0,28 liter per mil med helt vanlig familiebil

Kjørte 2536 kilometer på én tank.

REKORDMENN: 46 timer bilkjøring i ett strekk for å bruke så lite diesel som mulig. Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink er ikke som andre sjåfører. Foto: Petter Handeland
REKORDMENN: 46 timer bilkjøring i ett strekk for å bruke så lite diesel som mulig. Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink er ikke som andre sjåfører. Foto: Petter Handeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nordmennene Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink er i verdenstoppen når det gjelder økonomikjøring. Og her snakker vi om den ekstreme varianten.

I en stor, dieseldrevet familiebil kjørte de sist helg 2536,4 kilometer i ett strekk. De startet i Helsinki, kjørte nordover til grensa mellom Finland og Sverige før de vendte fronten på bilen sørover.

På vei hjem la de turen helt sør til Uddevalla før de vendte nordover igjen - hele veien langs ei relativt flat rute lagt opp for å kunne holde jevn fart.

Målet var Oslo, som de greide med et nødskrik: Ved Skedsmokorset rett nord for hovedstaden var tanken tom. Da hadde de to kjørt i 46 timer og ti minutter.

Det gir en gjennomsnittsfart på temmelig nøyaktig 55 kilometer i timen, som også er grunnen til at rekordbilen er merket "SLOW" med store, oransje bokstaver på hekken.

Gjennomsnittsforbruket var på 0,279648 l/mil, som ifølge sjåførene er ny europarekord.

Helt vanlig bil Bilen de to brukte, var en Ford Mondeo 1,6 TDCi Econetic. Dette er en modell som er i vanlig salg, uten andre tilpasninger til rekordforsøket enn ekstra høyt lufttrykk i dekkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer