Du leser nå Dagbladet Pluss

12 timers arbeidsdag og jobb 26 søndager i strekk

Dette kan bli din nye arbeidshverdag.

INGEN HJELP: Ivar (1 ½) går i barnehage, og et barn til er på vei. Allerede i dag merker Øystein og Kirsti Vettran Nederhoel tidsklemma. De frykter hvordan hverdagen skal kunne gå opp med 12 timers vakter og enda mer helgejobbing. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD
INGEN HJELP: Ivar (1 ½) går i barnehage, og et barn til er på vei. Allerede i dag merker Øystein og Kirsti Vettran Nederhoel tidsklemma. De frykter hvordan hverdagen skal kunne gå opp med 12 timers vakter og enda mer helgejobbing. Foto: OLE MORTEN MELGÅRDVis mer

(Dagbladet): - Hvis dette blir den nye hverdagen for oss som jobber i turnus, vil vi ikke få en eneste søndag sammen som familie, sier Øystein Vettran Nederhoel (32).

Han og kona Kirsti (33) jobber begge som sykepleiere ved St.Olavs Hospital i Trondheim - Øystein som anestesisykepleier på operasjonsavdelingen, og kona som sykepleier på sengepost hjertemedisin.

- Vi merker presset på familielivet allerede nå som vi jobber 100 prosent turnus. Noen dager går vi begge seinvakter, og vi har ingen besteforeldre i byen som kan hjelpe til med pass av barn, sier Øystein Vettran Nederhoel.

Ekteparet har sønnen Ivar 1 ½ og venter et barn til i mars. De ser ikke lyst på framtida dersom regjeringen får gjennomslag for forslagene til ny arbeidsmiljølov.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.