Annonse

Skaper reaksjoner: - Latterlig


LUSAIL/OSLO (Dagbladet): Lionel Messi (35) kunne endelig løfte VM-trofeet - det eneste trofeet han manglet.

35-åringen var bare et eneste stort glis etter kampen, da han feiret med lagkameratene. På et tidspunkt signaliserte han også til tribunen, trolig til familien. Han ble stående på gressmatta å gi mamma Celia María Cuccittini en stor klem.

Den argentinske magikeren var svært toneangivende i finalen mot Frankrike, og høstet mye skryt for måten han viste vei for de argentinske stjernene.

Men også scenene som oppsto etter kampslutt får flere til å reagere. For da Messi skulle heve VM-trofeet, fikk 35-åringen tildelt en kappe fra den qatarske emiren Tamim bin Hamad Al Thani.

- Det er noe merkelig over Messi kledd opp i bisht, den svarte kappa som emiren av Qatar tok på ham like før han løftet VM-trofeet. Qatar ønsker at det skal være deres øyeblikk like mye som Messis og Argentinas, skriver den anerkjente journalisten Tariq Panja.

Em bisht er en tradisjonell herrekappe som har blitt brukt i den arabiske verden i tusenvis av år.

I sosiale medier hagler reaksjonene.

Journalist i The Athletic, James Pearce, reagerer kraftig.

- Den lengste ventetiden for et troféløft og de gjør det beste for å ødelegge det. Hvorfor dekke Messi i det? Latterlig. Glad han har kvittet seg med det», skriver han på Twitter.

Des Kelly i BT Sport skriver:

- En av de største spillerne i historien løfter VM-trofeet mens han bærer en grusom kappe, skriver Kelly.

- Tamim og Infantino klarer likevel å ødelegge det største øyeblikket. Drittsekker, skriver den tyske journalisten Jens Weinreich bak Twitter-kontoen SPORT & POLITICS.

- Hvordan ødelegge et av de mest historiske fotballbildene gjennom alle tider, skriver Charles Watts i Goal.

Skaper reaksjoner: - Latterlig
Foto: NTB

Les hele saken

Ventetida er over

Annonse
Overraskende melding etter sjokkscenene
Foto: NTB

Overraskende melding etter sjokkscenene

Det vekket stor oppsikt da Lionel Messi (35) ble ikledd en svart kappe i sekundene før han skulle løfte VM-trofeet etter finaleseieren mot Frankrike.

Argentineren fikk overrakt en bisht, en tradisjonell herrekappe som har blitt brukt i den arabiske verden i tusenvis av år.

Reaksjonene haglet, og nå har saken tatt en overraskende vending. For nå ønsker advokat og parlamentsmedlem i Oman, Ahmed Al Barwani, å kjøpe plagget.

- Fra sultanet i Oman vil jeg sende deg lykkeønskninger. Den arabiske bisht er et symbol på ridderlighet og visdpm. Jeg tilbyr deg èn millioner dollar (9,8 millioner kroner) for bishten, skriver Al Barwani på Twitter.

Ifølge den franske avisa L`Equipe eksploderte salget av plagget i dagene etter VM-finalen. Storavisa hevdet at det ble solgt omlag ti eksemplarer av kappen til daglig, men at det i dagene etter stuntet ble solgt 150 eksemplarer.

Tre av salgene skal ha vært kapper som er identiske med den Messi fikk.


Les hele saken

VM i Qatar - Skaper reaksjoner: - Latterlig

Annonse
Skremmende kritikk
Foto: NTB/Reuters

Skremmende kritikk

Den tyske landslagsspissen Niclas Füllkrug feller en hard dom over behandlingen det tyske fotballandslaget har fått i befolkningen etter VM-exiten i Qatar.

I et intervju med avisen Bild onsdag sier Füllkrug at han er skremt over hvor mye negativitet landslaget har fått av det tyske fotballpublikummet etter Japan-kampen og også etter exiten fra gruppespillet.

- Jeg synes det er ekstremt uheldig, sier målscoreren.

Tyskland innledet Qatar-VM med 1-2-tap for Japan. Deretter fortsatte laget turneringen med 1-1 mot Spania og 4-2-seier mot Costa Rica. Det holdt ikke til avansement til utslagsrundene.

Füllkrug sier at den tyske opinionen også var veldig kritiske til laget for fire år siden. Da ble det også exit i gruppespillet under VM i Russland.

Den gang var tyskerne regjerende verdensmestere.

Füllkrug sier at han har følelsen av at folket enkelte ganger «ønsker landslagsfiasko mer enn suksess».

- Jeg vet ikke hvorfor det er sånn. Jeg kan bare si én ting: Hver spiller på banen er utrolig stolte av å ha på seg den tyske drakten, sier han.

29-åringen spiller til daglig i Werder Bremen.

(NTB)

Annonse
- Tragisk dødsfall
Foto: NTB/AFP

- Tragisk dødsfall

En ung mann i 20-årene skal ha omkommet under feiringen av Argentinas VM-gull.

Det melder avisa La Nacion.

Mannen falt angivelig ned fra et tak, og ble fraktet til sykehuset Fernández Hospital. 24-åringens liv stod likevel ikke til å redde. Han døde av hodeskade, hevder avisa.

Kaos oppstod i gatene i Buenos Aires da Argentina feiret VM-tittelen etter å ha vunnet finalen i Qatar på dramatisk vis over Frankrike søndag.

Det ble såpass heftig at Lionel Messi og de andre stjernene måtte evakueres i helikopter.

Buenos Aires har drøyt 15 millioner innbyggere. Myndighetene gjorde tirsdagen til nasjonal fridag i anledning VM-triumfen, og et stort antall mennesker inntok gatene for å feire landets tredje VM-tittel i fotball.

Annonse