Annonse
Slik reagerte Ronaldo på vrakingen
Foto: NTB

Slik reagerte Ronaldo på vrakingen


DOHA (Dagbladet): Ronaldo-benkingen har blitt et stort tema i Qatar. Portugal-trener Fernando Santos fortalte på en pressekonferanse i dag hvordan han tok opp med Cristiano Ronaldo at han ville bli benket mot Sveits.

- Ja, vi hadde en prat og det ville ikke vært bra om vi ikke hadde hatt det. Siden jeg tok over landslaget, så snakker vi med og har et nært forhold til spillere. Trenere er forskjellige, men det er slik jeg er. Vi måtte ha en samtale. Jeg har ikke det med alle spillerne, men han er kapteinen i laget. Det han representerer for portugisisk fotball, for folket og landslaget - så jeg måtte selvfølgelig snakke med ham, sier Santos og fortsetter:

- Da vi snakket var det på kampdag etter lunsj, jeg snakket ikke med ham før det. Ikke på mandag eller søndag. Den eneste samtalen jeg hadde med ham, var på kampdagen. Vi møttes til lunsj og jeg forklarte hvorfor han ikke ville starte, og jeg forklarte det så han ikke ville bli overrasket. Jeg inviterte ham til kontoret. Jeg sa: «Du kommer ikke til på starte, du er veldig viktig, men på grunn av strategien vil du ikke starte. Jeg sparer deg til andre omgang, hvis jeg trenger deg da.» Cristiano var naturlig nok ikke så glad for det. Han spurte meg: «Syns du det er en god idé?» Men vi hadde en normal samtale der jeg fortalte ham mitt syn på det. Han aksepterte det. Vi hadde en ærlig og normal samtale.

Santos forteller videre at pressen må slutte å skrive negative ting om Ronaldo. Det har blant annet blitt skrevet at superstjerna ønsket å dra hjem etter vrakingen og bilder etter kampen har fått flere til å reagere på at han gikk først i spillertunellen.

- Han har aldri sagt at han ønsket å forlate landslagssamlingen. Det er på tide vi slutter med denne praten, med disse problemene. Det var han som varmet opp med alle spillerne, selv om han visste han ikke skulle starte. Han feiret alle målene som ble scoret. Du kunne se at han klappet. Til slutt var det han som ba lagkameratene takke fansen. Det er på tide dere lar Ronaldo være i fred, med tanke på det han har gjort for portugisisk fotball, sier Santos.

- 90 prosent av spørsmålene er om Ronaldo og det er fordi han er så stor. Om vi snakket eller ikke før kampen, det er ikke viktig. Det emosjonelle er veldig viktig, og det er vanskelig å fikse, sier Santos.

Atlético Madrid-spiller João Félix forteller også at pressen må slutte å skrive negativt om Ronaldo. Han forteller blant annet at lagkameratene ikke føler at de må sentre til ham når han er på banen.

- Jeg føler det ikke slik, jeg føler ikke jeg må sentre ballen til Ronaldo. Vi spiller ballen til den som er ledig. Alle har rett til sin mening, men jeg mener det ikke er nødvendig å sentre til Ronaldo, sier Felix.


Annonse
Overraskende melding etter sjokkscenene
Foto: NTB

Overraskende melding etter sjokkscenene

Det vekket stor oppsikt da Lionel Messi (35) ble ikledd en svart kappe i sekundene før han skulle løfte VM-trofeet etter finaleseieren mot Frankrike.

Argentineren fikk overrakt en bisht, en tradisjonell herrekappe som har blitt brukt i den arabiske verden i tusenvis av år.

Reaksjonene haglet, og nå har saken tatt en overraskende vending. For nå ønsker advokat og parlamentsmedlem i Oman, Ahmed Al Barwani, å kjøpe plagget.

- Fra sultanet i Oman vil jeg sende deg lykkeønskninger. Den arabiske bisht er et symbol på ridderlighet og visdpm. Jeg tilbyr deg èn millioner dollar (9,8 millioner kroner) for bishten, skriver Al Barwani på Twitter.

Ifølge den franske avisa L`Equipe eksploderte salget av plagget i dagene etter VM-finalen. Storavisa hevdet at det ble solgt omlag ti eksemplarer av kappen til daglig, men at det i dagene etter stuntet ble solgt 150 eksemplarer.

Tre av salgene skal ha vært kapper som er identiske med den Messi fikk.


Les hele saken

VM i Qatar - Skaper reaksjoner: - Latterlig

Annonse
Skremmende kritikk
Foto: NTB/Reuters

Skremmende kritikk

Den tyske landslagsspissen Niclas Füllkrug feller en hard dom over behandlingen det tyske fotballandslaget har fått i befolkningen etter VM-exiten i Qatar.

I et intervju med avisen Bild onsdag sier Füllkrug at han er skremt over hvor mye negativitet landslaget har fått av det tyske fotballpublikummet etter Japan-kampen og også etter exiten fra gruppespillet.

- Jeg synes det er ekstremt uheldig, sier målscoreren.

Tyskland innledet Qatar-VM med 1-2-tap for Japan. Deretter fortsatte laget turneringen med 1-1 mot Spania og 4-2-seier mot Costa Rica. Det holdt ikke til avansement til utslagsrundene.

Füllkrug sier at den tyske opinionen også var veldig kritiske til laget for fire år siden. Da ble det også exit i gruppespillet under VM i Russland.

Den gang var tyskerne regjerende verdensmestere.

Füllkrug sier at han har følelsen av at folket enkelte ganger «ønsker landslagsfiasko mer enn suksess».

- Jeg vet ikke hvorfor det er sånn. Jeg kan bare si én ting: Hver spiller på banen er utrolig stolte av å ha på seg den tyske drakten, sier han.

29-åringen spiller til daglig i Werder Bremen.

(NTB)

Annonse
- Tragisk dødsfall
Foto: NTB/AFP

- Tragisk dødsfall

En ung mann i 20-årene skal ha omkommet under feiringen av Argentinas VM-gull.

Det melder avisa La Nacion.

Mannen falt angivelig ned fra et tak, og ble fraktet til sykehuset Fernández Hospital. 24-åringens liv stod likevel ikke til å redde. Han døde av hodeskade, hevder avisa.

Kaos oppstod i gatene i Buenos Aires da Argentina feiret VM-tittelen etter å ha vunnet finalen i Qatar på dramatisk vis over Frankrike søndag.

Det ble såpass heftig at Lionel Messi og de andre stjernene måtte evakueres i helikopter.

Buenos Aires har drøyt 15 millioner innbyggere. Myndighetene gjorde tirsdagen til nasjonal fridag i anledning VM-triumfen, og et stort antall mennesker inntok gatene for å feire landets tredje VM-tittel i fotball.

Annonse