Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

11-åring fløy alene fra Manchester til Roma

Hadde verken pass eller billett da han snek seg ombord.

FLØY ALENE: 11-åringen kom seg gjennom flere sikkerhetskontroller uten hverken boardingkort eller pass, og fløy til Roma, Italia. Foto: Scott Heppell/AP /NTB Scanpix
FLØY ALENE: 11-åringen kom seg gjennom flere sikkerhetskontroller uten hverken boardingkort eller pass, og fløy til Roma, Italia. Foto: Scott Heppell/AP /NTB Scanpix Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

11-åringen hadde vært på kjøpesenteret Manchester's Wythenshawe Civic Centre sammen med moren sin, da han bestemte seg for å stikke av.

Reiste alene Politiet opplyser om at gutten, som er svært interessert i fly, hadde kommet seg til flyplassen på egenhånd og deretter fulgt etter en familie.

Han ble skannet i sikkerhetskontrollen, men ingen la merke til at han var alene og manglet de nødvendige reisedokumentene, skriver SkyNews.

Startet etterforskning Flere flyplassansatte har blitt suspendert og en etterforskning har startet etter at 11-åringen lurte seg forbi fem sikkerhetskontroller, og fløy alene med et Jet2.com fly, melder Manchester Evening News.

Etter å ha kommet seg forbi sikkerhetskontrollen gikk han til en av gatene der ombordstigningen hadde startet. Flyet var et Jet2.com-fly som var på vei til Roma.

Ved gaten var det nok en sikkerhetskontroll, men 11-åringen ble ikke bedt om å vise verken pass eller boardingkort her heller. 

Oppdaget i lufta Han fant seg en plass på flyet, og mannskapet ombord klarte ikke å telle seg frem til blindpassasjeren da de kontrollsjekket antall passasjerer og boardingkort.

Flyet tok av som normalt, og det var først da det befant seg i lufta at passasjerer ble mistenksomme og kontaktet kabinpersonalet.

Hjem samme dag Først da fikk guttens mor, som fortsatt befant seg i Manchester, beskjed om sønnens utenlandstur. Da flyet landet ved Fiumicino Airport i Roma var han 2414 kilometer hjemmefra.

Han fikk riktignok ikke oppleve mye av Roma. 11-åringen fikk beskjed om å bli sittende på flyet, som skulle tilbake til Manchester Airport samme dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media