Annonse
Annonse
Sjokkmelding
Foto: AFP

Sjokkmelding

DOHA/OSLO (Dagbladet): Raheem Sterling var ikke involvert i søndagens kamp mellom England og Senegal. Det engelske fotballforbundet (FA) skrev halvannen time før kampstart at Chelsea-spilleren går glipp av kampen med det som blir omtalt som «familiære årsaker».

Britiske The Sun hevder at væpnede mennesker skal ha brutt seg inn i huset til Sterling i London og stjålet verdisaker, og at dette skal være grunnen til at stjernespilleren ikke var å se på fotballbanen i Qatar søndag.

Også den anerkjente journalisten Matt Law i The Telegraph melder om det samme seint søndag kveld på Twitter.

- Sterling har bestemt seg for å returnere til Storbritannia for å sjekke familiens velvære, men håper å returnere til Qatar hvis omstendighetene er riktige, skriver Law.

The Times omtaler også saken.

- Familien er alt for Raheem Sterling. Det var en svært urovekkende hendelse hjemme hos ham. Sterling er forståelig nok veldig rystet over det, og veldig bekymret for familien sin, så han reiser hjem, skriver The Times-journalist Henry Winter på Twitter.

Hendelsen skal ha skjedd lørdag kveld, og Sterlings familie skal ha vært inne i hjemmet da aksjonen fant sted.

Englands kaptein, Harry Kane, ble spurt om situasjonen til lagkameraten på pressekonferansen etter søndagens seier mot Senegal:

- Tankene våre er hos han og familien. Det er aldri lett å se en lagkamerat slite med det. Vi må ta det dag for dag. Det viktigste er at han tar den beste beslutningen for familien.

Saken oppdateres!


LIVE England-Senegal 3-0: Slet - så kom drømmescoringene
Foto: NTB

LIVE England-Senegal 3-0: Slet - så kom drømmescoringene

DOHA/OSLO:

SISTE: 58 minutter: Saka scorer for England. 3-0. Foden er servitøren bak.

- Det er så vakkert, sier Petter Myhre i TV2.

Kane gir England 2-0 etter en praktfull kontring av England på overtid i 1. omgang.

1-0 kom seks minutter tidligere. Også det etter et drømmeangrep av England, regissert av Bellingham, satt i mål av Henderson.

Rett etter scoringen kunne de lagt på både en og to ganger.

- England ser mye skarpere ut nå! kommenterte TV2s Øyvind Alsaker.

Før dette hadde England slitt massivt. Senegal hadde en kjempesjanse etter 22 minutter. Maguire med brøler i forkant. Senegal ropte også på straffe etter at ballen berører Stones' hånd. Men dommeren vinker spillet videre etter VAR-konferering.

- England ser shaky ut, sa Alsaker.

Flere ganger hadde Maguire og Stones i Englands bakre rekker vaklet.

Etter en halvtime var det keeper Pickford som måtte berge England med en flott redning.

England åpnet 8. delsfinalen mot Senegal best. Etter 20 minutter hadde de spilt seg til et par brukbare muligheter mot et tøft og fysisk Senegal.

England-sjef Gareth Southgate hadde gjort endringer før kampen.

Saka var tilbake, mens Marcus Rashford på ny var henvist til benken. Sterling er ute med det Southgate beskriver som "et familie-anliggende", og det er uvisst om han kommer tilake til mesterskapet.

- Jeg hadde gode samtaler med ham i dag tidlig. Nå har jeg måttet la andre personer i teamet hjelpe ham, sier Southgate - uten å ville utdype hva det handler om.

Senegal mangler selvsagt sin størst stjerne, Sadio Mané, som mistet hele mesterskapet.

Du kan følge kampen her fra kl 20.00.

Annonse
Uteblir: - Familiære årsaker
Foto: AFP

Uteblir: - Familiære årsaker

DOHA/OSLO (Dagbladet): Raheem Sterling blir ikke å se for England i kveldens oppgjør mot Senegal.

