11 moderne ferdighus

Myten om kjedelige ferdighus er herved avlivet.

STJERNEARKITEKT: AH # 062 er et av flaggskipene i programmet fra arkitekthus.no. Det er tegnet av Gert Wingård Arkitekter.  Foto: Å. Lindman
STJERNEARKITEKT: AH # 062 er et av flaggskipene i programmet fra arkitekthus.no. Det er tegnet av Gert Wingård Arkitekter. Foto: Å. LindmanVis mer

Her ser du elleve sprek modeller med sterk appell både til fornuft og følelser.

Er du en av de som drømmer om arkitekttegnet bolig, og vurderer ferdighus?

Flere produsenter av ferdighus samarbeider med anerkjente arkitekter om å lage spennende boliger.

- Vi leverer ferdighus signert noen av Sveriges ledende arkitekter, inkludert stjerner som Claesson Koivisto Rune, Thomas Sandell, Tham & Videgård arkitekter og Gert Wingårdh, sier Marina og Espen Øksby i arkitekthus.no

- Spennet går fra det spektakulære til det folkelige, mener Marina.

Tolv muligheter For tiden har hun tolv modeller på programmet.

Prisen på en enebolig starter på ca 3, 5 mill. kroner, eksklusive såkalte byggeherrekostnader som tomt og grunnarbeider.

I prisen inngår imidlertid avansert ventilasjon, vannbåren varme, varmepumpe, integrert belysning samt Miele hvitevarer på kjøkken og vaskerom.

Alt etter arkitektens detaljerte spesifikasjoner.

Prisen er altså noe mer enn for mange andre ferdighus, men mindre enn om topparkitektene virkelig skulle har tegnet skreddesøm til hver enkelt tomt, mener leverandørene.

En bit av toppen Fordelen med konseptet er for øvrig at arkitekten slipper å forholde seg til nye byggherrer hver eneste gang et hus skal bygges og at kunden får en bit av skandinavias beste arkitekter.

Oppfyller forskrifter - Husene våre tilfredsstiller de nye, norske energi-og byggeforskrifter utdyper Marina W. Øksby.

Hun forteller at hun nylig engasjerte norske topparkitekter til å tegne spennende husmodeller. De blir tilgjengelige på nyåret.

Trapp i sentrum : "Holm" "Holm" er en ny modell tegnet av Yjana Tynkkynen for Block Watne.

- Den er inspirert av at trearkitekturen har sin renessanse, både her til lands og internasjonalt, forteller arkitekten.

Trapp i sentrum Planen er organisert rundt en sentral trapp med gangsoner rundt . Det betyr at fasadeområdene frigjøres til oppholdsrom.

Energigunstig I tillegg til å være moderne er den kubiske formen energimessig gunstig hevder firmaet. Og hvis huset legges med de store vindusflatene mot sør får man en ytterligere energigevinst.

"Holm" er tegnet for en stor familie.

Pris får du ved henvendelse til lokal forhandler.

Etterspørsel - Vi merker at byggherrer fra alle deler landet vil ha mer moderne hustyper, sier Erik Storsveen i Block Watne, og viser til deres "Studio Collection" og "Husboken" med 43 arkitkttegnete eneboliger.

Massivtre: HOLZ 100 Holz 100 bygger trehus i massivtre uten bruk av spiker, lim eller giftige impregneringsstoffer.

Kort fortalt består systemet av planker som som sammeføyes til bærende elementer i vegg, dekke og tak.

Ren modernisme Firmaet mener massivtre egner seg utmerket til boliger i alle stilarter, og ikke minst til moderne boliger.

Systemet har sin opprinnelse i Canda og er en anerkjent byggemetode, ikke minst i Mellom-Europa.

Prismessig ligger et masssivtrehus på nivå med et gjennomsnittlig ferdighus.

Norske arkitekter Holz 100 i Norge samarbeider med flere kjente norske arkitektfirma, blant annet LPO arkitekter og design og Dahle Breitenstein Arkitekter.

Kule atriumshus: "Høvik 2" "Høvik 2" er en to-etasjers utgave av atriumhuset "Høvik 1" fra Systemhus.

Atrium mot solen Begge modeller gjør det mulig å åpne skyvedører fra kjøkken og stue.

Det betyr blant annet at du spesielt om sommeren kan nesten oppheve skillet mellom inne- og uteområder.

To takterrasser Annenetasje har god plass for soverom eller oppholdsrom og den er tilrettelagt for to luftige takterrasser.

- Det er vanskelig å fastslå eksakt pris. For de fleste modeller gjelder det at valgmulighetene mange, og du kan legge inn nær sagt hva som helst av rom og kvaliteter i boligen.

- Det beste er å kontakte den lokale forhandler og diskutere prosjektet i hvert enkelt tilfelle, mener markedssjef Anders Paulsen i Systemhus.

Spenstige rom: "Lucca" Med et mediarom på 50 kvm som strekker seg ut mot glassfasaden i annen etasje slår "Lucca" i Boligpartners Quadra-serie an en spenstig stil.

Åpne løsninger Her er også to mektige midtskip som troner over hverandre, begge med nesten tre meters takhøyde.

Den åpne kjøkkenløsningen i første etasje flankeres på den ene side av garderobe, soverom og bad. På den andre ligger kontor, hall, soverom og carport.

Tre balkonger Er tredelt balkong fanger inn sol og dagslys fra morgen til kveld. "Lucca" er signert arkitekt Kjetil Hovde i Hovde arkitekter.

Buet på toppen: Klepp hus Klepp Hus er et firma som lager spesielle eneboliger, enkeltvis særlig i Stavanger-området.

De bruker blant annet arkitekt Mona Twiss og hun har signert en rekke hus der utgangspunktet alltid har vært stedet og kunden.

Levende Inspirasjon Samme hus er ikke bygd flere ganger, men et hus brukes som inspirasjon for et annet. Og det er dette som vises i firmaets brosyrer. De gir deg en pekepinn på mulighetene.

Buet limtre Dette prosjektet fra Bryne viser hvordan hvor Leca forblendinger står mot stram trekledning og gir et variert materialuttrykk.

Med en buet limtrekonstruksjon i taket fikk boligen en egen identitet. Den lar lyset falle inn i stue og baderom på en effektfull måte.

Fleksibel bolig: "Stavanger" Store, fleksible rom er stikkord for "Stavanger"-modellen tegnet arkitekt MNAL Eyolf Angell-Eriksen for Blink Hus.

Kjernefamilie Boligen er laget for å passe den moderne kjernefamilie og byr på blant annet små barnerom, nærmest sovealkover med et tilstøtende, felles lekeareal.

Valgfrihet og mediatek Modellen er og lagt opp for at du kan velge om du vil ha stue og kjøkken i første eller annen etasje.

Et såkalt mediatek, et eget lite rom beregnet for datamaskin, tv og musikkanlegg gir mulig for å trekke seg tilbake, forteller arkitekten.

En gangbro gir adkomst til terrassen over garasjen.

Stilrent: "Vidda" "Vidda" er et klassisk, modernistisk hus med lang bygningskropp, flatt tak og overdekket uteplass.

Delt i to Boligen er delt i to. På den ende side av inngangspartiet på midt på huset ligger stue og kjøkken. På den andre siden, litt mer tilbaketrukkent ligger soverom og bad.

Arkitekt er Tore Normann.

Mer på nett På firmaets hjemmeside ligger også en oversikt over arkitekttegnete boliger som ikke er såkalte katalog- eller ferdighus.

De er enkeltmodeller, med de kan like vel bidra til å gi deg ideer du kan ha nytte av å ta med deg videre.

Facebook På Norgeshus facebook-side lanseres stadig nye husmodeller og og hytter.

I den siste tiden har de presentert tre passivhus og i uke 44 kommer en ny, spesiell husmodell, "Asplund".

Er det perfekt? Modellen "Kubrik" Da "Kubrik" & "Kuba" fra Norbohus ble lansert for noen år siden omtalte Dagbladet modellen som nærmest det perfekte typehus.

Og de tre arkitektene bak vurderingen uttalte blant annet følgende:

Utnytter arealet "Her er det noen som tenkt. Dette liker vi. Detter er det perfekte typehus; svært kompakt, med god utnytting av arealet. I tillegg er det fleksibelt og enkelt å skreddersy til ulike behov".

Elegant løsning Todelingen med soverom og bad trukket tilbake i en privat sone, og kjøkken og dagligrom samlet i den andre delen av huset er elegant løst, og ikke minst arealeffektivt.

Modellen er tegnet av Pir 2 Arkitekter.

Flere varianter: "Medium Townhouse" Next House er en svensk ferdighusprodusent som til nå har bygget over seksti hus i Sverige.

