10 enkle tips til et bedre bad

Tre interiørarkitekter gir deg deres beste og enkleste tips til et bedre bad.

VÅTSONEN INNERST: Dusj og badekar plasseres innerst i rommet. Da blir det ikke vått for de som er på badet bare for å pusse tenner.  FOTO: Espen Grønli
VÅTSONEN INNERST: Dusj og badekar plasseres innerst i rommet. Da blir det ikke vått for de som er på badet bare for å pusse tenner. FOTO: Espen Grønli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Det skal lite til før stemningen på badet blir bedre. Planlegger du oppussing eller kun små endringer, er det greit å få med noen ekspertråd.

Vi har snakket med tre interiørarkitekter, som gir deg sine beste tips til et mer funksjonelt bad.

Diskuter også oppusingsprosjektet ditt og få nyttige tips av folk som kan det i verktøyformet.

Interiørarkitekt MNIL Bernt A. Pedersen Stemning. Belysningen er viktig både funksjonelt og stemningsskapende. Downlights gir jevn grunnbelysning. Lyset bør kunne dimmes slik at det fungerer både både på dagtid og om kvelden. Et kveldsbad med dempet belysning, musikk, duftlys og kandelabre gir følelse av spaopphold. Håndklær. Invester i nye håndklær i samme stil og farger. Badet er ofte et lite rom og effektene bør begrenses slik at det ikke virker rotete. Vis frem håndklærne, de trenger ikke være stablet i et lukket skap. Forstørring. Speil gir romfølelse. Det forstørrer rommet samtidig som det er en effekfull og rimelig investering. Interiørarkitekt MNIL Linda Lien Soner. Del baderommet inn i våte og tørre soner med den våte sonen innerst i rommet. Da holder du deg tørr på føttene selv om den som var der før deg nettopp har dusjet. Luftig. Speilflater og vindu på badet gjør at rommet virker større og luftigere. Har du vindu på badet, bruk gjerne folie i stedet for gardiner. Variasjon. Du må ikke bruke fliser på hele badet. Velg en eller flere flater som males, tapetseres eller får fotomotiv. En slik overflate er lettere å endre enn en flislagt flate. Mal en vegg etter årstidene eller om du vil skifte stil ofte. Ønsker du store variasjonsmuligheter, er det lurt å holde resten av badet nøytralt. Interiørarkitekt MNIL Kathinka Dalseg Dusjkar. Velg dusjkar i stedet for å dusje rett på flisene. Når såpen trekker inn i flisene vil det lukte vammelt etter noen år. Et dusjkar er supert i en nisje. Fugefint. Mørke og spettete gulvfliser gir et deilikat uttrykk. Velger du en mørkere nyanse i fugene, er det flisene og ikke fugene som fremheves. På veggen. Velg vegghengt toalett, da blir det også lettere å rengjøre. Det finnes sisterne som kan integreres i veggen eller som er utenpåliggende. Sistnevnte er lettere å betjene hvis det skulle være behov for reparasjon. Det finnes sisterner som ikke bygger mer enn 10 cm i dybden, ideelt for små bad. Speillys. Belys ansiktet når du sminker deg eller pusser tennene. Belysningen plasseres enten over (og under) eller på hver side av speilflaten. Plasserer du lysene på sidene, bør de være maksimalt 10 cm utenfor speilflaten. Les også:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer