FORBEREDT PÅ Å BETALE MER: Achchuthan Gowrithas (27) fra Oslo har kjørt elbil siden 2013 og benytter seg av hurtiglading hver eneste uke. Han tror prisen på hurtiglading kan komme til å bli noen kroner dyrere. Kompisen Antonio B. Aghaei (t.h.) er ikke like stor tilhenger av elbil. Foto: Øystein Fossum
FORBEREDT PÅ Å BETALE MER: Achchuthan Gowrithas (27) fra Oslo har kjørt elbil siden 2013 og benytter seg av hurtiglading hver eneste uke. Han tror prisen på hurtiglading kan komme til å bli noen kroner dyrere. Kompisen Antonio B. Aghaei (t.h.) er ikke like stor tilhenger av elbil. Foto: Øystein FossumVis mer

Elbil versus bensinbil

12.500 elbileiere har sagt sin mening: Strømmen er for dyr

Det er seks ganger dyrere å kjøre én kilometer i bensindrevet bil enn det er å kjøre elbil. Likevel er Elbilforeningens medlemmer misfornøyde.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Achchuthan Gowrithas (27) og kompisen Antonio B. Aghaei (27) har stoppet på Circle K på Økern i Oslo, for å lade elbilen, en Nissan Leaf.

- Jeg synes hurtiglading har blitt dyrt. Likevel er jeg forberedt på at det kan komme til å koste 4-5 kroner i minuttet for å ladingen, sier Gowrithas.

Har man en ladebrikke, koster det i dag 2 kroner og 50 øre i minuttet å hurtiglade elbiler - noe elbilister flest synes er for dyrt.

I juli publiserte Norsk elbilforening svarene fra spørreundersøkelsen «Elbilisten 2017», hvor mer enn 12 500 elbileiere har sagt sin mening.

Fornuftig pris?

Der kommer det fram at foreningens medlemmer ikke er villige til å betale mer for normallading av bil på offentlige ladeplasser, enn hva de betaler for å lade hjemme i dag.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn