Vi følger trafikken direkte

Advarer: Glatte veier i Sør-Norge

Søndag kveld melder Vegtrafikksentralen om glatte veier flere steder i Sør-Norge. De varsler også om forsinkelser på opptil 30 min langs E16 ved Hønefoss, samt at politiet har varslet om flere trafikkulykker.

- Det har vært en del uhell, ja. Særlig på E6 nord for Oslo, sier trafikkoperatør Nils Aae til Dagbladet.

Han forteller at det også har vært noen uhell sør for Oslo - mot Sarpsborg - søndag kveld.

- Det kommer en del snø utenfor Oslo, så folk må være oppmerksomme på glatte partier på veiene, sier han og kommer med en advarsel:

- Det ligger også en del overvann på litt mindre trafikkerte veier, som kan bli vanskelig å se når mørket legger seg. Så der er det lurt å holde lavt tempo.

Vegtrafikksentralen har fått en del klager om glatte veier i Numedalen i Buskerud, men nå ser det ut til å ha bedret seg.

- Ellers meldes det om kø fra Hønefoss og sydover, sier Island og legger til at man må påregne forsinkelser på opptil en halvtime, sier trafikkoperatør Anniken Island til Dagbladet.

Køen har oppstått på grunn av mye hjemfart der hvor riksvei 7 møter E16.

Også på Vestlandet er det særlig ett parti med utfordrende kjøreforhold:

- Det har begynt å fryse på i Voss-området, og det er stort sett der vi har fått inn meldinger fra, sier trafikkoperatør, Nina Heggernes, til Dagbladet.

Heggernes forteller at de har kalt ut biler dit for å få bukt med problemet.

Studioet fortsetter under annonsen

Ulykke mellom buss og trailer i Rognan

Politiet i Nordland opplyste om en trafikkulykke mellom en trailer og en buss i Rognan, Dalmovika klokka 15.08

- Det er snakk om en buss med 36 skolebarn, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson til Dagbladet.

Han understreker at nødetater nettopp har ankommet og at det ikke er snakk om noen alvorlige personsskader. Flere av barna har likevel klaget over skader i nakken og samtlige har blitt undersøkt av helsepersonell.

Det er mye is på bakken i området og ulykken skal ha vært værrelatert.

To ulykker på E18 i Eidsberg

Klokka 14 meldte Øst politidistirkt om en trafikkulykke på E18 på Slitu i Eidsberg. Kort tid etter oppstod en ny ulykke på samme strekning.

- En lastebil og Tesla hadde et sammenstøt på E18, som forårsaket trafikale problemer på stedet. Like etter kolliderte en tredje personbil inn i en stillestående bil bakfra, som følge av uoppmerksomhet i trafikken, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas til Dagbladet.

Det skal ikke ha oppstått personskader som følge av trafikkulykkene.

Ifølge Smaalenenes avis fikk Teslaen store materielle skader, men bilisten slapp unna med en legesjekk.

- Det er noe kø i østgående retning. Det er ett felt som er stengt i der. De driver med berging av en lastebil. Det blir noe forsinkelser, men det er vanskelig å si hvor mye, sier Thomas Eriksen, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, til Dagbladet rett over klokka 15.

Sju til sykehus etter ulykke

Onsdag kveld melder Vest politidistrikt at tilsammen sju personer er sendt til Voss sykehus etter en trafikkulykke utenfor Håratunnelen på E134 ved Odda.

Politiet varslet om hendelsen klokka 19.39, og fem voksne og to barn var blant de involverte. En av dem ble sittende fastklemt, skriver Haugesunds avis.

Politiet opplyser at to biler har vært involvert.

- Fører av den ene bilen har mistet kontrollen over kjøretøyet. Deretter ha bilen sklidd over i motgående kjørefelt og truffet den andre bilen, skriver politiet på Twitter.

Samtlige involverte var ved bevissthet da nødetatene ankom stedet.

Trafikkaos - flere ulykker på E6

E6 har tirsdag ettermiddag vært sperret flere steder i landet.

Politiet i Nordland melder at E6 har vært stengt opp mot Hillingan i Hamarøy siden klokka 16.45. Et vogntog sperrer veien, men bergingstjeneste er meldt framme på stedet like før klokka 18.20.

Også på E6 ved Kråkmofjellet i Nordland skapte to vogntog store utfordringer for andre bilister. De to vogntogene sørget for at veien var sperret fra klokka 16.30, men etter berging er veien åpen igjen ved 17.15-tida.

E6 opp Ulvsvågskaret i Nordland var også stengt i ettermiddag. Nok en gang var det et vogntog som sperret veien, men klokka 17.10 melder politiet at veien er åpen igjen.

