Annonse

Frigir navn etter dødsulykke

Det var 72 år gamle Ellen Wiborg Sanderud som omkom i trafikkulykken på E16 i Sør-Audal onsdag 29. november. Det opplyser politiet i en pressemelding.

- Pårørende er orientert om at navnet frigis, skriver de.

Annonse
Slått i prologen
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Slått i prologen

Johannes Høsflot Klæbo ble nummer to bak franske Lucas Chanavat i prologen foran norgescupsprinten i langrenn på Gålå fredag.

Chanavat var åtte tideler raskere enn den norske superstjernen.

Klæbo innledet sesongen i finske Ruka sist helg, men fikk ikke de svarene han ønsket seg. Derfor besluttet han å droppe helgens verdenscuprenn i svenske Gällivare.

I stedet går trønderen norgescup på Gålå. Fredag er det sprint i fri teknikk.

Britiske James Clugnet ble tredjemann i fredagens prolog. Han var slått med 3,1 sekunder av Klæbo.

Matz William Jenssen, som fikk gå verdenscup i Ruka, fulgte deretter. Finn-Hågen Krogh fortsatte der han slapp på Beitostølen med sjette beste tid.

Sprintlandslaget Håvard Solås Taugbøl måtte nøye seg med 18.-plass i prologen, mens Emil Iversen ble nummer 25.

I kvinnenes prolog sto Helene Ekrheim Haugen for en kjempeoverraskelse da hun vant overlegent. Haugen, som representerer Holmen, var over seks sekunder foran nærmeste konkurrent.

Julie Berg Drivenes og Maria Hartz Melling fulgte nærmest.

(NTB)

- Lukk vinduene

Nødetatene rykker fredag formiddag ut til Skytterdalen i Bærum etter melding om røykutvikling fra loftet i en enebolig.

- Det ryker fortsatt fra stedet. Per nå går røyken rett opp, men kan slå ned mot blokkene i Skytterdalen. Det kan derfor være lurt å lukke vinduer i nærheten, skriver politiet på X/Twitter.

Annonse

Iran: Norge fordømmer henrettelse av 17-åring

En 17 år gammel gutt ble forrige fredag henrettet i Iran for et drap han skal ha begått da han var 16 år. Norske myndigheter kaller det et brudd på folkeretten.

- Norge synes det er svært kritikkverdig at Iran fortsatt henretter mindreårige som Hamidreza Azari, som ble pågrepet som 16-åring og henrettet på fredag da han var bare 17 år, sier statssekretær Andreas Kravik (Ap) i Utenriksdepartementet til Nettavisen.

Det iranske regimet har vedtatt internasjonale konvensjoner som forbyr dødsstraff for forbrytelser begått av mindreårige. Likevel ble 17 år gamle Azari hengt av iranske myndigheter forrige uke for et drap han skal ha begått i en slåsskamp ett år tidligere.

- Det bør ikke herske noen tvil i Norge og i Iran om at Norge prinsipielt er mot alle former for dødsstraff og på det sterkeste fordømmer henrettelsen av en mindreårig, sier Kravik.

Menneskerettighetsgruppene har sagt at henrettelsen markerer enda et iransk brudd på FN-konvensjonen om barns rettigheter, som definerer barn som enhver person under 18 år.

(NTB)

- Deler Europa i to
Foto: Meteorologisk institutt / X

- Deler Europa i to

Temperaturene deler Europa i to, skriver meteorologene på X/Twitter.

- Fredag morgen byr på minusgrader over hele Nord-Europa og vinterkulda vil fortsette noen dager til. Lenger sør på kontinentet er det derimot fortsatt mulig å finne 20 grader eller mer.

- Midt i mellom har vi en front med mye regn rundt Nord-Italia, skriver de videre.