1 av 3 kvinner rammes av tabu-lidelsen: - Opplever skam

Lidelsen kan ha store konsekvenser for livskvaliteten, men det er mulig å få hjelp.

- LETTERE Å SNAKKE OM KREFT: Kvinnen (56), som Dagbladet har snakket med, forteller at hun ikke skjønner hvorfor hun ventet så lenge med operasjon. Foto: Christian Roth Christensen
- LETTERE Å SNAKKE OM KREFT: Kvinnen (56), som Dagbladet har snakket med, forteller at hun ikke skjønner hvorfor hun ventet så lenge med operasjon. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er en skjult plage. Jeg tror ikke det er mange kvinner som snakker om dette. Det er lettere å snakke om kreft eller tannproblemer, sier Annetine Staff, professor ved Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo, og forskningsleder og overlege ved Kvinneklinikken på Oslo Universitetssykehus.

En stor andel kvinner i befolkningen rammes av underlivsprolaps, også kalt framfall. Lidelsen er svært vanlig, likevel snakkes det lite om den. Kvinnene som rammes kan blant annet få problemer med urinlekkasje, vanskeligheter med å late vannet, gjentatte urinveisinfeksjoner og problemer med å ha sex.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer