Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

10 grunner til å feire jula på hotell

Stadig flere holder åpent i julehelga. 

JULESTEMNING: Det finnes mange grunner til å ta inn på hotell i jula, og mange av de juleåpne hotellene opplever stor pågang.  Her er julestemningen på Clarion Straand hotel i Vrådal.                                                                                                                                                                                                       Foto: Privat
JULESTEMNING: Det finnes mange grunner til å ta inn på hotell i jula, og mange av de juleåpne hotellene opplever stor pågang.  Her er julestemningen på Clarion Straand hotel i Vrådal.                                                                                                                                                                                                       Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glade jul, herlige jul - på hotellet. Stadig flere nordmenn velger bort den tradisjonelle hjemmejula og drar heller til fjells for å feire høytiden der.
For bare få år siden var det bare en håndfull hoteller som hadde åpent på julaften og de to neste juledagene. Nå har tilbudet eksplodert - og det blir omfavnet både av nordmenn og utlendinger. Og det er absolutt ikke bare fjellhotellene som lokker. Også i byene finner du flere hotell som hjelper deg med julefeiringen.

Derfor bør du velge hotelljul i år

1) Prøv noe nytt

Det er på tide å prøve noe nytt etter mange år med tradisjoner som egentlig kanskje er like mye til bry som til glede. Er det på tide å bryte med noen av dem?

2) Tenk positivt

Det er slutt med kjæresten eller ekteskapet havarerte. Istedet for å sitte hjemme og tenke på det som en gang var, har du sjansen til å oppleve noe nytt. Kanskje har du venner som er i samme situasjon. Burde dere finne på noe sammen?

3) Ny familie

I en tid med mange oppløste familier er det mange som opplever å måtte feire jul uten å være sammen med barna sine. I stedet er det kanskje en ny kjæreste og en anledning til at dere kan reise bort og nyte julen og hverandre på en annen måte.

4) Du sparer penger

Du slipper å bruke penger på egen julefeiring. Har du noen gang oppsummert hva den egentlig koster dere? Juletre, julemat, drikke ... Det er garantert dyrere enn du tror.

5) Sparer deg for arbeid

Hvorfor skal du vaske ned hele leiligheten og huset når du ikke skal være der allikevel? Spar deg for arbeidet og nyt det faktum at du kommer til rent og ryddig rom.

6) Nye matopplevelser

De fleste hotell har et svært godt utvalg av julemat på julaften og første juledag. Du kan både spise den maten du tradisjonelt har spist, og du kan prøve nye retter.

TRADISJONSRIK VINTER: Vil du oppleve den gode, gamle vinteren på Røros?     Foto: Røros Hotel
TRADISJONSRIK VINTER: Vil du oppleve den gode, gamle vinteren på Røros?     Foto: Røros Hotel Vis mer

7) Du sparer til gratis reise

Dersom hotellet har et bonusprogram må du huske å registrere deg slik at du samler opp bonuspoeng.

8) Du får nye venner

I stedet for å være hjemme får du anledning til å få nye bekjente og venner. Ta vare på de nye vennskapene.

9) Du kan være aktiv

Ta deg tid tid gode opplevelser utendørs. Sjekk med hotellet hvilke tilbud de har. Dersom du er på et byhotell kan du høre med dem hvilke andre aktiviteter som er i nærheten. Kanskje da du oppsøke en ny kirke, få med deg en musikalsk opplevelse. Eller bare rusle en tur ut.

10) Storfamilie

Nå for dere sjansen til å samle hele storfamilien. Noe som det ellers kan være vanskelig å få plass til hjemme hos noen av dere.

Julefeiring i 150 år

- Julefeiring på hotell er spesielt, for mange en fjern tanke. Julehøytiden betyr svært mye for folk flest og har derfor mange tradisjoner tilknyttet feiringen. På Straand har det blitt feiret jul siden 1864, i 5 generasjoner i samme familie. Det har vært kontinuerlig helårsdrift her i over 150 år. Siden dette er en spesiell høytid er vi opptatt av å skape en lun og hyggelig atmosfære, sier Sigmund Straand ved Quality Straand hotell i Vrådal.

- Hvor kommer gjestene fra?

- Vi ligger i Vest Telemark, gjestene våre kommer fra hele Sør Norge, Danmark og Sverige. Vi har alltid hatt mange julegjester også fra Rogaland, sier han.

- Hvordan er interessen for å feire jul på hotell?

