølge bussjåføren var det kart-tjenesten til Google som viste feil retning, og bussen måtte dermed snu.

- Til alt hell gikk det bra med alle sammen, så litt humoristisk kunne han skylde på Google, sier avisredaktøren.

Bussen skal ha holdt en lav hastighet da ulykken skjedde.

- Bussjåføren opplyste at farten lå på rundt 30 kilometer i timen, sier Olav Iverslien til Dagbladet.

Han opplyser om at alle skal ha brukt sikkerhetsbelte, og at noen få ble påført lettere skrammer. Ingen av passasjerene skal ha hatt behov for legetilsyn, men det var et stort antall nødetater på stedet, med ambulanse og politi, ifølge Iverslien.

VELTET: Bussen veltet da den skulle snu. Ingen ble alvorlig skadd i bussvelten. Foto: Olav Iverslien / Gausdøl'n
Marte Klausen

Oslo: Buss kjørte inn i vegg:

Politiet i Oslo melder på Twitter om en buss som skal ha kjørt inn i en svalgang tilhørende en boligblokk på Skullerud.

Ingen framstår som alvorlig skadet, ifølge politiet. Det skal ha vært en sjåfør og fem passasjerer ombord.

- Den forklaringen vi har fått fra fører er at det skal ha vært tekniske problemer med bussen, men vi kan ikke utelukke andre ting, sier Bjørn Gunnar Nysæter, oppdragsleder hos Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Ingen av passasjerene er alvorlige skader, men har noe smerter i hode og knær. Føreren har smerter i beinet, og det blir for øyeblikket vurdert om han skal videre til legevakt for nærmere undersøkelser.

En kvinne ble i morges oppringt av sin mor. Hun hadde blitt vekket av et smell utenfor leiligheten.

- Moren min lå og sov da hun ble vekket av et smell. Bussen hadde krasjet inn i balkongen hennes. Det er litt skader på balkonggjerdet, sier kvinnen, som ønsker å være anonym, til Dagbladet.

Datteren forteller at moren så det var mye politi på stedet.

Øystein Dahle Johansen, pressevakt hos Ruter, melder overfor Dagbladet at de er opplyst om hendelsen og forsøker å få oversikt.

Foto: Privat
Marte Klausen

Sandviksveien: Store trafikale problemer:

Politiet i Oslo melder om en lastebil som har kjørt i taket i Sandviksveien i Bærum under E18 ved Blommenholm.

Det skal være store trafikale problemer på stedet, skriver politiet på Twitter.

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.