10 vanlige komplikasjoner etter fødselen

Hvorfor du skal ta med hårføner på do og andre etter fødselen-råd.

FORELSKA I BABYEN: Noen nybakte mødre blir så sterkt knyttet til den lille at det faktisk minner mer om forelskelse enn vanlig morskjærlighet. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
FORELSKA I BABYEN: Noen nybakte mødre blir så sterkt knyttet til den lille at det faktisk minner mer om forelskelse enn vanlig morskjærlighet. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alle vet at å føde barn er en stor påkjenning for kroppen, både psykisk og fysisk. For å takle fødselssmertene, finnes det en rekke smertestillende medikamenter, ja, det er til og med mulig å øve seg på få føde med en ballong.

Det mange ikke er like godt forberedt på, er alle komplikasjonene du kan bli utsatt for når barnet endelig er ute.

10 TING DU KAN VENTE DEG ETTER FØDSELEN:

1. Etter-rier Etter-rier er etterveer kommer etter fødselen, når livmoren trekker seg sammen til sin opprinnelige størrelse. Etterriene varer gjerne to-tre dager, er særlig sterke hos flergangsfødende, og forsterkes ved amming. Når du sitter og ammer med den lille bylten i armene, er det ikke noe koselig å måtte puste seg gjennom rier. Som om du ikke hadde hatt nok smerte under selve fødselen.

- Du vil bli fortvilet over hvor vondt det er. Følg de samme rådene du ble gitt under fødselen: pust rolig, slapp av i kroppen og tenk at det snart går over. Noen tar smertestillende en liten stund før de skal amme, sier jordmor Tonje W. Rummelhoff til Foreldre & Barn.

Hun påpeker at etter-rier er et nødvendig onde fordi det betyr at livmoren trekker seg sammen og samtidig komprimerer såret etter livmoren, slik at du blør minst mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer