112 000 for ei uke på tostjerners Syden-hotell

Vinterens dyreste sydentur går i jula.

SYDENTUR:  112 000 for ei uke på dette hotellet i juleferien, om du bestiller rutefly hos charterarrangøren Ving. Foto fra Vings katalog
SYDENTUR: 112 000 for ei uke på dette hotellet i juleferien, om du bestiller rutefly hos charterarrangøren Ving. Foto fra Vings katalog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Mens mange fremdeles er i sommerferiemodus, er andre i full gang med å planlegge vinterens ferier.

Familien Sagheim i Fredrikstad fikk seg en overraskelse da de sjekket prisen for en ukes chartertur for to voksne og en tenåring for juleferien.

Charterarrangøren Ving skulle ha 112 413 kroner for ei uke på Lanzarote, med avreise 18. desember.

Og det på et tostjerners hotell.

Riktignok går reisen med rutefly, som er den nye trenden for charterreiser.

100 000 for ei uke Nei. Det er ikke skrivefeil.

Dagbladet sjekket på Vings nettsider og der fant vi ingen reiser til Lanzarote under 100 000 kroner, hvis avreisedatoen var 18. desember.

«Bestill neste vinters ferie tidlig og sikre deg favoritthotellet,» står det på nettsida til Ving, Norges største charterarrangør.

Familien Sagheim ønsket å tilbringe juleferien i Syden. De hadde valgt reisedato den 18. desember med retur den 25. desember på grunn av jobben.

Hotellet de hadde sett seg ut var Los Gracioceros i feriebyen Puerto del Carmen. I reisearrangørens egen klassifisering har dette hotellet «to stjerner pluss». I hotellets egen beskrivelse står det at hotellet har basseng, barnebasseng, bar, restaurant og ligger 600 meter fra stranda.

Dyrt, ja Sydenferien ville ha kostet 112 419 kroner for en 2-roms leilighet for ei uke for Fredrikstad-familien.

BILLIGSTE:  Billigste pakketur til Lanzarote 18. desember koster kr 112 413 for en familien på tre. Skjermdump: VING
BILLIGSTE: Billigste pakketur til Lanzarote 18. desember koster kr 112 413 for en familien på tre. Skjermdump: VING Vis mer

- Det var dyrt ja, kommenterer Jørn Sagheim.

Fredrikstad-familien liker det rolige livet på Lanzarote og har besøk øya 17 ganger.

- Men vi kommer ikke til å bestille denne turen. Det blir en annen dato eller en annen arrangør, sier Jørn Sagheim.

Chartertur Til sammenlikning fant Dagbladet charterturer til samme sted med samme avreisedato hos andre charterarrangører til under en fjerdedel av prisen. Flytida var også mye kortere.

Hos Apollo kostet ei uke på et hotell i samme kategori 17 194 kroner for ei uke i en 2-roms leilighet (hotell Jable Bermudas) for to voksne og en tenåring, med avreise den 18. desember.

Hos Star Tour koster en leilighet i kategori «2 stjerner pluss», som er den nest laveste i charterkatalogene, (Hotel Corona Mar) 16 109 kroner med fly og hotell. Også her med avreise 18. desember.

Reisetipset Legger man til 10 000 kroner er det faktisk mulig å leie en tre-roms villa hos Star Tour med privat basseng i Puerto del Carmen, (Villa Allandra) i kategorien «4 stjerner pluss» for 25 000 kroner med samme reisedatoer, inkludert flyreisen for to voksne og en tenåring.

Både Apollo og Star Tour charteravganger har en flytid på noe over fem timer hver vei, med direktefly. Apollo har sitt eget flyselskap Novair, mens Star Tour har TuiNordic.

Mellomlandinger Fredrikstad-familien reagerte også på den lange flytida med Ving.

Vings reisealternativ med rutefly var 8 timer og 15 minutter på utreisen, inkludert en mellomlanding i München.

Hjemreisen fra Lanzarote tar 10 timer og 45 minutter, inkludert én mellomlanding i München og én i Frankfurt og flybytte.

Mange av charterselskapene selger nå både reiser med charterfly og med rutefly. Ving har ikke charterfly til Lanzarote i år.

Flyprisene Årsaken til den store prisforskjellen er at den dyre reisen går med rutefly, forklarer Elisabeth Vonstett-Larsen, PR-ansvarlig hos Ving.
Mange vil ha rutefly, fordi man ønsker å være fleksibel på valg av datoer, sier hun.

- Flyprisene varier med flyselskapene som står bak, forteller Elisabeth Vonstett-Larsen.

LANZAROTE:  Solrike Puerto del Carmen er en av Lanzarotes populære feriesteder, her er folk på vei til Honda-stranda. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
LANZAROTE: Solrike Puerto del Carmen er en av Lanzarotes populære feriesteder, her er folk på vei til Honda-stranda. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

I dette eksempelet fra Lanzarote ser vi at det vil være mye rimeligere å fly på en mandag.

- Da bruker vi Norwegian, sier Elisabeth Vonstett-Larsen.

Mandag 13. desember koster en tur for to voksne og ett barn fra kr 14 500  til Lanzarote. Da får du en toroms leilighet i et trestjerners hotell, Playa Azul hos Ving.

Dagen etter koster den samme ferieturen 58 700 kroner.

- Da er det helt andre flyselskaper som flyr, sier Vonstett-Larsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer