11 glade reisenyheter

Dagbladets reisereporter Kirsten Buzzis favoritter på reiselivsmessa i Lillestrøm.

YLVINGEN:  I mars er Himmelblå tilbake på NRK, til sommeren kan du besøke Ylvingen hvor serien ble spilt inn. Foto: Liv Ask & Mathias Ståle Mathisen
YLVINGEN: I mars er Himmelblå tilbake på NRK, til sommeren kan du besøke Ylvingen hvor serien ble spilt inn. Foto: Liv Ask & Mathias Ståle Mathisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| PÅ TUR MED EKSPERTER
Det blir nye Sør-Afrikaturer med Einar Lunde som foredragsholder. Underveis forteller Norges fremste Afrikakjenner om livet under apartheid til dagsaktuelle hendelser. På turene til Temareiser Fredrikstad er det ekspertene som forteller historien om landet du besøker. Kunsthistorikeren Tommy Sørbø skal veilede om Toscanas kunst og kultur og en operareise til Puccinis hjemby, Sørbø har sjøl skrevet operalibrettoer.

EVENTYRLIGE REISER
Klatre i Elbrus, Europas høyeste fjell, 5642 meter over havet eller bli med på en kajakkekspedisjon på Øst-Grønland. Ridetur i Mongolia eller ekspedisjoner til Galápagos med norsk guide bosatt i Ecuador med besøk i indianerområdet og markedet i Otavalo. Hvitserk & Eventyrreiser har små gruppeturer for eventyrlystne på alle nivåer.
www.hvitserk.no

HIMMELBLÅ REISE
Mange ble betatt av Helgeland etter Himmelblå, som kommer på NRK igjen i mars. mars. I fjor fikk lille Ylvingen 15000 besøkende. Vil du reise til øya serien er spilt inn, blir det nå overnatting i den gamle skolestua og besøk på kafeen på kaia. På reiselivsmessen på Lillestrøm kan du møte skuespillerne fra den populære dramaserien, lørdag er det Jon Sigurd Kristensen, og søndag kommer Sebastian Warholm som spiller Robin.
www.visithelgeland.com

MONGOLIA:  Ridetur i Mongolia. Foto: Hvitserk & Eventyrreiser.
MONGOLIA: Ridetur i Mongolia. Foto: Hvitserk & Eventyrreiser. Vis mer

KROPPEN PÅ SERVICE
En enkeltdag på spa gjør ingen stor nytte. Sjekk heller inn kroppen på en uke eller to på en av de store og kjente spaanleggene ute i Europa. På servicemenyen står ernæring, slankeprogram, antistress og røykeslutt med leger som veiledere. Helseturisthotellene ligger i Tunisia, Spania, Sri Lanka, Jordan, Latvia, Italia og Hellas eller et av verdens mest kjente i Marienbad i Tsjekkia, og behandlingen koster mye mindre enn hjemme.
www.spatravel.no

SINGLE OG SAMMEN
 Å padle kajakk rundt de grønne øyene utenfor Dubrovnik, med innlagt grilling og snorklepauser. Aktiviteter binder folk sammen på tur. Vin og sykkel i Provence, Jordan eller på det spanske bondelandet fører ofte til det samme. Gruppeturer for single fører ofte til vennskap for livet, mange møte jevnlig etter turene.
www.carpe-diem.no

KARASJOK:  Villmarksferie på finnmarksvidda frister turister fra hele verden. Foto: Jan Helmer Olsen
KARASJOK: Villmarksferie på finnmarksvidda frister turister fra hele verden. Foto: Jan Helmer Olsen Vis mer

PÅ TUR MED KJENDIS
Sex og Singelliv i New York med Janne Formo, Rock?n Roll i Beijing med Surferosa og glamourtur til Paris med Kathrine Sørland er noen av nyhetene i Jomfrureiser, på sistnevnte får man eget modellbilde med hjem. Trim med Kari Jaquesson i Kroatia, og matkurs med Arne Brimi på Vianvang er også i katalogen i år. Jomfrureiser en reisearrangør for jenteturer, men Ungkaren Stig Kjos blir med på golf- og vinreise på 5 stjerners hotell utenfor Barcelona i juni.
www.jomfrureiser.no

VILLMARKSOPPLEVELSER
Turister fra hele verden strømmer til Karasjok for å være med på laksefiske, ørretfiske, isfiske, garnfiske under is, rypejakt, reinkjøring og hundekjøring. Bli med på reinflyttingen i vår, eller elvebåttur til sommeren. Fire dagers fottur fra fjellstue til fjellstue, eller skitur den samme veien i vintersesongen. I Karasjok regner man åtte årstider, og det er noe nytt å oppleve i alle.
www.ToKarasjok.no

GALAPAGOS:  Øyene er kjent for sitt unike dyreliv, hit kommer du bare med guide. Foto: Hvitserk & Eventyrreiser.
GALAPAGOS: Øyene er kjent for sitt unike dyreliv, hit kommer du bare med guide. Foto: Hvitserk & Eventyrreiser. Vis mer

TILBAKE TIL EDEN
Malaysia seiler opp som det nye romantiske reisemålet. Langkawis flotte strender, Borneos regnskog. Litt mer rolig og laidback på østkysten, verdenskulturarven i Malakka og den koloniale historien i Penang med bygninger i gammel engelsk stil og afternoon tea. Kombinert med shopping og luksus i Kuala Lumpur.
www.tourismmalaysia.gov.my

JOMFRUSEILING I KARIBIA
På de britiske Jomfruøyene finnes ikke mye masseturisme. Her risikerer du å møte stjerner som Julia Roberts eller Richard Branson på seiltur mellom de mange øyene. Den norske seilturarrangøren har sendt nordmenn på seilferie i Karibia i ti år, og nå til sommeren blir det også Hellas-seilinger til de såkalte Mamma-mia-øyene Skiathos og Skopelos. Også de med norske, erfarne skippere med lokalkunnskap, så er er du i trygge hender enten du vil slappe av eller være med på seilingen.
www.caribbeansailingclub.com

KARIBIA:  Seilturer fra St. Thomas til de engelske BVI og de amerikanske US Virgin Islands er et av karibias fineste områder. Foto: CarribeansailingClub.
KARIBIA: Seilturer fra St. Thomas til de engelske BVI og de amerikanske US Virgin Islands er et av karibias fineste områder. Foto: CarribeansailingClub. Vis mer

ELVIS HJEMBY I år ville han ha fylt 75. For musikkelskere er det alltid en god grunn til å dra til Memphis. Besøk Tupelo, se hvor Elvis gikk på skole og jernvarebutikken hvor han kjøpte sin første gitar. Matebuss mellom Tupelo og Memphis med Sun Studio og Beale Street, som er Memphis svar på Bourbon Street i New Orleans. På Graceland bruker de mest ihuga fans både to og tre dager, mange spesielle arrangementer i år.www.visitmississippi.org

MYSTISKE MALTA I september spilte NRI inn ti nye avsnitt av Mesternes Mester som sendes til våren Malta var stedet for årets kamp. I de senere år har Malta også blitt en av Europas mest populære innspillingssteder for storfilmer som Gladiator, Troy og Greven av Monte Christo. Den kultur og historiefylte øya midt i Middelhavet har også blitt en senter for spa og luksushoteller, med hele 16 femstjerners hoteller.
www.visitmalta.com

YLVINGENHer ble Himmelblå spilt inn. Foto: Sølvi Kristoffersen/Destiantion Helgeland.
YLVINGENHer ble Himmelblå spilt inn. Foto: Sølvi Kristoffersen/Destiantion Helgeland. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer