Annonse
FIFA oppretter sak
Foto: Pa Photos

FIFA oppretter sak

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) etterforsker rop fra de ecuadorianske supporterne under VM-åpningen mot Qatar.

Fifa utdyper ikke hvordan ecuadorianerne spesifikt kan ha brutt reglene, men saken faller inn under artikkel 13, som omhandler «diskriminerende eller støtende ordbruk».

Underveis i kampen forlot store deler av hjemmefansen stadion.

- Det er mange som har forlatt stadion i pausen. Det er faktisk veldig mange ledige seter. Det er ikke ofte man ser så stor forskjell mellom omgangene, kommenterte Jesper Mathisen på TV 2.

Kampen endte med 2-0 seier til søramerikanerne.

(NTB)

Annonse
Katt stjal showet
Foto: NTB

Katt stjal showet


KATTAR (Dagbladet): Det var under en pressekonferanse med brasilianske Vinicius Junior at det dukket opp en katt på podiet i Qatar onsdag.

Brasil møter Kroatia i kvartfinalen i VM, og det er mulig at stjernelaget havner i en kattepine som store favoritter.

Real Madrid-angriperen måtte le da pressemann Vinicius Rodrigues tok saken i egne hender og løftet katten i nakken og ned fra podiet, slik at pressekonferansen kunne fortsette. Måten han gjorde det på får sikkert noen til å heve øyenbrynene (se video under)

Gatekatter er et vanlig syn her i Doha, og tidligere onsdag fortalte engelske Kyle Walker på en pressekonferanse at han vil ta med seg en hjemløs katt som har holdt seg i området til England-laget med hjem, dersom laget skulle gå hele veien i VM.

Håpet er at denne katten, som har fått navnet Dave, betyr lykke for England, som ikke har vunnet VM siden 1966 på hjemmebane.

- Forhåpentligvis kan jeg holde løftet om å ta ham med oss hjem dersom vi vinner VM. Dave har det fint, takk som spør, sa Walker.

Ny utvikling etter dette: Straffes
Foto: Twitter

Ny utvikling etter dette: Straffes

Disiplinærkomiteen til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har gitt ut bøter til Serbia, Kroatia og Saudi-Arabia onsdag.

Serbia har fått en bot på over 200.000 kroner for å ha et kontroversielt flagg hengende i lagets garderobe, skriver det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Flagget viste omrisset av Serbia inkludert Kosovo, som i 2008 utropte seg som en selvstendig stat. Flagget hadde også påtrykt en tekst som på norsk kan oversettes til «Ingen overgivelse».

Kosovos kulturminister, Hajrulla Çeku, raste over flagget på Twitter.

- Skandaløse bilder fra det serbiske garderoben, som sender signaler om hat, fremmedfrykt og folkemord mot Kosovo og utnytter VM-plattformen.

Kroatia er også bøtelagt av Fifa. Deres bot er over 530.000 kroner og kommer etter Kroatia-fansen skal ha fornærmet Canada-keeper Milan Borjan, som har serbiske røtter.

Saudi-Arabia har fått to bøter på nesten 160.000 kroner hver. De kommer som følge av gruppespillskampene mot Argentina og Mexico, hvor laget fikk seks kort i hver kamp.

(NTB)

Annonse
The Athletic: Migrantarbeider døde i arbeidsulykke i Qatar
Foto: NTB

The Athletic: Migrantarbeider døde i arbeidsulykke i Qatar

En migrantarbeider mistet livet i en arbeidsulykke i forbindelse underveis i fotball-VM, skriver The Athletic.

Ifølge nettstedet skal det gjelde en filipiner i starten av 40-åra.

- Fifa er i dyp sorg etter tragedien, og våre tanker går til arbeiderens familie, skriver Fifa i en uttalelse.

NRK omtalte saken først i Norge.

Svarer på Qatar-rykter
Foto: NTB

Svarer på Qatar-rykter

Ifølge qatarske Doha News har arrangørkomitéen av fotball-VM i Qatar vært i diskusjoner om at den ikoniske svenske musikkgruppa skal opptre i Doha under VM.

Opplysningene har blant annet blitt gjengitt av den britiske tabloidavisa Daily Mail.

Nå svarer gruppas manager Görel Hanser på ryktene.

- Det stemmer ikke, ingen slike forespørsler har kommet, sier Hanser til Expressen.

Abba representeres av Universal Music, som er samarbeidspartner med Fifa. Ifølge Expressen var det et av elementene som førte til spekulasjonene.

- Det hadde ikke vært aktuelt for Abba å spille der. Abba har ikke opptrådd live siden seint på 80-tallet, og har ingen planer om å gjøre det heller, forteller Niklas Thorsell i Universal Music til Expressen.

Den svenske avisa skriver at de har spurt Qatars arrangementkomité om Abba var aktuelle. Til avisa henviser de til Fifa, som igjen henviser tilbake til Qatar. Særlig.

20. november ble lista av artister som skal spille i Qatar presentert. Uten Abba, men med navn som DJ Luciano og Robbie Williams. Sistnevnte sang også på åpnignsseremonien under VM i Russland i 2018. Da sjokkerte han med å si inn i mikrofonen: «I did this for free.» Særlig.

Annonse
Marca: Droppet å trene med innbytterne
Foto: Reuters/NTB

Marca: Droppet å trene med innbytterne

Cristiano Ronaldo fortsetter å skape overskrifter under VM i Qatar. Nå melder den spanske storavisa Marca at Ronaldo skal ha droppet å trene med de portugisiske innbytterne.

I går kom superstjerna på banen først etter 73 minutter og dermed skulle han ha trent sammen med reservene på dagens trening.

Spillerne som startet trener nemlig for seg selv på styrkerommet med lavere intensitet dagen etter kampdag.

Marca skriver at den portugisiske pressen var overrasket da Ronaldo ikke ble med gruppen som ikke var i startelleveren.