Det engelske fotballforbundet skriver på Twitter at Chelsea-spilleren uteblir fra troppen på grunn av familiære årsaker.

Manchester City-stjernen Phil Foden starter dermed også søndagens kamp. Han fikk tillit fra start i siste puljekamp etter å ha slitt benken de første kampene.

Sterling startet de to første kampene for England i årets mesterskap og scoret i seieren over Iran.

Følg England - Senegal fra 19:00 her.

Måper: - For en spiller!
Foto: AFP

Måper: - For en spiller!

Frankrike - Polen 3-1 (1-0)

Kylian Mbappé var kampens store spiller og noterte seg for målgivende og to scoringer da Frankrike feide Polen av banen søndag kveld.

- Han scorer ikke bare mål, men han er inne i oppbygginga til alt som Frankrike foretar seg offensivt, sier Andrine Hegerberg på NRKs sending etter kampslutt.

Frankrike var best i den første omgangen, men Polen viste at de ikke hadde tenkt til å være en kasteball mot det franske stjernegalleriet.

Rett før pause fikk Polen en vanvittig trippelsjanse, men de franske spillerne kastet seg foran, og fikk blokkert.

- Helt utrolig, utbrøyt NRKs Andreas Stabrun Smith.

- Det skal ikke gå an, la Nils Johan Semb til.

Ikke lenge etterpå var det duket for historie i Qatar. Olivier Giroud ble spilt inn i bakrom av Mbappé og sendte Frankrike opp i ledelsen med en nydelig avslutning i det lengste hjørnet.

Målet gjorde han til spilleren med flest scoringer for Frankrike noensinne. Scoringa var hans mål nummer. 52 med flagget på brystet, og han passerte dermed legenden Thierry Henry i antall landslagsmål.

Etter sidebytte lot sjansene vente på seg, og Frankrike ønsket ikke å angripe i like stor grad som i den første omgangen.

- Med en 1-0-ledelse til Frankrike står det i papirene at Polen skal få en gigantisk mulighet på tampen, kommenterte Stabrun Smith, og refererte til at 1-0 «alltid» er en farlig ledelse.

NRK-kommentatoren har ofte rett, men ikke denne gangen. For i stede var det Frankrikes store stjerne Mbappé som fant veien til mål.

PSG-spilleren fikk ballen på hjørnet av sekstenmeteren og banket ballen i mål forbi Szczesny.

- For en spiller, sa Stabrun Smith.

- For en prestasjon, fulgte Semb opp.

Og like før slutt smalt han like gjerne inn sitt andre for kvelden.

- Fotballkunst, sa Semb.

Det var i tillegg hans femte mål dette mesterskapet.

Robert Lewandowski scora på tampen et trøstemål fra straffemerket, men scoringa til den polske stjernespilleren ble ubetydelig.

Dermed er Frankrike klare for kvartfinale i VM. Der venter enten England eller Senegal. De møtes klokka 20:00 i kveld.


Annonse
Opprørt: - Stygge løgner!
Foto: AFP

Opprørt: - Stygge løgner!


DOHA/OSLO (Dagbladet): Arsenal-angriper Gabriel Jesus gikk av banen med en kneskade i 0-1-tapet for Kamerun. Ifølge rapporter ble det hevdet at Jesus skal ha kjent på smerter i kneet allerede før kampen.

Det fikk Brasils landslagssjef Tite til å reagere kraftig på pressekonferansen i forkant av åttedelsfinalen mot Sør-Korea.

- Jeg vil ikke høre løgner, stygge løgner. Det er løgnere der ute. Hatere, som hele tiden gir hat, sa en opprørt Tite og fortsatte:

- Gjør noe annet, slutt med fake news. Arsenal har et fantastisk medisinsk apparat, det samme har vi. Jeg ville ikke det skulle skje med ham, det er synd.

Det er ventet at Jesus er ute av spill i minst tre måneder.