Øst politidistrikt advarer bilister etter at en bil har fått stans i midtre felt på E6 sydgående, ved Djupedalstoppen ved Hvamkrysset på Romerike.

- Det er noen som ikke har fått med seg at det er lurt å fylle bensin en gang i blant, så nå står den der fortsatt. Bergingsbil er på vei med en liten skvett drivstoff, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til Dagbladet.

En rekke bilister har kontaktet politiet og varslet om nestenulykker på stedet, forteller operasjonslederen.

- På E6 kjører folk som om de er i drømmeland. Man forventer ikke hindringer, og på grunn av manglende oppmerksomhet ser vi slike nestenulykker. Når farten er høyere, kreves det enda større grad av oppmerksomhet, sier Marstad.

E6 var også sperret en stund ved Bergerkrysset i Akershus i retning Oslo i forbindelse med et trafikkuhell. Veien er åpnet igjen etter berging.

Politiet i Trøndelag meldte klokka 16.33 om en trafikkulykke på E6 ved Malvik. En personbil og et vogntog har kollidert, men det er ikke meldt om alvorlig personskade. Veien var sperret en periode, men ble åpnet ved 17-tida.

Kjørte inn i hage og andre biler

Øst politidistrikt melder mandag kveld om en 47-åring som for andre gang på to dager er stoppet for kjøring i ruspåvirket tilstand. Denne gangen kjørte han gjennom en hage i Fredrikstad, og fortsatte å kjøre vinglete mot Råde.

- Vi fikk stoppet ham før han kjørte ut på E6. Men han kjørte ganske lenge fram og tilbake, og kjørte inn i en annen bil. Jeg vet ikke hvor mye den er skadet, men vi måtte også dytte til ham med vår bil, og det ble små skader på den, opplyser operasjonsleder Tom Sandberg overfor Dagbladet.

Mannen stoppet heller ikke for en såkalt stop stick, som brukes for at han skal punktere. Totalt siktes han for skadeverk, kjøring i ruspåvirket tilstand, kjøring uten gyldig førerkort og for å ikke ha stanset for politiet.

Bilen er beslaglagt.

- Ja, det ble litt. Bilen håper vi at får beholde, sier Sandberg.

Stoppet for å hjelpe – fikk egen bil stjålet

En mann som stoppet for å hjelpe en bil, som hadde kjørt av veien ved Lierskogen, fikk sin egen bil stjålet. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet.

En 60 år gammel mann, som var fører av en Volvo S80, stanset mandag ettermiddag for å hjelpe en bil som hadde kjørt av veien ved Damtjern øverst i Lierbakkene. Mannen lot nøklene stå i bilen mens han var i kontakt med de to personene som satt i Passaten som hadde kjørt av veien.

Mannen, som satt i førersetet på bilen i grøfta, så sitt snitt til å hoppe inn i hjelperens bil og kjørte av gårde.

Rett før klokka 20 opplyser politiet at en mann i 30-årene er pågrepet på Liertoppen og at han kan knyttes til den stjålne bilen, som ble funnet utenfor kjøpesenteret.

(NTB)

Person til sykehus med luftambulanse

En person er fraktet til sykehus med luftambulanse etter en trafikkulykke ved Midsund med en MC involvert, skriver politiet i Møre og Romsdal på Twitter.

Skadene er uavklart, og hendelsesforløpet ukjent.

Fylkesvei 668 er sperret i Bløkrysset.

Trafikkuhell på E18 retning Drammen

Det har vært et trafikkuhell ved Fornebu retning Drammen, melder NRK trafikk på Twitter.

Flere biler sperrer venstre felt og skaper kø, melder politiet på Twitter.

Det skal være mulig å passere, men det er kø.

Politiet opplyser at fem biler har vært involvert i ulykken. Ingen av personene som har vært involvert har fått fysiske skader.

Veien skal ved 14.50-tiden være åpen forbi ulykkesstedet.

På vegvesenets oversikt over reisetider vises det lange køer fra Skøyen og ut til Fornebu, ifølge Budstikka.

Trafikkuhell på E6 ved Frogner

Politiet melder om et trafikkuhell på E6 nordgående ved Frogner.

Det er ingen personskader, men vil bli lange køer grunnet mye trafikk, melder de på Twitter.

Berging er på stedet.

E134 Oslofjordtunnelen stengt

E134 Oslofjordtunnelen er stengt i begge retninger på grunn av vogntog med stans, melder NRK trafikk på Twitter.

Omkjøring via Oslo eller sambandet Moss - Horten.

Klokka 12.30 melder NRK trafikk at tunnelen nå er stengt mot Drøbak, men åpnet mot Hurum.

Klokka 14.00 er tunnelen åpen igjen.

Nicolai Eriksen

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.