- Vi har 125 rom, stort sett så pleier vi å bli fullbooket. Gjesteantallet ligger mellom 200 og 250. Det er mange stamgjester, de som nå har vært her lengst nærmer seg nå 25 år på rad. Det er en miks av barnefamilier, enslige og eldre. Vi har ofte storfamilier, med besteforeldre, barn og barnebarn. Det er for en del flott å slippe julestria og komme til duk og dekket bord, sier Sigmund Straand.

Åpent i år

- Vi har åpent på Røros Hotell for første gangen på over 40 år! Og med stor suksess da det uten tradisjonell annonsering har vært fullt siden medio oktober.
En stor del av våre gjester i julen er norske familier men det er også relativt mange internasjonale gjester fra f eks USA, England, Australia og langveisfarende fra Singapore og Hong Kong, sier hotellsjef Sara Forselius ved Røros Hotell

På jakt etter nordlyset

- Vi gir gaver til alle rom som henger på døren på morgenen og vi prøver å gi alle våre turister en følelse av norsk jul med gang rundt juletreet og samling i lobby for alle. Nesten 100 prosent av gjestene er utenlandske turister som er her for å se Nordlyset. Hele verden er her! Tidligere var julen en periode man knapt hadde åpent, men nå har vi full drift og ingen har ferie, sier Øyvind Alapnes ved Clarion Hotel The Edge i Tromsø.

NORDOVER: Hotellene i Tromsø opplever rush blant utlendinger som vil feire jul i Norge. Foto: Clarion Hotel The Edge
NORDOVER: Hotellene i Tromsø opplever rush blant utlendinger som vil feire jul i Norge. 
Foto: Clarion Hotel The Edge Vis mer

Skiferhotel, Oppdal
Har spaanlegg, og serverer en spesiell julelunsj med julegrøt og spekepinne på julaften formiddag. På ettermiddagen er det tradisjonell norsk juletallerken på menyen.

Vestlia Resort, Geilo
Har eget julebord på julaften. Eventyrbadet er også åpent - og hotellet har ski-in-ski-out-muligheter.

Dr. Holms, Geilo
Lillejulaften kan barna være med på juletrepynting. Julaften er det både juleshow og kanefart. Alle hotellene på Geilo er åpen i jula. Dr. Holms og Vestlia er bare to av dem.

Radisson Blu Polar Hotel, Longyearbyen
Norges nordligste julefeiring, med julegudstjeneste, gode muligheter til uteaktiviteter under polarnatten, julenisse og julebuffet.

Lillehammer Hotell
Nyrenovert julehotell. Etter gang rundt juletreet og besøk av julenissen, blir det kaffe- og kakebuffet. Du kan levere inn en til to gaver i resepsjonen som julenissen deler ut.

Quality Straand Hotel
På ettermiddagen julaften blir det både fakkeltog til Nissegården. Deretter er det buss til kirken for julegudstjeneste for de som ønsker det. Tradisjonell julemiddag med ribbe, julepølser og medisterkaker.

Norefjell Ski & Spa
Arrangerer blant annet yoga, "jakten på julegavene", barnekino og ungdomskino på julaften.

Røros Hotel
Muligheter for å bli med til Røros kirke. Deretter kommer nissen med gaver, og det er tradisjonell buffet. Badeanlegg og spa.

LYS I MORKETID: Bli med på den nordligste julen i Norge. Dra til Longyearbyen. Foto: Marcela Cardenas/Visitsvalbard
LYS I MORKETID: Bli med på den nordligste julen i Norge. Dra til Longyearbyen.
Foto: Marcela Cardenas/Visitsvalbard Vis mer

Disse hotellene holder også åpent med julefeiring

Clarion Hotel The Edge, Tromsø

Kamben høyfjellshotel, Golsfjellet

Radisson Blu Plaza, Oslo

Skarsnuten, Hemsedal

Thon Hotel Lofoten, Svolvær

Radisson Blu Mountain Resort & Residences, Trysil

Radisson Blu Resort, Trysil

Dalseter Høyfjellshotell, Espedalen.

First Hotel Breiseth, Lillehammer,

Lillehammer Hotel, Lillehammer

Birkebeineren Hotell & Apartments, Lillehammer

Lillehammer Fjellstue og hytteutleie, Nordseter

Hafjell Hotell, Øyer

Thon Hotell Skeikampen

Venabu Fjellhotell

Spidsbergseter Resort Rondane

GudbrandsGard Hotell, Kvitfjell

Hornsjø Høyfjellshotell, Øyerfjellet

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!