MOTORKLOKKA: Klokker fra Gisel Florez. FOTO: Produsenten
MOTORKLOKKA: Klokker fra Gisel Florez. FOTO: ProdusentenVis mer

11 kule julegaver til den bilfrelste

Dingsene som gleder et sant motorhjerte.

Hvert år ligger det tusenvis av bilrelaterte gaver under juletrærne rundt om i det ganske land. Enten det er junior som får ny bilbane eller far som får bilpleiesett, er gaver med bil som tema ofte et kjærkomment innslag blant sokker og slips.

Her finner du julegavetips til alt fra småtteri som koster en hundrelapp - til dyrere gaver som strengt tatt er forbeholdt de med veldig tykk lommebok.

Bilder av gaveideene ser du i bildegalleriet til høyre.

Bilpleiesett
Det finnes flere forskjellige pakker med bilpleieutstyr på markedet, og de fleste velassorterte bilutstyrsbutikker har ferdige pakker i hyllene. Hvis det er snakk om noen som ikke har så mye fra før, kan vi anbefale denne pakken fra Scandicshine. Den inneholder bøtte med grusfanger, vaskehanske, såpe og tørkehåndkle - alt man trenger for å vaske bilen selv, altså.

Hvor: www.scandicshine.no
Pris: 550,- kr.

Automoblox-biler

For de yngre bilentusiastenene kan disse lekebilene være en god gave. Bilene er laget i tre, og ser veldig kule ut. I tillegg har de den egenskapen at alle delene er utskiftbare. Det betyr at poden kan utfordre kreativiteten ved å mikse de forskjellige modellene.

Hvor: www.automoblox.com
Pris: ca. 260,- kr.

Top Gear: The worst car in the history of the world

Verdens mest sette bilprogram er noe de aller fleste med hjerte for bil er veldig glade i. Nå har Jeremy Clarkson og James May laget en DVD med helt nytt materiale. Her skal de finne frem til tidenes dårligste bil, og har med seg en de kaller "The Stig?s Yorkshire cousin".

Hvor: www.play.com
Pris: ca. 160,- kr.

Beskytter bilen
Parkeringsbulker er både dyrt og irriterende. Hvis naboen på parkeringsplassen er uforsiktig med døra, kan du fort ende opp med å punge ut flere tusenlapper for å rette opp skaden. Da er det greit med en løsning som beskytter bilen når du står parkert.

Hvor: www.doordefender.no
Pris: 1299,- kr.

Adrenalinfylt dag
Det finnes få ting man kan gjøre bak rattet som er morsommere enn en dag på bane. Nesten uansett hva slags bil man befinner seg i, er det vanskelig å ikke smile på et sted hvor man virkelig kan få testet hva den er god for.

De fleste store baner rundt om i verden har en eller annen form for kjøreopplevelse. Her til lands har man for eksempel Rudskogen Motorpark i Østfold.

For de som har litt mer penger å bruke, kan kanskje Formel 1-kjøring på den svenske Anderstorp-banen være et alternativ.

Hvor: www.rudskogen.no / www.liveit.se
Pris: 5600,- kr. (Rudskogen) / 12 995,- kr. (F1)

God, gammeldags stil
Klokker og bil har alltid vært tett knyttet sammen, men da snakker vi ikke om Casios G-Shock-klokker. Det må noe mer klassisk til for å matche en fin bil. Og hva er da mer passende enn en klokke som er inspirert av italienske biler fra 70-tallet?

Klokker Gisel Florez
Kjøresko
Swissroombox
Beskytter bilen
Musikk i bilen TT Micro
CobraTag
Wampa isskrape. FOTO: Michael Krause
Automoblox
Rudskogen
Top Gear

Autodromo heter klokkemerket som lager disse modellene. Alle ser ut som turtellere, og det er nesten så man lukter bensin og hører en rekkesekser hyle bare ved å se på dem.

Hvor: www.autodromo.com
Pris: ca. 3200,- kr.

Når hukommelsen svikter
Alle glemmer noe av og til. Enten det er nøkler, telefon eller en PC. Når finnes det imidlertid en løsning som gjør at det blir enkelt å finne igjen disse tingene.

CobraTag fungerer ved hjelp av blåtann, og kobler sammen smarttelefonen din og en spesiell brikke. Når forbindelsen mellom disse blir brutt, piper det i både telefonen og brikken. Hvis du ikke får med deg dette og går likevel, kan du få opp et kart som viser deg akkurat hvor du mistet det brikken var festet i.

Hvor: www.amazon.com
Pris: ca. 300,- kr.

Musikk i bilen
Ettersom mange har begynt å bruke mobilen som navigasjon i bilen, har behovet for holdere til smarttelefoner blitt større. Denne modellen fra TT Micro holder imidlertid ikke bare mobilen på plass, men sørger også for at du kan spille din egen musikk på stereoen - uansett hva slags bil du har.

Holderen kobles til telefonen med blåtann, og har en innebygget FM-sender. Dermed er det bare å stille inn radioen på kanalen holderen velge, og styre musikken fra telefonen. Det er også mulig å koble den til bilens musikkanlegg ved hjelp av en minijack-kabel.

Hvor: www.ttmicro.no
Pris: 995,- kr.

Star Wars isskrape
Denne isskrapen er forkledd som labben til en Wampa, et rovdyr fra planeten Hoth. Luke Skywalker slåss mot en Wampa i Empire Strikes Back etter at den har spist Lukes tauntaun. Wampa har dermed en slags norsk forankring siden utendørsscenene på Hoth ble spilt inn på Finse. Wampa-isskrapen skal være varm og morsom å bruke.

Hvor: www. thinkgeek.com
Pris: Cirka 25 dollar

Ut på tur
Hvis du kjenner noen som har lyst til å dra på camping, men synes campingbil blir for dyrt og telt for primitivt, så kan SwissRoomBox være løsningen. Det er et sett med bokser som plasseres i bagasjerommet, og gir deg tilgang til både vask, kokemuligheter og oppbevaringsrom.

Hvis bilen er stor nok, kan du også legge platene slik at du får en seng i bagasjerommet. Eventuelt leverer det sveitsiske firmaet også telt til å ha på taket av bilen - i god gammeldags 70-tallsånd.

Hvor: www.swissroombox.com
Pris: ca. 25 000 - 50 000 kr.

Stålkontroll
Store vintersko er ikke akkurat optimalt når det gjelder å kontrollere pedalene med følsomhet. Da er det greit med litt lettere fottøy som gir deg den rette følelsen. Hva med disse skoene i de legendariske Gulf Racing-fargene?

Skoene er avrundet både foran og bak for å sikre raskt fotarbeid uten risiko for at beina henger seg opp i pedalene. Vi har ikke funnet noe norsk utsalg for disse, men det er fullt mulig å bestille dem på nettet.

Hvor: www.a2zracergear.com
Pris: ca. 850,- kr.

Les også
Quiz: Kjenner du igjen bilene?
De beste og verste bilene siden 1997
Splitter nye dieselbiler rammes av dieselforbudet
Slik er nye Toyota RAV4

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.