I Norge er det opprettet eget kontor og ett hus står ferdig.

Firmaet byr på åtte hus/hyttemodeller tegnet av arkitekt Magnus Ståhl.

De spenner fra 14 til 398 kvadratmeter. Pris fra 60.000 til 6 millioner kroner.

Boligene leveres med blant annet Kvanum-kjøkken og hvitevarer fra Smeg.

Prosjektene prises både med og uten montering.

Husene kommer flatpakket i containere.

Livsløpsstandard: "Malene" - Mesterhus ville ha et moderne hus med mange kvaliteter og livløpsstandard, sier arkitekt Sara Ezeta som har tegnet "Malene".

Vekslingen mellom tre og murfasader og den buete ytterveggen i gangfasaden gir bygningen liv og idenitet. Huset har store oppholdsrom og garderobe.

Fra terrassen i annen etasje er det utsyn over omgivelsene. I mars 2011 lanserer Mesterhus flere nye modeller.

Flere moderne ferdighus kan du se blant annet hos pinchouse.com , prefab.com og trivselhus.no

Les mer:

Er dette landets tøffeste hus?

Enkle tips til badet ditt

Bonytt på iPad

Finn den perfekte hvitfarge

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Terrasse over garasje: "Stavanger" er en en tøff kompaktbolig med arealeffektive løsninger. Pris 2,4 mill kr /172 kvm. Arkitekt Eyolf Angell-Eriksen  Foto: Blink Hus
Terrasse over garasje: "Stavanger" er en en tøff kompaktbolig med arealeffektive løsninger. Pris 2,4 mill kr /172 kvm. Arkitekt Eyolf Angell-Eriksen Foto: Blink Hus Vis mer
Ren arkitektur: Husets strenge linjer understrekes av vekslingen mellom stein og treverk. Pris kr 2,2 mill kr /214 kvm. Arkitekt Tore Nordmann.  Foto: Norgeshus
Ren arkitektur: Husets strenge linjer understrekes av vekslingen mellom stein og treverk. Pris kr 2,2 mill kr /214 kvm. Arkitekt Tore Nordmann. Foto: Norgeshus Vis mer
Personlighet: Det buede taket gir karakter til Klepp Huset på Bryne. Arkitekt: Mona Twiss.  Foto: Mona Twiss
Personlighet: Det buede taket gir karakter til Klepp Huset på Bryne. Arkitekt: Mona Twiss. Foto: Mona Twiss Vis mer
Spesielle løsninger: Mediarommet i annen etasjen et er populært tilholdsted. To midtskip ligger rett over hverandre.  Foto: Boligpartner
Spesielle løsninger: Mediarommet i annen etasjen et er populært tilholdsted. To midtskip ligger rett over hverandre. Foto: Boligpartner Vis mer
"Høvik 2": er ett av to atriumhus fra Systemhus. Pris ved henvendelse til lokal forhandler.  Foto: Systemhus
"Høvik 2": er ett av to atriumhus fra Systemhus. Pris ved henvendelse til lokal forhandler. Foto: Systemhus Vis mer
HELVED: Dette arkitektegente heltrehuset ligger sør i Østerrike.  Foto: Holz 100
HELVED: Dette arkitektegente heltrehuset ligger sør i Østerrike. Foto: Holz 100 Vis mer
TRENDY: "Holm" representerer en fornyet interesse for moderne trearkitektur.  Foto: Block Watne
TRENDY: "Holm" representerer en fornyet interesse for moderne trearkitektur. Foto: Block Watne Vis mer
Ferdighus: Eksteriør. Arkitekthus, Tyresö Wingårdhs Arkitekter 05-2006 Å. Lindman
Ferdighus: Eksteriør. Arkitekthus, Tyresö Wingårdhs Arkitekter 05-2006 Å. Lindman Vis mer
Eksteriør: Ferdighus. Arkitekthus Wingårdh Arkitekter Tyresö maj 2006 Å. Lindman
Eksteriør: Ferdighus. Arkitekthus Wingårdh Arkitekter Tyresö maj 2006 Å. Lindman Vis mer
Populær: Modell AH # 062 tegnet av Gert Wingårdh er en av Arkitekthus bestselgere.  FOTOL: Å.Lindman
Populær: Modell AH # 062 tegnet av Gert Wingårdh er en av Arkitekthus bestselgere. FOTOL: Å.Lindman Vis mer