Vinterstudio 9.12

Norsk gambling ga stafettseier: Krogh er tilbake!:

Forrige helg brøt Finn Hågen Krogh minitouren på Lillehammer etter 77. plass på 15 km fri, over fire minutter bak Røthe.

Mange ble derfor svært overrasket over at Krogh ble valgt som Norges ankermann på dagens stafett. Var han virkelig i god nok distanseform til å takle den oppgaven?

Svaret var ja.

Og for en måte å slå tilbake på!

Krogh holdt ryggen til Melnichenko, som ble nr. 3 på gårsdagens tremil, og slo russeren i spurten.

Dermed vant Norges førstelag dagens herrestafett foran Russland. Norges andrelag kapret 3. plassen.

Norges første lag:
1. Emil Iversen 2. Martin Johnsrud Sundby 3. Sjur Røthe 4. Finn Hågen Krogh

Russlands førstelag:
1. Jevgenij Belov. 2. Aleksandr Bolsjunov. 3. Denis Spitsov. 4. Andrej Melnichenko

Norges andrelag:
1. Didrik Tønseth. 2. Hans Christer Holund. 3. Magne Haga. 4. Simen Hegstad Krüger

Foto: Bildbyrån
Studioet fortsetter under annonsen

Krogh henger fortsatt med:

Finn Hågen Kroghs distanseform har vært råtten det siste året, men etter 3,75 km henger han fortsatt med i ryggen til råsterke Melnichenko.

Krüger har hentet 15 sekunder på tetduoen for Norges andrelag og er nå 35 sekunder bak Krogh og Melnichenko.

Det er disse tre det står mellom. Resten er distansert, og Sverige er langt over to minutter bak.

Likt inn til veksling:

Norge og Russlands førstelag veksler likt inn til siste veksling. Det betyr at formsvake Krogh må gå ut sammen med Melnichenko, gårsdagens tredjemann på termila.

Krogh skulle helst hatt en luke. Nå er Russland favoritter, men kan Krogh overraske?

Magne Haga tapte litt mot slutten. Norge 2 og Simen Hegstad Krüger har 50 sekunder å hente på tetduoen.

Sundby sjokkert over Bolsjunovs løp:

- Jeg fikk være med på et historisk løp. Det Bolsjunov driver med på den 7,5 kilometeren der, er så vilt. Det er helt hinsides. Og jeg er ikke i dårlig form. Han går så fort. Jeg er bare kjempeimponert, sier Sundby til NRK.
- Derfor mener jeg det er et historisk løp, for det der har jeg aldri sett makan til!

Foto: Bildbyrån

Røthe leker seg til tet:

Som ventet henter Sjur Røthe russiske Denis Spitsov med en gang. Råsterkt av vossingen, som rett og slett er best i verden akkurat nå.

Magne Haga, lillebror til mer kjente Ragnhild, går sterkt for Norges andrelag nå. Selv om Spitsov og Røthe kan samarbeide, holder Haga farten til tetgruppa der han går helt alene. Drøye 30 sekunder skiller dem nå.

På ankeretappen har Russland formsterke Melnichenko, mens Norge 1 har usikre Krogh og Norge 2 har olympisk mester Krüger.

Her kan alt skje!

Russland får luke:

Bolsjunov får en luke til Sundby mot slutten og veksler 9,0 sekunder foran. Holund og Norge 2 veksler 33,7 sekunder bak.

Denis Spitsov går ut for Russland 1 nå. Han gikk svært raskt mot slutten i går - etter at han spydde to ganger. Men Norge 1 har Sjur Røthe, verdens beste fristilsløper, og henter nok dette raskt.

Sveriges førstelag er nå nr. 11, hele 1.56 minutter bak ledende Russland. Calle Halfvarsson åpnet friskt, men fikk det tøft også han.

Foto: Bildbyrån

Bolsjunov med skyhøyt tempo - Holund og Sundby slipper:

Aleksandr Bolsjunov viser nok en gang at klassiskformen er helt suveren. Russeren tar raskt inn både Sundby og Holund og drar nå knallhardt i tet. Holund må slippe først. Det samme må også Sundby.

