Annonse
Frankrikes statsminister: - Gjør som Tyskland
Foto: AP

Frankrikes statsminister: - Gjør som Tyskland

Frankrikes sportsminister oppfordrer landets fotballandslag til å gå sammen om en symbolsk markering til støtte for menneskerettighetene under Qatar-VM.

I et intervju med TV-kanalen Public Senat legger ikke Amélie Oudéa-Castéra skjul på at hun mener Kylian Mbappé & co. må la seg inspirere av sine tyske kolleger.

Samtlige spillere på det tyske VM-laget holdt seg for munnen da det skulle tas lagbilde foran onsdagens møte med Japan. I etterkant ble det kommunisert ut at markeringen handlet om følelsen av å bli kneblet av Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

Tyskland er blant landene som opprinnelig ville utstyre sin kaptein med et mangefarget kapteinsbind under VM til støtte for LHBT+-personer. I Qatar er homofili forbudt etter lov.

Nå ber den franske idrettsministeren om at hennes eget landslag går i fotsporene til tyskerne.

- Er det fortsatt en måte vårt franske lag kan fortsette å uttrykke sin forpliktelse til menneskerettighetene? Svaret er ja, sier Amélie Oudéa-Castéra.

Hun legger til at de franske spillerne er «frie til å uttrykke seg» de kommende ukene.

- De deler også disse verdiene … og det er viktig at de representerer dem, sier statsråden.

Tittelforsvarer Frankrike slo Australia 4-1 i sin første VM-kamp tirsdag. Laget spiller sin neste kamp i gruppe D lørdag. Motstander er Danmark.

(NTB)

Annonse
Dattera kollapset på stadion
Foto: AFP

Dattera kollapset på stadion

Fredag ble en marerittdag for Ghanas stjernespiss Andre Ayew.

For Ayew bommet på straffespark, spilte bare en omgang og tapte 2-0 for Uruguay i lagets siste gruppespillskamp i VM. Det var likevel ikke det verste angriperen opplevde.

Hans syv år gamle datter skal nemlig ha kollapset på stadion da Ayew brant straffesparket. Det skriver flere internasjonale medier, ifølge danske Ekstrabladet.

32-åringen bekrefter selv at dattera havnet på sykehus etter kampen.

- Personlig har de siste dagene vært vanskelig for meg. Jeg mistet fadderbarnet mitt morgenen før kampen mot Portugal og datteren min ble hastet til sykehus etter kampen mot Uruguay, skriver Ayew.

Videre forteller Al Sadd-spilleren at det heldigvis går bra med datteren og at hun er på bedringens vei.

Hånes av lagkamerat
Foto: Pa/NTB

Hånes av lagkamerat

Den australske keeperen Mathew Ryan tabbet seg kraftig ut da hans Asutralia tapte for Argentina i VM-åttendelsfinalen lørdag.

I det 57 minutt ga keeperen fra seg ballen inne i egen sekstenmenter og Argentinas Julian Alvarez viste ingen nåde og sendte Argentina opp i 2-0. En ledelse Australia aldri klarte å hente opp igjen.

Ryan spiller til daglig for den danske klubben FC København, og kjemper der for spilletid mot den polske keeperen Kamil Grabara.

Og den siste tiden har Grabara vunnet kampen om spilletiden og det har skapt frustrasjon hos Ryan som ikke skjønner hvorfor han ikke får mer spilletid.

- Jeg føler på en måte at det er politiske årsaker som gjør at jeg ikke spiller, sa Ryan i et intervju med dansk TV 2 før mesterskapet.

Bare minutter etter lørdagens tabbe sendte lagkamerat Grabara et kraftig stikk i retning Ryan.

- Det må helt sikkert ha vært politisk. Uten tvil, skriver Grabara etterfulgt av en blunkefjes-emoji på Twitter.

Danske TV 2 har vært i kontakt med FC København, som sier at vil håndtere saken internt og ikke ønsker å kommentere.

Danske BTs sportskommentator Lasse Vøge er ikke i tvil om hva han mener.

- Dette ser veldig stygt ut fra utsiden. Spesielt fordi Mat Ryan har vært et veldig sympatisk innslag i Superligaen – og nå blir han mobbet på internett av den arrogante Grabara, sier Vøge til avisa.

Les hele saken

Knuser Ronaldo

Annonse
LIVE: Argentina - Australia
Foto: AFP

LIVE: Argentina - Australia

Australia reduserer til 1-2, og tenner et lite håp for «The Socceroos».

Messi scoret det eneste målet før pausen og gikk med det forbi Maradona som Argentinas toppscorer i VM-sammenheng.

- Wow. I hans 1000. kamp. Det var ingenting som skjedde i denne kampen, og urimelig nok var det noe press fra Messi som endret alt, sa Sky Sports' Adam Bate.

- Han vant ballen tilbake, Behic mistet hodet og laget et frispark like etter, og plutselig var publikum oppe på stolene. Det som fulgte, den sikre avslutningen, er det vi forventer. Fantastisk.

Dagbladet oppdaterer med høydepunkter forløpende!

Få hyppige oppdateringer under:

Før kampen:
Det eneste Messi mangler er VM-gull, og dette er hans siste sjanse til å klare det. Australia er første hinder på veien i dette sluttspillet.

- Sparket i pausen
Foto: AFP

- Sparket i pausen

Den tyrkiske TV-kommentatoren Alper Bakircigil skal ha fått sparken i pausen av VM-kampen mellom Canada og Marokko. Det skal han selv ha bekreftet på Twitter, ifølge svenske Expressen. Tweeten skal ha blitt slettet i etterkant.

- Jeg fikk sparken fra TRT, hvor jeg jobbet stolt i mange år, etter hendelsen som fant sted i dag. Separasjon er en del av kjærligheten. Jeg håper vi møtes igjen. Ha det..., skrev han ifølge avisa.

Bakircigil kommenterte første omgang, men ble erstattet etter pausen.

Årsaken skal ha vært at han nevnte Hakan Sukur i forbindelse med VMs raskeste mål noensinne, da Marokkos Hakim Ziyech scoret etter fire minutter. Sukur har rekorden med elleve sekunder.

Sukur rømte fra Tyrkia etter at han ble anklaget for å være involvert i kuppforsøket mot landets president Recep Tayyip Erdogan. I Tyrkia er han persona non grata, altså en som ikke er ønsket i landet, og er bosatt i USA. Der jobber han som taxisjåfør for tjenesten Uber.

Kanalen har ikke uttalt seg om saken.

Annonse
Utslått med sykdom før England-kampen
Foto: Reuters

Utslått med sykdom før England-kampen

Senegals landslagssjef Aliou Cissé er syk og sto over fredagens trening og lørdagens pressekonferanse i fotball-VM.

Senegaleserne møter England i åttedelsfinale søndag.

- Han (Cissé) har vært syk et par dager. Forhåpentlig kan han være med på benken i morgen (søndag), sa assistent Régis Bogaert.

Det er meldt om en del sykdom i VM-troppene. Flere spillere har sagt at den utstrakte bruken av aircondition medfører risiko for forkjølelsessymptomer.

(NTB)