11 ting som gjør barna flaue

Disse pinlighetene bør mor og far unngå.

FLAUT Å BLI KYSSET: Barn i skolealder kan plutselig bestemme seg for at de ikke vil klemme eller kysse deg når vennene kan se det. Det må du respektere, sier barnepsykolog. Illustrasjonsfoto: iStockphoto
FLAUT Å BLI KYSSET: Barn i skolealder kan plutselig bestemme seg for at de ikke vil klemme eller kysse deg når vennene kan se det. Det må du respektere, sier barnepsykolog. Illustrasjonsfoto: iStockphoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens små barn gjerne er svært stolte over mamma og pappa, kommer mange barn etter hvert i en alder hvor foreldrene ikke lenger får følge helt inn i skolegården - og i alle fall ikke gi kyss på kinnet som farvel.

Og plutselig er det ikke morsomt lenger - men bare superflaut - at pappa synger høyt i dusjen, har på seg en morsom hatt eller Star Wars-t-skjorte når kameratene er på besøk.

Da er det bare å innse: Du har blitt en forelder som barnet ditt skjemmes over.

Vanlig å bli flau over foreldrene Ifølge en undersøkelse svenske Aftonbladet har gjort i samarbeid med barnekanalen Nickelodeon, sier over 80 prosent av barna at de i blant eller ofte er flau over foreldrene.

- Du skal ikke bli overrasket om barnet ditt plutselig blir veldig flau over deg. Dette er veldig vanlig for barn i skolealder, gjerne når de nærmer seg ni-ti år. I hovedsak handler det om barnas redsel for å skille seg ut, sier barnepsykolog og forfatter Elisabeth Gerhardsen.

Barn er i utgangspunktet små kopimaskiner. De hermer etter menneskene rundt seg fra de er født.

For det lille barnet oppleves det å være som de andre som et tegn på at det utvikler seg rett, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer