Annonse
Stoppes ikke lenger
Foto: NTB

Stoppes ikke lenger


Såkalte regnbueeffekter har fått mye oppmerksomhet under Qatar-VM.

Det har blant annet kommet flere rapporter på at tilskuere har blitt nektet å komme inn på stadion dersom de har hatt regnbueflagg, hatter, t-skjorter eller liknende på seg. Det samme skal ha skjedd med journalister.

Nå skal det bli en slutt på det.

Engelske Independent skriver at arrangøren skal ha fått beskjed av FIFA om at slike efekter skal være «velkomne» og at de ikke lenger vil bli stoppet av sikkerhetsvakter før de entrer stadion. Det trer i kraft fra og med andre gruppespillkamp.

Regnbueeffekter er en støtte til LHBTQ+-samfunnet og flere politikere har markert sin støtte ved å bruke dregnbuebind på tribunen under VM.

Så spørs det om FIFAs lovnad vil sørge for at supportere i Doha får komme inn på stadion med regnbueeffekter.

Annonse
Stormet banen
Foto: NTB

Stormet banen

En mann stormet akkurat banen under oppgjøret mellom Tunisia og Frankrike.

Han holdt opp det palestinske flagget mens han holdt en akrobatisk oppvisning på banen. Kampen ble stanset i et par minutter.

TV-produksjonen valgte å ikke vise markeringen. Men NRKs TV-kommentatorer forteller at det måtte flere vakter til for å få kontroll på mannen.

Det er flere palestinske flagg på tribunen under kampen, forteller NRKs reportere.

LIVE Frankrike-Tunisia 0-1: Sjokk-ledelse
Foto: NTB

LIVE Frankrike-Tunisia 0-1: Sjokk-ledelse

SISTE: Tunisia sjokkerer Frankrike. De går opp i 1-0 etter et fantastisk raid av Wahbi Khazri.

- Han har vært enorm. For en soloscoring, sier ekspert Carl Erik Torp i NRK.

Frankrike gjorde hele ni bytter før den siste gruppespillkampen mot Tunisia.

Stjernen Mbappe var en av de som ble hvilt fra start. Han kom inn etter 63 minutter, etter at Tunisia gikk opp i ledelsen.

Tunisia har mulighet til avansement avhengig av hvordan det går i kampen mellom Danmark og Australia.

Allerede etter åtte minutter fikk Tunisia en scoring annullert etter offside.

- Et skremmeskudd fra Tunisia. Dette gir de tro på at det er mulig, sa NRKs kommentatorer Christian Nilssen og Carl Erik Torp.

Og mulig var det! Det er faktisk Tunisia som kjører kampen, når vi er tidlig i 2. omgang. De har kommer til flere sjanser i kampen i tillegg til scoringen.

Også utenomsportslige ting har preget kampen:

En mann stormet akkurat banen under oppgjøre. Han holdt opp det palestinske flagget mens han holdt en akrobatisk oppvisning på banen. Kampen ble stanset i et par minutter.

TV-produksjonen valgte å ikke vise markeringen. Men NRKs TV-kommentatorer forteller at det måtte flere vakter til for å få kontroll på mannen.

Du kan følge kampen her fra kl 16.00.

Annonse

LIVE: Australia - Danmark

Australia tar ledelsen over Danmark. Dermed går det mot et katastrofe-VM for danskene.

- Dette har utviklet seg til et STORT dansk mareritt, skriver avisa B.T. i Danmark.

Følg kampen minutt for minutt under:

LIVE: Australia - Danmark
Foto: NTB/Reuters
Langer ut: - Selvmål for Belgia
Foto: NTB

Langer ut: - Selvmål for Belgia

Onsdag møtte Belgias Timothy Castagne (26) og Belgia-sjef Roberto Martinez pressen før torsdagens oppgjør mot Kroatia. Der fikk Leicester-spilleren kjapt spørsmål om ryktene som har svirret rundt et angivelig krisemøte som belgierne skal ha hatt.

- Det var viktig for oss. Det var ikke et krisemøte, slik som flere hevdet. Det var viktig å dele våre synspunkter. Det var viktig å si hva vi følte. Vi har sett bedre ut på trening etter det, sier Castagne på pressekonferansen.

Castagne fikk også spørsmål om denne situasjonen har vært den tøffeste i hans tid på landslaget.

- Nei, vi har sett verre. Hvis vi vil gå langt i turneringen, må vi levere under press.

Også manager Roberto Martinez fikk flere spørsmål om uroen i den belgiske troppen. Han innrømmer at de ikke har vært på sitt beste så langt i mesterskapet.

- Ingenting er forandret. Vi var ikke tilfreds med måten vi framsto på, sier han.

Han tar også et oppgjør med det han kaller fake news.

- Belgiske medier hopper på falske nyheter. Det er helt forbløffende

- Det er klart. Hvem enn som kom opp med det, scoret et selvmål for Belgia. Som journalist ville jeg elsket å vinne mitt eget VM, og ikke hjelpe laget, sier Martinez.

Den franske avisa L'Equipe har tidligere meldt om konflikter innad i troppen hos bronsevinneren fra 2018, og at det mandag ble avholdt et krisemøte.

- Det finnes spenninger innad i gruppa, innrømmet Martinez overfor RTBF.

Lagets store stjerne Kevin De Bruyne og midtstopper Jan Vertonghen skal ha kranglet med hverandre. Ifølge L'Equipe skal det ha vært en konfrontasjon mellom de to i garderoben, hvor Romelu Lukaku måtte gå mellom.

Kroatia topper gruppa med fire poeng, samme poengsum som Marokko. Belgia står med tre poeng. Canada innehar sisteplassen med null poeng.

Annonse
Dramatisk beskjed
Foto: NTB

Dramatisk beskjed

DOHA (Dagbladet): Marcus Rashford (25) scoret to mål da England vant 3-0 over Wales tirsdag kveld.

Etter kampen sank han sammen på gresset og henvendte seg mot himmelen. Da han ble spurt om dette av reportere, kom han med en dramatisk beskjed:

- Jeg mistet en av vennene mine for noen dager siden. Han hadde kjempet mot kreft i lang tid. Jeg scoret for ham. Han var en stor supporter og en god venn. Han var i livet mitt, forklarer Rashford.

Han møtte på pressekonferansen etter at han ble kåret til kampens beste spiller. Men han ville ikke dvele for mye med dette.

- Det som gjør meg virkelig lykkelig når det kommer til fotball er å vinne titler, sier han. Søndag venter Senegal i åttedelsfinalen.