11 år og like trygg

Gammel Volvo imponerer i sikkerhetstest.

HOLDER STAND: Volvo XC90 er en gammel traver - og en solid konstruert bil. Den 11 år gamle SUVen, som er basert på forrige generasjon Volvo-plattform, er nå krasjtestet i henhold til de strengeste amerikanske kravene. Foto: VOLVO
HOLDER STAND: Volvo XC90 er en gammel traver - og en solid konstruert bil. Den 11 år gamle SUVen, som er basert på forrige generasjon Volvo-plattform, er nå krasjtestet i henhold til de strengeste amerikanske kravene. Foto: VOLVO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DinSide

Les alt om Årets Bil her!

Det amerikanske instituttet for trafikksikkerhet testet nylig Volvoen, som kom på markedet for 11 år siden

At Volvo er sikre biler er det liten tvil om. Men, det er nå 11 år siden Volvos første XC90 rullet på norske veier. Da den kom var den blant de absolutt sikreste bilene på markedet, men hvor sikker er den i dag, 11 år senere?

Gode resultater 2014-modellen av Volvo XC90 er nå på markedet og fikk i går offentlig gjort resultatene fra IIHSs kollisjonstester, og de er veldig gode. Bilen oppnådde prisen IIHS TOP SAFETY PICK+ for gode resultater i instituttets kollisjonstester, inkludert noe de kaller «small overlap front test».

Dette skjer rett etter at det europeiske instituttet Euro NCAP testet biler med systemer for autobrems.

Ny test «Small overlap front test» er en test IHHS introduserte først i fjor, og går ut på å gjenskape det som skjer når et av hjørnene foran på bilen treffer en annen bil eller lyktestolper, trær og andre liknende gjenstander. I testen skal 25 prosent av bilens forside kjøre inn i 1,5 meter høy solid hindring med en hastighet på 60-65 kilometer i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer