Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

100 000 nordmenn går langs denne promenaden i sommer

Besøker du øya havner du innom før eller siden.

POPULÆR: Chania er den mest populære feriebyen på Kreta for norske turister. Byen har en flere tusen år lang historie, en flott havnepromenade. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
POPULÆR: Chania er den mest populære feriebyen på Kreta for norske turister. Byen har en flere tusen år lang historie, en flott havnepromenade. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

CHANIA (Dagbladet): De fleste som drar til Kreta for første gang velger Chaniakysten.

Her finner du flotte strender, natteliv eller ro og fred.

I CHANIA: Det er veldig fint her. Det er ikke så mye mas, sier Andrea Huth og Alexander Gjerstad fra Sarpsborg som er på kjæresteferie på Kreta. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
I CHANIA: Det er veldig fint her. Det er ikke så mye mas, sier Andrea Huth og Alexander Gjerstad fra Sarpsborg som er på kjæresteferie på Kreta. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Men ikke glem å dra innom Chania, den nest største byen på ferieøya.

I år som i fjor har 100 000 nordmenn valgt Kreta i sommerferien. 

Populære steder Vest for Chania ligger de populære feriestedene på rekke og rad.

Fra Agii Apostoli rett utenfor byen og videre til Platanias og Agia Marina med flotte strender.

RESTAURANTER: I den venetianske havna med et stort fyrtårn ligger restaurantene tett langs sjøen. Det er bare å velge. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
RESTAURANTER: I den venetianske havna med et stort fyrtårn ligger restaurantene tett langs sjøen. Det er bare å velge. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Rullesteinstranden i Kalamaki, den rolige Maleme, Kato Stalos, og for dem som vil ha en rolig ferie uten turisttråkket helt vest er det de nye feriestedene Kastelli og Kolymbari som gjelder.

På østsiden av Chania ligger de familievennlige badestedene i Almyrida og Kalives. Litt lenger øst har du Georgioupolis, med ekte gresk strandstemning og litt færre turister.

Tusenårig historie Badeliv og gresk stemning til tross. Er du på ferie på Chaniakysten, havner du før eller siden innom Chania.

Chania har en flere tusen år lang historie, en flott havnepromenade og den beste shoppingen, om du ser bort fra storbyen Heraklion på Kretas østside.

Havnepromenaden I en gate bak Chanias havnepromenade i møter vi Ellinor B. Fossestøl og datteren Marte B. Fossestøl på handletur.

Arendalsfamilien er på Kreta for første gang. De valgte å bo i Platanias, hvor det er flotte strender og mange steder å gå ut.

Men en dags bytur til Chania vil de også unne seg. Her i gamlebyen i Chania er det mye bra shopping, mener de.

Elafonissia - Spesielt er det fine lærvarer, det er verdt å shoppe her, sier mor Ellinor.

De tipser også om en spesiell utflukt, til Elafonissia-stranda, som kalles Kretas svar på Maldivene.

SHOPPING: Her er det fine lærvarer, sier Ellinor B. Fossestøl og datteren Marte, på shoppingrunde i Chanias gamleby. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
SHOPPING: Her er det fine lærvarer, sier Ellinor B. Fossestøl og datteren Marte, på shoppingrunde i Chanias gamleby. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

- Helt fantastisk. Både bussturen over fjellene, grottebesøk og den flotte stranda kan anbefales.

Fornøyde I den venetianske havna med et stort fyrtårn ligger restaurantene tett langs sjøen. Det er bare å velge.

Dette er stedet for å se og bli sett i Chania, byen som engang var Kretas hovedstad.

- Vi liker oss her, sier Alexander Gjerstad og Andrea Huth. Sarpsborg-paret er på sin aller første kjæresteferie sammen.

Det unge paret har vært smarte og fått en rimelig restplass til Kreta siste uka før skoleferiens startet. De havnet på et bra, hotell i Agii Apostoli.

Det er de også fornøyd med 14 dagers Syden-ferie til en femtedel av det solsultne nordmenn må betale i juli måned. Ferien var bråbestemt.

Rolig ferie Agii Apostoli er et rolig, lite sted med en flott strand, forteller de. Nå har de tatt taxituren fem minutter inn til Chania, for å se hva Kretas nest største by har å by på.

Det er nok litt dyrere her enn i Tyrkia, sier det unge paret.

- Men grekerne er veldig hyggelige, og det er mindre mas her.

Unødvendig med cash De var ikke det minste bekymret over å velge Hellas denne sommeren, til tross for økonomikrisa.

Bare besteforeldrene var bekymret. Derfor tok de ut penger på forhånd på Gardermoen, selv om det viste seg å ikke være nødvendig.

- Vi har spist mye god mat på hotellet, særlig biffen. Her i byen skal vi prøve oss på sverdfisk, tør vi det?

PÅ ISKAFE: Hos Dodoni  på havnepromenaden kan du velge mellom 48 smaker. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
PÅ ISKAFE: Hos Dodoni på havnepromenaden kan du velge mellom 48 smaker. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Men først skal de gå forbi alle restaurantene, ut til fyrtårnet for å se på bølgene som slår mot moloen denne varme sommerkvelden i Chania.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media