Annonse

Feiringen vekker oppsikt

Sveits - Kamerun 1-0 (0-0)

Kamerun kom til kort mot Sveits om måtte innse at VM i Qatar startet på verst tenkelig måte.

Det afrikanske laget skapte flere store sjanser i den første omgangen, men klarte ikke å gjøre sjanser om til mål. Sveits skapte lite, med unntak av en gigantisk mulighet til midtstopper Akanji rett før hvilen.

- Den burde han ha satt i mål, oppsummerte TV 2s Simen Stamsø Møller.

Men ikke lenge etter hvilen fikk Sveits det forløsende målet.

Etter noen flotte kombinasjoner var det Breel Embolo som avsluttet angrepet, og banket inn 1-0.

Feiringen forbløffet Stamsø Møller.

- En veldig spesiell feiring. Dette har vi sjeldent sett. En spiller som scorer i VM står helt stille og nærmest unnskylder seg, sa TV 2-eksperten.

Embolo er født i Kamerun og har flere kamper for aldersbestemte landslag for afrikanerne, men har altså valgt å representere Sveits på A-lags nivå. 25-åringen bodde sine første fire leveår i den kamerunske hovedstaden Yaoundé før han og foreldrene reiste til Europa.

Kamerun var relativt tamme etter pause og klarte ikke straffe Sveits.

Dermed kunne Embolo kalle seg matchvinner.

Feiringen vekker oppsikt
Foto: Reuters
Annonse
Dattera kollapset på stadion
Foto: AFP

Dattera kollapset på stadion

Fredag ble en marerittdag for Ghanas stjernespiss Andre Ayew.

For Ayew bommet på straffespark, spilte bare en omgang og tapte 2-0 for Uruguay i lagets siste gruppespillskamp i VM. Det var likevel ikke det verste angriperen opplevde.

Hans syv år gamle datter skal nemlig ha kollapset på stadion da Ayew brant straffesparket. Det skriver flere internasjonale medier, ifølge danske Ekstrabladet.

32-åringen bekrefter selv at dattera havnet på sykehus etter kampen.

- Personlig har de siste dagene vært vanskelig for meg. Jeg mistet fadderbarnet mitt morgenen før kampen mot Portugal og datteren min ble hastet til sykehus etter kampen mot Uruguay, skriver Ayew.

Videre forteller Al Sadd-spilleren at det heldigvis går bra med datteren og at hun er på bedringens vei.

Hånes av lagkamerat
Foto: Pa/NTB

Hånes av lagkamerat

Den australske keeperen Mathew Ryan tabbet seg kraftig ut da hans Asutralia tapte for Argentina i VM-åttendelsfinalen lørdag.

I det 57 minutt ga keeperen fra seg ballen inne i egen sekstenmenter og Argentinas Julian Alvarez viste ingen nåde og sendte Argentina opp i 2-0. En ledelse Australia aldri klarte å hente opp igjen.

Ryan spiller til daglig for den danske klubben FC København, og kjemper der for spilletid mot den polske keeperen Kamil Grabara.

Og den siste tiden har Grabara vunnet kampen om spilletiden og det har skapt frustrasjon hos Ryan som ikke skjønner hvorfor han ikke får mer spilletid.

- Jeg føler på en måte at det er politiske årsaker som gjør at jeg ikke spiller, sa Ryan i et intervju med dansk TV 2 før mesterskapet.

Bare minutter etter lørdagens tabbe sendte lagkamerat Grabara et kraftig stikk i retning Ryan.

- Det må helt sikkert ha vært politisk. Uten tvil, skriver Grabara etterfulgt av en blunkefjes-emoji på Twitter.

Danske TV 2 har vært i kontakt med FC København, som sier at vil håndtere saken internt og ikke ønsker å kommentere.

Danske BTs sportskommentator Lasse Vøge er ikke i tvil om hva han mener.

- Dette ser veldig stygt ut fra utsiden. Spesielt fordi Mat Ryan har vært et veldig sympatisk innslag i Superligaen – og nå blir han mobbet på internett av den arrogante Grabara, sier Vøge til avisa.

Les hele saken

Knuser Ronaldo

Annonse
LIVE: Argentina - Australia
Foto: AFP

LIVE: Argentina - Australia

Australia reduserer til 1-2, og tenner et lite håp for «The Socceroos».

Messi scoret det eneste målet før pausen og gikk med det forbi Maradona som Argentinas toppscorer i VM-sammenheng.

- Wow. I hans 1000. kamp. Det var ingenting som skjedde i denne kampen, og urimelig nok var det noe press fra Messi som endret alt, sa Sky Sports' Adam Bate.

- Han vant ballen tilbake, Behic mistet hodet og laget et frispark like etter, og plutselig var publikum oppe på stolene. Det som fulgte, den sikre avslutningen, er det vi forventer. Fantastisk.

Dagbladet oppdaterer med høydepunkter forløpende!

Få hyppige oppdateringer under:

Før kampen:
Det eneste Messi mangler er VM-gull, og dette er hans siste sjanse til å klare det. Australia er første hinder på veien i dette sluttspillet.

- Sparket i pausen
Foto: AFP

- Sparket i pausen

Den tyrkiske TV-kommentatoren Alper Bakircigil skal ha fått sparken i pausen av VM-kampen mellom Canada og Marokko. Det skal han selv ha bekreftet på Twitter, ifølge svenske Expressen. Tweeten skal ha blitt slettet i etterkant.

- Jeg fikk sparken fra TRT, hvor jeg jobbet stolt i mange år, etter hendelsen som fant sted i dag. Separasjon er en del av kjærligheten. Jeg håper vi møtes igjen. Ha det..., skrev han ifølge avisa.

Bakircigil kommenterte første omgang, men ble erstattet etter pausen.

Årsaken skal ha vært at han nevnte Hakan Sukur i forbindelse med VMs raskeste mål noensinne, da Marokkos Hakim Ziyech scoret etter fire minutter. Sukur har rekorden med elleve sekunder.

Sukur rømte fra Tyrkia etter at han ble anklaget for å være involvert i kuppforsøket mot landets president Recep Tayyip Erdogan. I Tyrkia er han persona non grata, altså en som ikke er ønsket i landet, og er bosatt i USA. Der jobber han som taxisjåfør for tjenesten Uber.

Kanalen har ikke uttalt seg om saken.

Annonse
Utslått med sykdom før England-kampen
Foto: Reuters

Utslått med sykdom før England-kampen

Senegals landslagssjef Aliou Cissé er syk og sto over fredagens trening og lørdagens pressekonferanse i fotball-VM.

Senegaleserne møter England i åttedelsfinale søndag.

- Han (Cissé) har vært syk et par dager. Forhåpentlig kan han være med på benken i morgen (søndag), sa assistent Régis Bogaert.

Det er meldt om en del sykdom i VM-troppene. Flere spillere har sagt at den utstrakte bruken av aircondition medfører risiko for forkjølelsessymptomer.

(NTB)