En liten gladmelding til Sverige: Calle Halfvarsson har åpnet etappen sterkt og har bare tapt to sekunder til teten. Dermed har Sverige avansert fra 13. til 11. plass, nå 1.20 minutter bak.

Iversen i superform:

Emil Iversen har styrt hele førsteetappen og er så sterk at han går ifra fra fronten. Dette er helt rått av Meråker-gutten.

Inn til veksling er Iversen og Norges førstelag 7,7 sekunder foran Tønseth og Norges andrelag.

Russlands førstelag med råsterke Belov veksler 16,1 sekunder bak. Deretter følger USA, Frankrike, Tyskland, Frankrike 2, Russland 2, Sveits, Italia, Kazakhstan og Finland.

Og Sverige? De er nr. 13 etter førsteetappe, hele 1.18 minutter bak Norge.

- Fiasko, skriver Expressen og har allerede konkludert med svensk smøretabbe.

Les mer om den svenske fortvilelsen lenger ned i dette livestudioet.

Foto: Bildbyrån

Ny svensk helsprekk og smørefiasko:

Emil Iversen går rett i tet. Meråker-gutten sto over gårsdagens tremil og virker veldig giret på å vise seg fram. Tønseth og co. legger seg i ryggen til Iversen.

Og hva med Sverige? De er allerede kjørt av, og stafetten har bare vart i seks minutter. Jens Burmann og Sverige er nest sist. Det ser ut som svenskene har bommet totalt med skiene.

I motsetning til på kvinnesiden var ikke Sverige en av favorittene på forhånd. Men disse to svenske smellene på rappen gjør vondt hos vårt naboland.

Etter bare 4,75 kilometer på den første etappen er Sverige og Jens Burman hele 25 sekunder bak teten!

- Han ligger sist nu Burman... Ajajaj... Börjar likna Settlin nu. Inga bra vibrationer, skriver Expressen i sitt livestudio.
- Det här ser verkligen bra ut för Sveriges del... Herregud.
- Det borde inte vara några problem med att hitta rätt valla idag på grund av de fina förhållanden. Men det är den enda förklaringen jag hittar till svenskarnas insatser idag.

Foto: Bildbyrån

Nr. 77 i verden sist - får ankeretappen for Norge:

Selv om Finn Hågen Krogh ble nr. 77 på 15 kilometer fristil sist og konkluderte med at distanseformen var langt unna ønskelig standard, får han gå ankeretappen for Norge i dag.

Den åpenbare ankermannen Emil Iversen går i stedet førsteetappe, mens Didrik Tønseth, vinneren av minitouren på Lillehammer, vrakes fra førstelaget. Det er oppsiktsvekkende.

Krogh ble slått med hele 4.13 minutter av vinner Sjur Røthe sist gang han konkurrerte, altså forrige helg. Da han møtte Dagbladet etter fiaskoen, slaktet han egen distanseform.

- Dette var forferdelig dårlig. Distanseformen er altfor dårlig, sa Krogh til Dagbladet forrige lørdag.

Likevel får han ankeretappen for Norges førstelag. Hvis ikke Krogh er i vesentlig bedre distanseform enn forrige helg, åpner det opp for at Norges andrelag kan kjempe om seieren. Russland er favoritter sammen med de norske lagene.

Men hvilket av Norges to stafettlag er egentlig sterkest?

Her blir det mange spennende dueller, på samtlige fire etapper.

- Jeg har sansen for Finn og synes han bør få en sjanse til å vise form. Er han i form, er han en hakket bedre ankermann enn meg i VM, sier Iversen.

Norges første lag:
1. Emil Iversen 2. Martin Johnsrud Sundby 3. Sjur Røthe 4. Finn Hågen Krogh

Norges andrelag:
1. Didrik Tønseth. 2. Hans Christer Holund. 3. Magne Haga. 4. Simen Hegstad Krüger

Foto: Bildbyrån

Langrenn i dag:
10.30: stafett kvinner på Beitostølen
13.30: stafett menn på Beitostølen

Annonsørinnhold