Annonse
Medier: Iransk fotballprofil arrestert
Foto: AFP

Medier: Iransk fotballprofil arrestert

Den iranske fotballspilleren Voria Ghafouri er arrestert. Det melder flere medier, blant andre nyhetsbyrået AFP.

Han skal være arrestert for propaganda mot regimet.

- Den iranske landslagsspilleren Voria Ghafouri ble arrestert etter en treningsøkt med klubben hans Foolad Khuzestan, og er anklaget for å ha «skadet omdømmet til landslaget og spredd propaganda mot staten», skriver Fars nyhetsbyrå, ifølge AFP.

Annonse
- For et bilde
Foto: NTB

- For et bilde


LUSAIL (Dagbladet): Like etter at Argentina avgjorde straffesparkkonkurransen mot Nederland, løp de argentinske spillerne mot målscorer Lautaro Martinez for å feire avansementet, mens flere nederlandske spillerne sank sammen i fortvilelse og gråt.

Men før de feiret sammen, tok de seg litt tid til å håne sine motstandere.

Det bildet som gjenskaper det store øyeblikket og viser den sterke kontrasten mellom følelsene på banen, får mye skryt i sosiale medier etter kampen.

Gary Lineker skriver:«For et bilde».

Nederland bommet på sine to første straffespark, og tapte til slutt 3-4 mot Argentina. Sistnevnte møter Kroatia i semifinalen.

- Tite ferdig
Foto: NTB

- Tite ferdig

Ifølge journalisten Fabrizio Romano og flere brasilianske medier er manager Tite ferdig som landslagssjef for Brasil etter kvartfinaletapet mot Kroatia i VM fredag kveld.

61-åringen har vært i jobben siden 2016. Høydepunktet i hans tid var Copa America-seieren i 2019.

Annonse
Stjernene reagerer på dommeren: - Herregud
Foto: NTB

Stjernene reagerer på dommeren: - Herregud

LUSAIL/OSLO (Dagbladet): Argentina er klare for semifinale etter et drama som endte i straffesparkkonkurranse mot Nederland.

Men det var den spanske dommeren Mateu Lahoz som stjal mye oppmerksomhet.

Messi og dommeren ble stående i en lang diskusjon etter pausesignalet. Superstjerna virker tydelig misfornøyd. Diskusjonen varer i over et halvt minutt, Messi holder hånda foran munne for å skjule leppene under diskusjonen.

Det hadde haglet med både frispark og gule kort i første omgang. Til å med trener Lionel Scaloni og Angel Di Maria på reservebenken har fått gult kort.

Etter pause fortsatte det. Flere ganger var det tilløp til slåsskamp mellom de to lagene, og dommeren mistet totalt kontroll.

- Dette kan koke over, kommenterte Chris Sutton på BBC.

Selv under straffesparkkonkurransen var det konfrontasjoner, også da fikk spillere gult kort.

Også Messis venn og tidligere lagkompis Sergio Agüero reagerer.

- Hvordan denne dommeren liker å tiltrekke seg oppmerksomhet. Herregud, skriver Agüero på Twitter.

På NRK ble også Lahoz' innsats kommentert.

-Det er greit han er flink, men han liker å gjøre mye but av seg, sier NRKs Andreas Stabrun Smith om dommer Lahoz.

-Han liker å være i fokus, istemmer Nils Johan Semb.

Slaktes: - Når skal de lære?

Brasil var av mange sett på som den aller største favoritten til å ta VM-tittelen i Qatar. Det satte det kroatiske maskineriet en stopper for fredag kveld.

Etter et ellevilt straffedrama måtte de brasilianske stjernene gå slukøret av banen og innse at VM er over for deres del.

Nå hagler reaksjonene rundt Brasils valg av straffetakere. Flere ganger tidligere har man sett at den største stjerna skyter den femte og potensielt avgjørende straffen.

- Neymar ønsket den avgjørende straffen, som Ronaldo i EM 2012. Når skal de lære? spør Ben Rumsby i Telegraph.

Det er foreløpig ikke kjent om Neymar faktisk skulle ta den siste straffen for Brasil.

Journalist Alex Truica som blant annet følger spansk fotball tett skriver:

- Alltid, alltid ta første eller andre straffe. Eller i alle fall fjerde. Men aldri femte. Neymar ønsket å bli helten, nå er han en idiot, skriver han på Twitter,

Slaktes: - Når skal de lære?
Foto: NTB

Les hele saken

VM-sjokk

Annonse
VM-sjokket: Brasil ute av VM
Foto: NTB

VM-sjokket: Brasil ute av VM


Kroatia-keeper Dominik Livakovic sørget sammen med Bruno Petkovic for straffekonk mot Brasil i VM-kvartfinalen. Der gjorde Kroatia som de pleier.

Livakovic reddet Brasils første straffespark, og den kroatiske keeperens lagkamerater hamret inn straffespark etter straffespark. Da Marquinhos bommet, var det klart.

Ved ordinær tid sto det 0-0. Brasil var deretter på vei til semifinale etter magi fra Neymar i den første ekstraomgangen, og Kroatia sto uten et skudd på mål da det var spilt 117 minutter. Plutselig dukket Petkovic og sendte ballen i mål og sørget for 1-1.

Det betød straffesparkkonkurranse – en øvelse det kroatiske laget har mange positive erfaringer med: Tre av tre straffesparkkonkurranser i VM har endt med seier for det kroatiske laget.

Mot Japan i åttedelsfinalen reddet Livakovic tre av fire straffer.

(NTB)