11 seksere blant polets vårnyheter

Det er bare å glede seg til Vinmonopolet åpner sine dører i morgen. Nyhetene for mai og juni står i kø.

GODT FRA ØSTERRIKE: Dagbladets vineksperter fant mye godt fra Østerrike i Vinmonopolets nyhetsslipp i mai. Her høstes Chardonnay-druer ved Klosterneuburd, nord for Wien.Foto:  REUTERS/Heinz-Peter Bader/SCANPIX
GODT FRA ØSTERRIKE: Dagbladets vineksperter fant mye godt fra Østerrike i Vinmonopolets nyhetsslipp i mai. Her høstes Chardonnay-druer ved Klosterneuburd, nord for Wien.Foto: REUTERS/Heinz-Peter Bader/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Uten særlig skjult stolthet kunne Polets vineksperter fortelle at dette er tidenes største nyhetsslipp. Vi var selv med og smakte de drøye seksti vinene som er basis, parti eller testvarer.I tillegg kommer Bestillingsutvalget (importørene) med hele 843 nyheter, som vi kommer sterkt tilbake med om et par fredager.

Østerrike er fokusområde denne gang. At fjellandet kan lage vin har vi kjent til en stund. Av de 11 sekserne Dagbladet har gitt i dag, er fem fra nettopp Østerrike. Tre hvitviner og to søtviner. I tillegg har vi gitt tre femmere til østerrikske rødvin og hvitvin.

Landet leverer kort og godt kvalitet, og hvitvin i verdensklasse. Regioner som Niederösterreich, Kremstal, Kamptal, Wachau ogBurgenland har vist seg konkurransedyktige — ikke minst på pris. Og nasjonaldrua Grüner Veltliner er med i de tre hvitvinene vi har gitt sekser på terningen.

Også andre landSelvsagt er det ikke bare nyhetene fra Østerrike som fortjener ros. Tyske hvitviner — også på papp — scorer høyt hos oss. Det sammegjelder franske og italienske, røde som hvite.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer