Vi følger trafikken direkte

Fotgjenger påkjørt av buss

Politiet i Troms har fått melding om at en fotgjenger har blitt påkjørt av en buss på Storelva i Tromsø.

Nødetatene har klokka 09.22 akkurat ankommet ulykkesstedet.

- Vi har akkurat kommet fram. Det jeg vet er at det ligger en person på bakken, og at personen ser ut til å være ved bevissthet, sier operasjonsleder Eirik Kileng til Dagbladet.

Fotgjengeren er fraktet til Universitetssykehuset i Tromsø for sjekk.

Trafikken går som normalt på stedet. Politiet oppretter sak.

Studioet fortsetter under annonsen

Sint sjåfør tømte buss og kjørte videre

Like etter 21.15 søndag kveld ble Oslo-politiet nedringt av frustrerte busspassasjerer. De hadde blitt satt av på Vestskrenten busstopp på Holmlia, ufrivillig, mens 79-bussen kjørte videre.

At sjåføren av bussen stanset ved dette busstoppet, tømte bussen for passasjerer og kjørte videre, er bragt på det rene.

Men hva som fant sted inne på bussen, er det uenighet om, forteller operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Dagbladet.

- Passasjerene om bord bussen har fortalt oss at de reagerte på sjåførens kjøreatferd, og snakket til ham. Da skal sjåføren ha stanset bussen, tømt den og kjørt videre, sier Gulbrandsen.

Sjåføren har imidlertid en annen historie, som ble videreformidlet til politiet av selskapet som drifter ruta - Unibuss.

- Vi ringer til busselskapet og får snakket med traffikklederen som har vært i kontakt med sin sjåfør. Hans versjon er at det oppsto krangling på bussen mellom passasjerene, og at han på bakgrunn av dette valgte å tømme bussen.

For politiets del er saken nå avsluttet.

- Ingen er skadet, og vi kommer ikke til å forfølge dette videre, med mindre det framkommer opplysninger om at sjåførens kjøring har vært klanderverdig. Vi har ansvarliggjort busselskapet, som på sin side vil følge opp dette.

Ett kjørefelt etter utforkjørsel

Politiet i Sør-Øst melder at en bil har kjørt ut en en sving på Riksvei 7 ved Haugastøl. Ingen personer skal være skadd.

Trafikken går forbi i ett felt, melder politiet.

Kvinne fastklemt etter trafikkulykke

Politiet i Oslo melder at nødetatene er på vei til en trafikkulykke i Nesbruveien i Bærum.

En kvinne som var fastklemt er nå frigjort av brannvesenet. Hun får behandling av ambulanse. Hun er trolig ikke livstruende skadd, men har fått skader på bena, melder politiet på Twitter.

Diesellekkasje fra trailer: Lange køer på E14

SISTE: Politiet anbefaler omkjøring via Fylkesvei 72 da E14 blir stengt i lang tid.

Politiet i Trøndelag melder om trafikkuhell på E14 i Meråker. En trailer skal ha kjørt av veien. Den står vridd og blokkerer hele kjørebanen.

Veien er stengt ved Storlien på norsk side.

Politiet melder at brannvesenet jobber med en stor diesellekkasje. Veien er helt stengt og det er køer i begge retninger.

- Semitraileren er vridd og brettet sammen på midten. Trekkvogna ligger inn i hengeren. Det brenner ikke, men E14 vil være stengt i lang tid, sier Ole Petter Hollengen, operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt.

Det er et krevende bergingsarbeid. Hollengen kan ikke si noe om hvor lang tid det vil ta før veien er åpnet igjen.

- Folk har kjørt slalom i Åre i Sverige og er på vei hjem igjen, så det blir køer, sier han.

Dødsulykke i Troms

Ei 29 år gammel kvinne omkom i ei møteulykke på E6 sør for Sørbotn i Troms søndag ettermiddag.

Det bekrefter Troms politidistrikt overfor Dagbladet. Kvinnens pårørende er varslet.

Kvinnen førte en personbil som like før 16.30 søndag ettermiddag krasjet inn i trekkvogna til et vogntog. Hendelesforløpet er foreløpig uklart, men etter kollisjonen kjørte vogntoget ut av veien.

Vogntoget er norsk, men føreren er en utenlandsk mann født i 1994. Føreren av vogntoget framstår uskadd, og avhøres av politiet.

Helt siden ulykken skjedde har veien, hovedfartsåra inn mot Tromsø, vært stengt.

I 21.20-tida anslår politiet veien vil være stengt i ytterligere to timer som følge av politiets og bergingsmannskapenes arbeid på stedet.

Trafikkuhell på fylkesvei 37

Politiet i Sør-Øst melder om trafikkuhell på fylkevei 37 ved Austbø i Rauland. To biler er involvert. Det er kun materielle skader.

Det er begrenset framkommelighet og meget glatt på stedet, melder politiet på Twitter.


Sykdomstilfelle i bil

Politiet i Agder melder om trafikkulykke i området Sødal i Kristiansand klokka 15.03.

En bil er involvert i ulykken. Det jobbes med livreddende tiltak på en person på stedet opplyser politiet på Twitter.

I en oppdatering skriver politiet at ut fra funn og opplysninger på stedet ansees dette ikke å være en ulykke, men et sykdomstilfelle.

Sør-Norge: Uvær stenger fjelloverganger

Natt til søndag skaper uværet problemer på fjellovergangene i Sør-Norge.

Blant annet er Europavei 134 over Haukelifjell stengt.

Det samme gjelder riksvei 7 over Hardangervidda, som er stengt for personbiler. For kjøretøy med en totalvekt på over 7,5 tonn er det kolonnekjøring.

På riksvei 13 over Vikafjellet er det kolonnekjøring for alle typer kjøretøy.

Hemsedalsfjellet var klokken 1 åpen for trafikk, men veitrafikksentralen opplyser at det på kort varsel kan bli kolonnekjøring også der.

Meteorologisk institutt meldte tidligere på Twitter at det fra sent lørdag kveld vil være vanskelige kjøreforhold over fjellovergangene i sør grunnet sterk vind, snø og snøfokk.

(NTB)

Ulykke på E39 i Bergen

Vest politidistrikt melder på Twitter 17.19 at tre biler er involvert i en trafikkulykke på E39 i Hylkje i Åsane bydel i Bergen.

Trafikken går forbi på ulykkesstedet. Nødetater er på vei.


Trafikkulykke ved Helsfyr

Politiet i Oslo melder klokka 17.20 om trafikkuhell mellom to biler på E6 i nordgående felt ved Helsfyr. Høyre felt er stengt. Nødetatene er på vei.

Det skal ikke være personskader.

Karin Madshus, Jesper Nordahl Finsveen, Amanda Walnum

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.