12 kvadrat sommerluksus

Hver millimeter er smart utnyttet.

RETT UT: Med glassdørene på vidt gap blir gulvflaten og nytelsen dobbelt så stor. Samme gulvmateriale ute og inne skaper en fin helhet. Stålstigen til venstre går opp til en liten hems som brukes til avslapning og oppbevaring. Foto: Espen Grønli
RETT UT: Med glassdørene på vidt gap blir gulvflaten og nytelsen dobbelt så stor. Samme gulvmateriale ute og inne skaper en fin helhet. Stålstigen til venstre går opp til en liten hems som brukes til avslapning og oppbevaring. Foto: Espen Grønli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hver millimeter i det minimale badehuset på Nesodden er maksimalt utnyttet; på seks kvadratmeter har Arvid Dalseth Iversen full oversikt - hver ting har sin gjennomtenkte plass.

To glassdører ut mot verandaen kan åpnes på vidt gap ut mot sjøen og slippe sommeren inn. Når det er litt kjøligere i luften, er det fullt utsyn, selv om dørene lukkes. Verandaen er nøyaktig like stor som innerommet.

- Ved å skille verandaen og selve rommet med glassdører blir gulvene ute og inne til én flate når dørene åpnes. Det gir en følelse av frihet å være så tett på sjøen med en helt fantastisk utsikt. Jeg bruker badehuset til late sommerdager og med to propanbluss er det mulig å lage mat, gjerne fersk fisk til lunsj.

Ble tatt av sjøen Det forrige badehuset som sto på eiendommen, ble tatt av sjøen i 1953. Bare restene etter fundamentet i naturstein sto igjen, da det skulle gjenoppbygges i 2001.

- Formen og proporsjonene tok utgangspunkt i andre, eldre badehus langs strandpromenaden på Flaskebekk, samtidig som det er ført inn i vår tid. Det er bygd med minimal bredde for ikke å sperre utsynet for gående langs promenaden, sier Arvid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer