TOPPEN AV KJÆRLIGHET: Ta med deg kjæresten på en fjelltur i sommer. Her er tips til hytter du kan la romantikken flyte fritt.        
TOPPEN AV KJÆRLIGHET: Ta med deg kjæresten på en fjelltur i sommer. Her er tips til hytter du kan la romantikken flyte fritt.        Vis mer

10 romantiske fjellturer i Norge

Dette er toppen av romantikk. Dra til fjells for en kjærlighetsferie.

(Dagbladet): Sommeren er tiden for de romantiske opplevelsene. Men hvor skal man egentlig dra? Her er 10 tips til fjellturer du bør gjennomføre sammen med en du er glad i. Turistforeningen har over 500 hytter i fjellheimen. Her er noen håndplukkede for romantikken.

Du kan velge mellom bynære hytter eller hytter som ligger langt fra allfarveg.

Bynær romantikk

Lille Tømtehytta: Lille Tømtehytta ligger i tett skog på Raudløkkollen, halvannen kilometer sør for Tømte gård helt sørøst i Nordmarka i Oslo. Dette er en liten og utrolig romantisk hytte perfekt for kjærlighetsferien. Kryp sammen på saueskinnet om kvelden og ligg tett inntil hverandre på den romantiske hemsen..

Hver enkelt må selv sørge for nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Soveplasser forhåndsbestilles på nettet.

TROLSK ROMANTIKK:: Prøv Trollfjordhytta i Vesterålen i sommer. Foto: Vesterålen Turlag / Turistforeningen
TROLSK ROMANTIKK:: Prøv Trollfjordhytta i Vesterålen i sommer. Foto: Vesterålen Turlag / Turistforeningen Vis mer

På tomannshånd i Vesterålen

Trollfjordhytta: Ved majestetiske Trollfjord på Austvågøy ligger den øde, men romantiske Trollfjordhytta. Hytta er lite besøkt så denne får man for det meste for seg selv. Hva med å kombinere et nakenbad i sjøen med badstua før man nyter en selvfisket middag. Nyt midnattsola, den lange sommernatta og hverandre.

Adkomst: Turen opp til hytta fra Austpollen eller fra brygga innerst i Trollfjorden er en stor opplevelse i seg selv

Frodig i Aurlandsdalen

På denne turen kan dere bo på betjente hytter og nyte vin og deilig middag etter dagsmarsjene.

Kontrastene i landskapet er store - fra goldt steinlandskap til frodige dype daler, fra mektige fjell til buldrene fossestryk. Turen fra Finse til Flå har alt dette!

Finse - Geiterygghytta - Steinbergdalen - Østerbø - Vassbygdi: Gå fra Finsehytta til Geiteryggshytta (ca 5.timer) videre til Østerbø ( 6 timer) ned Aurlandsdalen og til Vassbygdi ( 6/7 timer)

Adkomst: Ta Toget til Finse. Retur fra Vassbygdi med buss til Flåm og Flåmsbanen til Myrdal, og bytt til Bergensbanen til Oslo eller Bergen.

På seterstier

Vollasetra i Sunndalen, ved inngangen til Trollheimen, er et praktfullt seteranlegg med sel, fjøs og eldhus. Hytta kan brukes hele året, og det er kort anmarsj fra Riksvei 70 mellom Kristiansund og Oppdal. Gå videre i det vakre landskapet til den gamle fjellgården Bårdsgården og ta et bad i Ångardsvannet.

Turforslag: Følg den gamle t-merkede seterveien fra Sunndalen. Overnatt på Vollasetra og ta turen videre til Bårdsgården neste dag. 20 kilometer lang marsj til Lønset hvor du kan ta buss tilbake.

Adkomst: Buss til Sunndalen. Buss tilbake fra Lønset (Ved Oppdal) og evt tog videre.

Info: www.baardsgarden.no

Svermeri i Hardanger

En hytte med fantastisk utsikt og stort potensial for svermeri er Bergen Turlags hytte Kiellandbu i Bergsdalenområdet. Om sommeren to timers gange til denne lille hytta med fem senger. Ta turen videre til Botnen gjestetun og bad i badestampen. I det koselige stabburet blir det servert god hjemmelaget mat

Turforslag: Letteste adkomst er på t-merket rute fra Hornaberg (Hodnaberg), Derifra er det 1 1/2 til 2 timers gange til Kjellandbu, overnatt på hytta og gå videre til Botnen gjestetun dagen etter. http://www.botnengjestetun.no.

Adkomst: Parker bilen på Hornaberg.

ROMANTIKK I FJELLET: Gjør deg klar for romantiske opplevelser i fjellet i sommer. Foto: Sindre Thoresen Lønnes / Turistforeningen
ROMANTIKK I FJELLET: Gjør deg klar for romantiske opplevelser i fjellet i sommer. Foto: Sindre Thoresen Lønnes / Turistforeningen Vis mer

Soloppgang fra fyret

Skongenes fyr utenfor Måløy har strøm og innlagt vann, og en utsikt som innbyr til lange netter i kjærestens armer. Her kan du overnatte i fyrvokterboligen, kose deg på det lune tunet og oppleve et eldorado av klipper, stier og spennende steder å oppdage.

Adkomst: 12 km kjøring fra Måløy sentrum i Vågsøy kommune i Sogn og Fjordane, ligger Halsør/Sætrasanden. Herfra er det en drøy times gange ut til fyret. Stien følger strømlinja utover og er godt merket hele veien fram med røde t-merker og røde punkt.

Mer info: www.ut.no/hytter/Skongenes

Romantikk for villmenn

Argaladhytta, Bodø og Omegns Turistforenings hytte i Sulitjelmafjellene, er et lite sted for nærhet, ro og gode samtaler. Her går en uke fort, samtidig som tiden står stille. Denne intime hytta omtales som er en perle i vill natur, like ved en kulp i Skaitielva, som er godt beskyttet av bjørkeskogen i det trange dalføret og egner seg til nakenbading.

Adkomst: Parker bilen ved Trygvebu og følg T-merket rute til Argaladhytta.

Til dekket bord

Sota Sæter i Breheimen er det et tun med flere små hytter som skapt for romantikk, samtidig som kjøkkenet tilbyr deilige måltider rundt trivelige bord. Her kan man også sette seg tett sammen i en badstue på kvelden.

Turforslag: Fra Sota sæter er turforslagene mange. Jostedalsbreen, Fortundalsbreen og Tverrådalskyrkja kan oppleves i Breheimen, kanskje Norges mest mangfoldige fjellområde.

Adkomst: Det er bilveg helt fram. Du kjører Gudbrandsdalen til Otta, så videre til Lom, deretter forbi Bismo til Dønfoss bru og så inn til Sota Sæter. I sommersesongen går det daglig tog/buss fra Oslo til Otta/Lom. Herfra går turen videre med buss til Dønfoss bru. Enkelte dager kjøres buss helt inn til hytta, ellers er det taxi fra Dønfoss.

Under åpen himmel i Sunnmørsfjella

Om tida er knapp, er det likevel mulig å få seg en romantisk helg. Ta turen til Tafjordfjellene på Sunnmøre. Dette er en flott kjærestetur. Turen blir finest med overnatting under åpen himmel. Kryp sammen rundt bålet og kvelden og hold varmen.

Turforslag: Sakrisvatnet - Kaldhusseter - Danskehytta - Reindalsseter - Sakrisvatnet

Adkomst: Parker ved Sakrisvatnet i Tafjord.

Gammelt fjellmiljø på Skogadalsbøen

Skogadalsbøen ligger vakkert til i Utladalen ved foten av Gjertvasstind og Fannaråken. Skogadalsbøen kommer dere gjerne t tilbake til. Dette er en helt spesiell turisthytte som det er fint å ta med kjæresten til.

Turforslag: Turen ned Utladalen kan sammenlignes med den velkjente Aurlandsdalen. Stien slynger seg nedover dalen langs elven Utla og majestetiske, snødekte topper ses på begge sider av dalen. Stien går forbi Vettisfossen, som er Norges høyeste foss i fritt fall.

Adkomst: I sommersesongen går Sognefjellsekspressen hver dag fra Galleri Oslo til Sognefjellshytta, herfra til fots til Skogadalsbøen ca. 5 timer. Fra Koldedalen innenfor Tyin er det også 5 timer til fots (6 tilbake), men hit kommer du bare med bil.